Еклерите на Иви

  • 15 209
  • 76
  •   1
Отговори
  • Мнения: 236
Искам да се похваля с еклерите, които направих скоро по ето тази рецепта http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,1910.0.html. Винаги съм мислила, че еклерите се правят много трудно, а се оказа, че се правят много бързо и лесно. Ето моите първи еклери:





# 1
  • Мнения: 189
Много вкусни изглеждат чак ми се доядоха.Браво!Може и аз да ги направя някай ден.
Благодаря за рецептата  bouquet

# 2
  • Мнения: 3 036
Inadar,
Трябва да ти кажа че твойте еклери са по апетитни от тези на Иви.
Набавих си продуктите,но утре на спокойствие ще ги направя.
Срахотни са !

# 3
  • Мнения: 7 474
Много апетитно изглеждат  Hug

# 4
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Леле, потекоха ми лигите както съм гладна. Искам и аз еклери. Cry Ще трябва да си спретна едни тия дни.  Twisted Evil 

# 5
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Поздравления  Hug изглеждат много апетитни, за еклерите само знам че се прави парено тесто , но никога не съм пробвала.
Записвам си рецептата обаче    Naughty
Мерси .....
  bouquet

# 6
  • в града на младостта
  • Мнения: 136
    А дали  ще е удачно  вече  готовите еклери да се напълнят  с  крем- нишесте  например? newsm78

# 7
  • София
  • Мнения: 1 833
А как направи заливката от шоколад?

# 8
  • Мнения: 236
Разтопих един шоколад с масло на водна баня.
bella-dani, за крема може да се използва и нишесте.

# 9
  • Мнения: 375
   Горещо ги препоръчвам - миналата седмица ги правих - много лесни и вкусни. Аз ги направих в два варианта - солени и сладки. (Иви е едно красиво и чаровно 17-годишно момиченце, чието хоби е кулинарията.)

# 10
  • Мнения: 3 830
Ще ме уморите с тия вкусотии. Как обичам пресни еклери.... Crazy

# 11
  • Мнения: 388
М м м м мисля ще мноооооого скоро ще направя такива  Flutter

# 12
  • Мнения: 388
За крем мога да предложа следната рецепта:

1 л. прясно мляко
4 яйца
1 ч.ч брашно
1ч.ч захар
1 ванилия
Сварява се млякото заедно със захарта. Отделно се разбиват 4 жълтъка с брашното и малко от млякото. После малко по малко се прибавя от топлото мляко, докато се изравни температурата и тази смес се връща отново към млякото в тенджерката. И така кремът се бърка на слаб огън – постоянно до неговото сгъстяване. След отстраняването му от огъня се прибавя и една ванилия.

Взех го от тук
http://www.az-jenata.com/index.php?page=article&aid=1764
и дори се пробвах да направя и самите еклери, стават много вкусни  Peace А крема го ядохме от тенджерата още преди да съм напълнила еклерите...  Mr. Green

# 13
  • Мнения: 375
PS - солените напълних със смес от майонеза, извара, кренвирш, чер и чирвен пипер.

# 14
  • Мнения: 121
Еклерите изглеждат страхотно, а не се съмнявам и че са много вкусни.
Аз искам да попитам има ли някакви тънкости при печенето? Чела съм че фурната не трябва да се отваря докато се пекат и след като са готови трябвало да изстинат в открехната фурна. Тези еклерчета съм решила да ги направя, надявам се да ми отговорите. Предварително благодаря!

# 15
  • Мнения: 1 679
Изглеждат страшно вкусни   chef

# 16
  • варна
  • Мнения: 1 830
Е, браво изглеждат страхотно - в неделя ще ги направя Hug.Само да попитам имам топинг шоколад - мога ли да ги полея отгоре с него и няма ли да се разтече много, дали ще се стегне и да изглежда така като на снимкитне? newsm78

# 17
  • Мнения: 1 327
за солените - имаше някакъв крем със синьо сирене, някой има ли рецепта?

# 18
  • Пловдив
  • Мнения: 523
Да ви питам - винаги, когато отварям линк към сайта на "Гответе с мен" ми излиза банер с искане за потребителско име и парола. ОК, имам регистрация там, но като се регистрирам не отивам на рецептата, а ми отваря началната страница. Имате ли идея защо е така? Ето, и сега не мога да видя рецептата за еклерите пак поради тази причина.

# 19
  • Мнения: 1 327
като се логнеш не затваряй началната страница, а в отделен браузер отвори пак тоя сайт и кликни на линка към гответе с мен, тогава би трябвало да ти я отвори

# 20
  • Според сезона
  • Мнения: 297
Е, браво изглеждат страхотно - в неделя ще ги направя Hug.Само да попитам имам топинг шоколад - мога ли да ги полея отгоре с него и няма ли да се разтече много, дали ще се стегне и да изглежда така като на снимкитне? newsm78
Топингът ще се разтече . По добре с разтопен шоколад.

# 21
  • Мнения: 3 036
Сега ги правя и искам да попитам:
Колко трябва да гребна  за да ги поставя в тавата - достатъчно ли е 1 супена лъжица?

# 22
  • В лудницата на 2-рия етаж.
  • Мнения: 2 026
Страхотно изглеждат еклерчетата,ще ги пробвам още утре.  bouquet

# 23
  • Мнения: 2 126
Преди години,като нвръстна тийнейджърка Mr. Green съм ги правила тези еклери и ставаха наистина страхотни.Само че си спомням,че някои от еклерчетата след като се опекат се слепвах,а други си оставаха кухи вътре,готови за пълнене.Знае ли някой тънкостта за да е се получи това нещо.

Inadar,при теб получи ли се такова нещо?КАжи как печеш еклерчетата,моля.
Мисля да ги направя за празниците,защото всички ги обичат и купуваме Wink

# 24
  • Мнения: 236
Дес, за да не се слепват знам, че трябва да не се отваря фурната докато се пекът. При мен нямаше слепване всички еклерчета бяха кухи. Слагаш ги при нагрята 200 градуса фурна при мен се зачервиха при 20 минута, изключих фурната и ги оставих още 5 минути във фурната без да я отварям, след това отворех фурната и оставих еклерчетата да постоят там. Успех!

# 25
  • Мнения: 2 126
Мерси,непременно ще се похваля при успех  bouquet

# 26
Еклерите са ми любимото лакомство, а тези изглеждат прекрасно!
Сигурно и на вкус са такива ...
Ох, така ми се дояде

# 27
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Сега ги правя. Ще докладвам за резултата!   Peace

# 28
  • Мнения: 434
А може ли да се напълнят с крем Оле на д-р Йоткер за да е по-лесничко?

# 29
  • Мнения: 63
Снощи пробвах рецептата и станах страхотни, само че нямах продукти за глазура, обаче.....остана ми малко крем и го смесих с нескафе и ги "полях". Много съм доволна, но наистина трябва да престоят една нощ!

# 30
  • Мнения: 244
Полезните съвети са описани много точно тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=138904.0 - Lennie
а  идея за солената плънка може да се види тук:
http://forum.bgkulinar.net/viewtopic.1837.html - DolceVita
и тук:
http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=meal&id=699

Последна редакция: ср, 19 дек 2007, 12:44 от CVETETO3101

# 31
  • Мнения: 1 117
Наистина стават много вкусни и сполучливи. От години ги правя по абсолютно същата рецепта . Мине се не мине време и ги забърквам и често за мен не остава. Последният път сина ми си хапна половината още преди да ги напълня с крем. Топеше в крема , после в разтопения шоколад и така свършиха.

# 32
  • На небето
  • Мнения: 5 530
А може ли да се напълнят с крем Оле на д-р Йоткер за да е по-лесничко?

Аз ги направих с крем на д-р Йодкер с ванилия+ сметана. Станаха страхотни. Ето снимка:


Inadar  само да те питам. Глазурата от горе как я правиш? В какво съотношение шоколад и масло? Моята глазура стана малко гъста май или поне шоколада е по-тъмен от твоя, не е като на купешките еклери кафяв. newsm78

# 33
  • Мнения: 236
Estell, супер са, много са хубави! А за глазурата използвах един шоколад и като грамаж толкова масло.

# 34
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Толкова се харесаха в къщи, че пак ще правя! Ще опитам с повече масло, може там да ми е грешката.    newsm78

# 35
  • Мнения: 1 182
Днес мисля да ги направя, обаче с крем Оле. Hug

# 36
  • Мнения: 795
ММмммм, много обичам еклери  Heart Eyes Heart Eyes

# 37
  • Мнения: 3 456
Страхотно си се справила.  bouquet

# 38
  • Мнения: 966
благодаря за рецептата  по празниците ще направя   bouquet

# 39
  • Мнения: 4 293
Моите еклери станаха страхотни. Направих ги специално за Стефанов ден, всички ми ги похвалиха. Смело твърдя, че това е най-сполучливата рецепта, която съм пробвала до момента. Крема стана страшно вкусен и се прави лесно.  Peace
Благодаря за рецептата, много, много съм доволна.  Heart Eyes

# 40
  • при палмите и алигаторите,FL
  • Мнения: 1 001
и аз да ги похваля, супер са, аз  слагах от тестото с кафена лъжичка, като преди това я топвах в чаша с вода/така тестото не залепва по лъжичката/.Станаха еклери хапки. Понеже моята печка е възрастна и регулатора на градуси отдавна не работи ги опекох на второто ниво и като добиха златиста коричка, отварях фурната за няколко минути и след това ги вадех.

# 41
  • Мнения: 385
Още един глас и от мен за чудесната рецепта. По-лесна и бърза рецепта с тесто не съм правила никога - няма цапане, месене, втасване. Напълних ги с крем Оле на др.Йоткер и станаха чудни. Обрах овациите безапелационно bowuu по празниците. Направих ги малки, като хапки, колкото яйце горе-долу. Излязоха доста - над 50 броя.

# 42
  • Мнения: 3 315
6те пробвам  Peace

Последна редакция: пт, 04 яну 2008, 18:02 от stanislav4eto

# 43
  • Мнения: 506
снощи направих по тази рецепта еклерчета за именния ден на сина ми и понеже домашните неоставиха за гостите току що спретнах още една доза Simple Smile
невероятни са и страшно бързо се правят

# 44
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Леле, жестоки са на вид!  Peace

# 45
  • Мнения: 3 315
моми4ета аз не съм голяма готва4ка но като направя не6то по рецепта винаги се полу4ава,но сега направих еклерите то4но по рецептата сместа стана като на снимката и като се опекоха станаха като бисквити Embarassed срааааааааам за6то се полу4и така  newsm78 можете ли да ми отговорите  Embarassed Embarassed Embarassed

# 46
  • Мнения: 19
Много е важно да не отваряш фурната докато се пекат, аз лично след като ги направя не ги вадя веднага а ги оставям докато изстине фурната   Peace

# 47
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Много е важно да не отваряш фурната докато се пекат, аз лично след като ги направя не ги вадя веднага а ги оставям докато изстине фурната   Peace

При мен така стават малко твърдички, аз ги вадя и ги покривам с кърпа така остават меки.

# 48
  • Мнения: 19
 Да, наистина стават малко твърдички ама като ме е страх да не спаднат Laughing ама другия път така ще направя и аз.

# 49
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Да, наистина стават малко твърдички ама като ме е страх да не спаднат Laughing ама другия път така ще направя и аз.

Не спадат.   Peace

# 50
  • Мнения: 3 315
моми4ета   bouquet  bouquet  bouquet

# 51
  • Мнения: 147
      Днес имам имен ден и по този повод се престраших и направих еклерчетата на Иви. Grinning Не очаквах, че ще се получат така добре. И аз като Inadar ги залях с шоколад отгоре. Станаха разкошни! Снощи ги направих, не остана нито едно.  Laughing Благодаря за сполучливата рецепта!  bouquet

# 52
  • Мнения: 189
Момичета благодаря за рецептата. Еклерите ми станаха чудесни. Не съм яла такива от студентските години, когато колежките от специалност ТОХ правиха страхотни еклери и ги продаваха в барчето.

# 53
  • Мнения: 51
И аз ги правя от доста години при това.моята рецепта е същата като тази която е публикувана тук!Ето ви една хитринка от мен:ПРЕДИ ДА НАНЕСЕТЕ ГЛАЗУРАТА (без значение каква ще бъде тя)ЛЕКО СЕ НАПОЯВАТ СЪС ЗАХАРЕН СИРОП.Стават още по-вкусни ,сладки(защото тестото им не е сладко) и мелички!опитайте няма да съжелявате!

# 54
  • Мнения: 812
Ето ги и моите еклерчета. Рецептата ми е друга, но взех от тук идеята за оформянето. Преди това ги правех с гладък шприц - като традиционните еклери. Тези тук са с карамелена глазура и поръсени с пудра захар. Пълнежа е жълт крем.

# 55
  • Мнения: 201
И аз да похваля еклерите на Иви. Вече ги правя няколко пъти и определено са ни от любимите  на цялото семейство newsm10

# 56
  • Мнения: 236
Lebeduna, не мога да се въздържа еклерчетата са ти супер! Как правиш карамелената глазура и какъв е твоя крем?

# 57
  • Мнения: 1 818
Hug Момичета,браво на вас!Супер сте ги направили...а и рецептата е чудесна...ще взема и аз да ги направя,че маъ от години не съм правила еклери .

# 58
  • Мнения: 812
Inadar рецептата на карамелената глазура взех от темата за любими торти...

Карамелена глазура на Зори

Жълтия крем е класическия жълт крем. Рецептата е от "Нашата и световната кухня и рационалното хранене" Това е единствената готварска книга която ползвам и всичко ми се получава.

Жълт крем

1 л. прясно мляко
250 гр. захар
4 яйца
150 гр. брашно
2 ванилии
Млякото се кипва. Жълтъците се разделят от белтъците.Жълтъците се разбиват, като към тях се прибавя пресятото брашно и малко от млякото, което се разхлажда с малко студена вода. Бърка се до получаване на рядка каша, която се съединява с кипящото мляко, в което е разтворена захарта. Бърка се на огъня с дървена лопатка, като се внимава да не прегори. Съдът с крема се сваля от огъня, като от време на време се разбърква за да не хване коричка. След като се охлади се прибавят разбитите на сняг белтъци и се бърка леко. Добавя се ванилията.

П.П.Аз не разтварям брашното в разредено мляко, а само с вода. Внимавам да няма бучки.



# 59
  • Мнения: 236
Lebeduna, благодаря за рецептата! Този път ще се опитам да ги направя, като твоите еклерчета.

# 60
  • Мнения: 498
Страхотно изглеждат, рано огладнях))) Смятам и аз да ги направя.

# 61
  • Мнения: 498
Провокирана от вида на еклерчетата, се спретнах снощи и ги направих. Станаха божествени. Надуха си се, но не ги пълних с лъжичка, а имам един малък шприц, който прилича на по-голяма спринцовка с дълъг накрайник и с лека дупчица в еклерчетата вкарах кремчето, станаха като малки бомбички  hahaha Стопих малко черен шоколад с масълце и ги "накапах" отгоре. За довечера, май останаха сам двенки  Embarassed много бързо свършиха  Twisted Evil

# 62
  • Мнения: 520
Тъкмо се чудех какво ли сладичко да си спретна  Wink

# 63
  • Мнения: 71
Браво,страхотни са. Peace Майка ми и тя правеше същите,трябваи аз да се пробвам .

# 64
  • Мнения: 1 802
Правих ги наскоро, нещо крема не ми хареса, но като цяло бяха супер.  Peace Свършиха за отрицателно време.  Laughing

# 65
  • Мнения: 24
Мисля и аз да ги пробвам.Доста апетитно изглеждат.

# 66
  • Мнения: 239
Много лесно стават.Аз ги напълних с крем на д-р Йоткер с бадеми.
 

# 67
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Много лесно стават.Аз ги напълних с крем на д-р Йоткер с бадеми.
 


И аз ги правя с крем на д-р Йодкер, но слагам и сметана и пасирани фъстъци.

# 68
  • Мнения: 133
                  Ето и моите еклерчета момичета.Станаха супер!                                                                         

# 69
  • Мнения: 239
Много лесно стават.Аз ги напълних с крем на д-р Йоткер с бадеми.
 


И аз ги правя с крем на д-р Йодкер, но слагам и сметана и пасирани фъстъци.
Добра идея,следващия път ще добавя сметана и бадеми.Ние фастъци много,много не обичаме.

# 70
  • Мнения: 388
Ех и аз най-накрая ги направих тези еклери... от доста време им се каня... Станаха чудесни и се изядоха за нула време  Peace мисля съвсем скоро да повторя  Wink

# 71
  • Бургас
  • Мнения: 496
Никога не съм предполагала,че любимият ми десерт се приготвя толкова лесно.Станаха божествени!!Благодаря за страхотната рецепта!

# 72
  • Мнения: 577
И от мен едно голямо Благодаря за страхотната рецепта  bouquet
Crazy

Последна редакция: нд, 30 мар 2008, 21:46 от ani metcalf

# 73
  • Мнения: 186
Момичета искам да ви предложа моята рецепта за пълнежа,ще ви хареса със сигурност Simple Smile

Крем:
800мл прясно мляко,
4 с.л густин(нишесте или брашно),
12 с.л. захар
2 пуднизи Ванилия
80гр. Калиакра кулинарен

Разделяме млякото на 2 части- в едната част слагаме захарта и слагаме го на котлона. В другата част разтваряме пудинзите и густина, след това смесваме втората част с първата. Бъркаме крема на котлона докато не се згусне достатъчно. Накрая добавяме маргарина и бъркаме с  миксер.
Пробвайте, доволни ще сте от резултата!

# 74
  • Пловдив
  • Мнения: 57
И аз ги направих,станаха просто невероятни,мъжа ми само към хладилника гледа.Благодаря за рецептата newsm03

# 75
  • Мнения: 7 419
  И аз искам да ги направя! Flutter

# 76
  • Мнения: 99
Преди малко направих тези еклерчета. Станаха превъзходни CrazyИ аз също съм от тези дето са си мислеле че еклерите се правят страшно трудно. Но тази рецепта доказва че това изобщо не е така  Heart Eyes Благодаря за вкусната рецепта  bouquet

П.П. а на тези които се чудят дали да я пробват само ще кажа, че няма да съжаляват-разкошни са! Crazy

Общи условия

Активация на акаунт