Пилешки гърди със сметана

  • 12 806
  • 13
  •   1
Отговори
  • Мнения: 580
Пускам една моя много любима рецепта.Не знам дали не е пускана вече, за това ако я има нека модераторите изтрият темата.
Мерките са приблизителни и по вкус.Можете да прибавяте и махате.

Продукти:
4-5 пържолки от пилешки гърди
1 пакетче сиренца за сандвичи
1 пакетче пушено сирене и/или от тези в кутийките
1 малка кофичка квасена сметана
сол, черен пипер, джинджифил /ако желаете/
Приготвяне:На дъното на йенска тенджара /с капак обаче!/ се слага малко олио.Върху него се нарежда един ред от предварително начуканете, осолени  със сол, черен пипер и джинджифил пържоли.Върху тях се нареждат половината от сирената.Като можете да слагате и други сирена по ваш вкус /обикновенно сирене, кашкавал, синьо сирене, сирене чедър и т.н./Върху тях втория ред от пържолите и останалите сирена.Всичко се залива с разбитата сметана /Разбива се 1:2 с вода/.Покрива се с капака и се слага във фурната на около 200 -250 градуса.

Пак повтарям, че можете да експериментирате със сирената.Много е вкусно! Simple Smile

# 1
  • Мнения: 86
А какво представляват тези сиренца за сандвичи?

# 2
  • Мнения: 580
Нарязани са на "филийки" и всяко е опаковано отделно.10 броя са в едно пакетче.Сигурно си имат някакво име ама не се сещам  Embarassed

# 3
  • Бургас
  • Мнения: 3 553
Съотношението 1:2 вода и сметана, кое към кое е ?
1 сметана : 2 вода ?  Rolling Eyes

# 4
  • Мнения: 779
Това съм го готвила, само че + пресен лук и в торбичка за печене. Става мммммммммммм страхотиййка Mr. Green .

# 5
  • Мнения: 580
Цитат на: Milenika
Съотношението 1:2 вода и сметана, кое към кое е ?
1 сметана : 2 вода ?  Rolling Eyes

Да, точно така
Но може и на око. Wink

# 6
  • София
  • Мнения: 2 356
И аз съм го правила пилето със сметана, само че със сметана Хопла, не сладката, а другата за готвене. Може да се сложат гъби, топено сирене и каквото друго решите. Точно в йена го правя. Соса става гъст и красиво бял, за гости е много представително ястие, а е лесно, само хвърлям всичко в йената и не се занимавам повече.

# 7
  • Бургас
  • Мнения: 3 553
Снощи се пробвах да го напрвя, но нещо не стана, язядох се от яд Close
В йенската сложих пилешко бон филе, нарязано на кубчета.
Гъби едро нарязани, топено сирене 180гр., заквасена сметана 200гр. кутийка, и по-малко от 200гр. вода. Сложих го в фурната на 200-250 градуса, за около 1час и нещо. Соса така и не извря, стана много рядко. Реших да го завъртя в МВ за 7-8мин., за да може соса малко да се сгъсти.... и стана една Laughing извря, стана на парцали Laughing и месото май се развари, не го сколасах нещо Rolling Eyes М/у другото сложих малко фастъци (ей така, за авторитет).

# 8
  • София-Лозен
  • Мнения: 621
Здравейте момичета!
Искам да ви кажа, че рецептата на Ива78 е страхотна! Снощи я пробвах като добавих малко гъбки на всеки блат. Стана невероятно ястие. Съпругът ми много ме похвали.
Благодаря ви за интересните идейки и вкусните манджички, които предлагате. Ако измайсторя нещо по-интересно непременно ще пиша.
Heart Eyes  Heart Eyes  Heart Eyes

# 9
  • sofia
  • Мнения: 1 606
Цитат на: Mal4o
Това съм го готвила, само че + пресен лук и в торбичка за печене. Става мммммммммммм страхотиййка Mr. Green .


Колко време го печеш?

# 10
  • Мнения: 779
Цитат на: bomboto
Цитат на: Mal4o
Това съм го готвила, само че + пресен лук и в торбичка за печене. Става мммммммммммм страхотиййка Mr. Green .


Колко време го печеш?


20-30мин на силна фурна.

# 11
  • Мнения: 3 211
Цитат на: Milenika
Снощи се пробвах да го напрвя, но нещо не стана, язядох се от яд Close

Сигурно заради гъбите е станал соса воден, като слагаш гъби, не слагай вода и топеното сирене върху гъбите

# 12
  • Мнения: 86
Цитат на: iva78
Нарязани са на "филийки" и всяко е опаковано отделно.10 броя са в едно пакетче.Сигурно си имат някакво име ама не се сещам  Embarassed


А да, сещам се, много са вкусни. И аз не им помня името Stuck Out Tongue .

# 13
  • София
  • Мнения: 3 328
И аз снощи правих пилешки гърди в йена на фурна - много добър резултат. Сложих пет по-едри парчета месо, две връзки ситно нарязан пресен лук, 1 ч. ч. течна сметана за готвене, която разпределих между редовете мръвки и лук, 1/2 ч. ч. бяло вино и съвсем малко вода. Предварително бях нацепила леко месото и го мариновах в соев сос за около 20 мин. /докато нарежа лука и измия зеленчуци за салатата/. В дълбок съд от йенско стъкло сложих ред зелен лук, ред месо, ред зелен лук, пак ред месо и накрая завърших със зеления лук. Междувременно след всеки ред мръвка слагах по малко от сметаната. Отгоре - бялото вино и водичката. А и още малко соев сос, за да не слагам сол и да стане по-вкусно. За около час - в силна фубна /200 градуса по Целзий/. Като мина 2/3 от времето, извадих съда и обърнах месцата, за да се задушат равномерно. Стана много вкусно ястие Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт