Чебуреки

  • 5 433
  • 21
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Spain
  • Мнения: 3 750
Чебуреки
тесто
вода
браШно
сол
плънка
 лук
сол
4ерен пипер
кайма
 това е най-разпространената рецепта (такава която са ми казвали пове4ето украйнки и рускини ).така ги правя аз ,а  и е най икономи4на и бърза .


приготвяне
забъркваме тестото. аз ли4но слагам 1 чаШа вода и добавям 1 с.л. сол . след което добавям браШно докато се полу4и леко за месене тесто , което не лепне по ръцете.
плънка  - каймата се смесва със ситно нарязания лук , 4ерния пипер и солта .

разто4ваме тестото до 1мм дебелина и с някакъв съд изрязваме кръгове (например по-голяма 4аШа).слагаме от плънката , сгъваме кръг4ето на 2 и с вилица приЩъпваме и дозалепяме крайЩата . пържат се в много олио (като бухтите ).съвет от мен - олото първона4ално да се нагореШи до максимум, но след това да се намали котлона  за да може каймата да се "свари" вътре . добре е  каймата да е опакована добре в тестото, така мазнинката която е вътре няма да излезе  навън ина4е става много сухо.
добър апетит
снимки от друг саит с "други възможни плънки и тесто "
Цитат

тесто:
- 4 чаШи браШно (всяка чаЩа - 250 мл)
- 1.3 ч, вода (~320 мл)
- 1 с. л. водка (може и без водка)
- 1  яйце
- 2 с. л. олио (може и мас)
- 0.5 ч л сол

плънка 1
нарязани гъби (сварени или опържени )
  + кисело зеле запържено с лук  и моркови (супер вкусно  само съм ги яла в домаШни условия не съм ги приготвяла )
плънка 2
400 г ов4е месо
- 50 г ориз сварен
- 100 г ов4а маз
- 3 с л дребно нарязана мерудия
- соль и перец по вкусу

чебуреките могат да се пържат във фритюрник  на 180 г за 6 - 8 минути

# 1
  • Мнения: 7 474
Майка ми ги прави, горещо ги препоръчвам  Hug

# 2
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
 PeaceОбожавам ги и често си ги приготвям.

# 3
  • Spain
  • Мнения: 3 750
и аз  Laughing
до скоро не знаех оба4е , 4е токова лесно се правят ..ама неволята у4и ..като няма откъде да ги взема трябваШе да се нау4а да ги правя  Mr. Green

# 4
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Абе само аз ли не мога да ги видя как изглеждат? newsm78 Иначе ще се опитат само че с постна плънка.

# 5
  • Spain
  • Мнения: 3 750
Абе само аз ли не мога да ги видя как изглеждат? newsm78 Иначе ще се опитат само че с постна плънка.
и аз не ги виждам сега
снимката и превода са от тук
 http://bt-lady.com.ua/index.php?articleID=2253

# 6
  • в баира
  • Мнения: 861
Абе само аз ли не мога да ги видя как изглеждат? newsm78 Иначе ще се опитат само че с постна плънка.
И аз не ги виждам.

# 7
  • в баира
  • Мнения: 861
и аз не ги виждам сега
снимката и превода са от тук
 http://bt-lady.com.ua/index.php?articleID=2253
За малко ме изпревари. Сега, да!

# 8
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Абе само аз ли не мога да ги видя как изглеждат? newsm78 Иначе ще се опитат само че с постна плънка.
и аз не ги виждам сега
снимката и превода са от тук
 http://bt-lady.com.ua/index.php?articleID=2253

Благодаря!   bouquet

# 9
  • област Софийска
  • Мнения: 1 719
Майка ми ги прави, горещо ги препоръчвам  Hug
smile3521 smile3521 smile3521 Моята също, направо са разкошни.

# 10
  • на брега на Дунав
  • Мнения: 1 571
Oле, това нещо дори не съм го чувала  Embarassed, ама изглежда много апетитно. Май ще се престраша да ги направя тия чубереки  Mr. Green

# 11
  • в баира
  • Мнения: 861
Снощи ги направих, но по руската рецепта - с водка и яйце в тестото. Мъжът ми много ги хареса.
Още веднъж благодаря за рецептата!   bouquet

# 12
  • Countryside
  • Мнения: 11 631
Мммм, звучат много апетитно, ама те руснаците са царе на такива тестени закусчици с плънка(то не са варенки, пелмени, блини  Mr. Green ) Всичко много хубаво, ама ме мързи да пържа,а и не ядем пържено по принцип  Blush дали има начин да ги наслагам в по-обилно омазнена тавичка и да ги опека  Thinking
Фифундрела, дай плс твоя вариант на тестото, с водка и яйце, определено ме заинтригува  Mr. Green

# 13
  • в баира
  • Мнения: 861
Фифундрела, дай плс твоя вариант на тестото, с водка и яйце, определено ме заинтригува  Mr. Green
Eто от линка на ЛуДеТина го видях:

1. Вскипятить воду с солью и маслом (масло придает готовым чебурекам характерную "пузырчитость").
2. Немедленно заварить в ней 1/2 стакана муки, стараясь размешать комки, и дать остыть (заваривание части муки делает тесто мягким и пластичным).
3. Добавить яйцо и водку (можно без водки, но по-моему с водкой лучше) перемешать (яйцо повышает "пузырчитость" и прочность теста, несколько снижая пластичность и мягкость). Постепено добавляя остальную муку, вымесить тесто. Тесто не должно липнуть к рукам, если липнет добавить еще немного муки. Дать настояться не менее 1 часа (можно хоть 10). В процессе выстаивания 1 раз перемять.

Не съм много добре с руския да ти го преведа, но аз му схванах основната идея.  newsm47

# 14
  • Мнения: 5 001
Едно въпросче от един невежа в случая.... Embarassed Каймата се слага сурова нали правилно съм разбрала?А ако се запържи предварително няма ли да се застраховам от това да не остане сурова по време на пърженето?   newsm78

# 15
  • в баира
  • Мнения: 861
Едно въпросче от един невежа в случая.... Embarassed Каймата се слага сурова нали правилно съм разбрала?А ако се запържи предварително няма ли да се застраховам от това да не остане сурова по време на пърженето?   newsm78

Сложих я сурова, свари се по време на пърженето! Послушах ЛуДеТина - намалих котлона след като ги сложих.

# 16
  • Мнения: 5 001
Едно въпросче от един невежа в случая.... Embarassed Каймата се слага сурова нали правилно съм разбрала?А ако се запържи предварително няма ли да се застраховам от това да не остане сурова по време на пърженето?   newsm78

Сложих я сурова, свари се по време на пърженето! Послушах ЛуДеТина - намалих котлона след като ги сложих.
Благодаря   bouquet

# 17
  • Spain
  • Мнения: 3 750
каймата не се пържи , заЩото
 така Ще се омазни допълнително и може да станат много мазни
 и всъЩност готиния вкус го предава то4но това , сварената кайма  и малкото сос4е , което си е пуснала, затова казвам да се опакова добре каймата . ако пържи6 на слаб огън (моя котлон е до 9  , аз пържих на 6 ,  7  ) няма на4ин да остане сурова

# 18
  • Мнения: 5 001
каймата не се пържи , заЩото
 така Ще се омазни допълнително и може да станат много мазни
 и всъЩност готиния вкус го предава то4но това , сварената кайма  и малкото сос4е , което си е пуснала, затова казвам да се опакова добре каймата . ако пържи6 на слаб огън (моя котлон е до 9  , аз пържих на 6 ,  7  ) няма на4ин да остане сурова
Благодаря   bouquet

# 19
  • Spain
  • Мнения: 3 750
Фифундрела, дай плс твоя вариант на тестото, с водка и яйце, определено ме заинтригува  Mr. Green
Eто от линка на ЛуДеТина го видях:

1. Вскипятить воду с солью и маслом (масло придает готовым чебурекам характерную "пузырчитость").
2. Немедленно заварить в ней 1/2 стакана муки, стараясь размешать комки, и дать остыть (заваривание части муки делает тесто мягким и пластичным).
3. Добавить яйцо и водку (можно без водки, но по-моему с водкой лучше) перемешать (яйцо повышает "пузырчитость" и прочность теста, несколько снижая пластичность и мягкость). Постепено добавляя остальную муку, вымесить тесто. Тесто не должно липнуть к рукам, если липнет добавить еще немного муки. Дать настояться не менее 1 часа (можно хоть 10). В процессе выстаивания 1 раз перемять.

Не съм много добре с руския да ти го преведа, но аз му схванах основната идея.  newsm47
превод
  1  да се кипне водата със солта и маслото (маслото придава на готовите чебуреки характерната текстура на мехур4ета )
 2 веднага да се завари в нея половин 4аЩа браШно, стараейки се да разбърквате бу4ките , и да се остави да изстине (заваряването на 4аст от браШното прави тестото меко и пласти4но )
3. да се добави яйцето и водката , да се разбърка , и постепенно да се добавио станалото браЩно, месеики тестото . тестото не трябва да лепне по ръцете ,ако лепне се добавя оЩе малко браЩно. да се остави поне за 1 4ас . докато "отстоява" да се омеси оЩе веднъж.

# 20
  • Countryside
  • Мнения: 11 631
ЛуДеТина , мерси много   bouquet
беше ме срам да питам колко яйца и колко водка да слагам, за това си трая  hahaha

# 21
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Момичета искам само да споделя с вас този сайт на който има няколко вида чебуреки и подобни на тях неща.

ЛуДеТина, благодаря че ме подсети за тези вкусотии. Задължително скоро ще направя  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт