Картофки"бейби"или цели малки картоф4ета-КАК?

  • 6 787
  • 6
  •   1
Отговори
  • Мнения: 307
Знае ли някой как се правят тези вкусни цели картоф4ета...май в "Хепи" ги имаше....но незнам как се правят....като 4ели се бланшират и после ....пържене ли или пе4ене?!?  Искам за дове4ера да ги направя за гарнитура, 4е имаме повод за празник:))

# 1
  • Сливен
  • Мнения: 1 022
В тенджера под налягане стават идеални. Слагам картофките, малко масло и един разтворен пилешки бульон! 10 минути ... и да си оближеш пръстите Simple Smile

# 2
  • София
  • Мнения: 3 328
Аз предлагам варианта със задушаване в йенски съд с малко мазнина и много копър Simple Smile Но ако говорим за пресни картофи соте, трябва първо да се сварят, а после да се пържат. Лично аз предпочитам варианта със задушаването във фурна, като по-здравословен.

# 3
  • Мнения: 307
Мерси моми4ета:) направих  ги в3ера, първо ги сварих и после ги изпържих, но без да ги беля, защото са дребни кръгли картоф4ета и обикновено тук не се белят този тип картофки като се приготвят. Сложих и най -разли4ни подправки....тази ве4ер ще ги пробвам с пилешки булйон. Вкъщи умираме за картофи по всякакъв на4ин направени:)))

# 4
  • София
  • Мнения: 3 328
Цитат на: mia
Мерси моми4ета:) направих  ги в3ера, първо ги сварих и после ги изпържих, но без да ги беля, защото са дребни кръгли картоф4ета и обикновено тук не се белят този тип картофки като се приготвят. Сложих и най -разли4ни подправки....тази ве4ер ще ги пробвам с пилешки булйон. Вкъщи умираме за картофи по всякакъв на4ин направени:)))

Пак заповядай Simple Smile А пропо - обикновено и тук не ги белим малките /пресните/ картофчета - накисват се във вода и после се претриват с ръце - люспите им сами падат.

# 5
Начинът, по който най-много ги обичам е на барбекю. ПРедварително леко ги сварявам, но не до пълна готовност в подсолена вода. После ги поръсвам или с начукан черен пипер или на едро смлян, морска сол и копър. Слагам парченце масло и ги увивам във фолио. Така ги мятам на барбекюто. По същият начин съм пробвала и във фурната и пак стават.

Другият начин. (и в двата карофките не се белят, само измити)
Във фурната предварително загрявам в тавичката, където ще ги пека олио (до положение съвсем горещо като при пърженето). Изсипвам картофките (както са сурови), посолявам със сол, черен и червен пипер, поръсвам с босилек и ги връщам във фурната. Не ги покривам с нищо, но е желателно на често да се разбъркват за да не залепват за тавичката. СТават разкошни. Отвън хрупкави, а вътре мекички. (този начин ми го каза една шотландка. Става и за други видове зеленчуци - пащърнак, моркови....)

# 6
  • Мнения: 3 927
Аз така правих миналата пролет: измивам ги без да беля. Нагорещявам олио в тиган с капак, мятам ги вътре и затварям капака. Така картофките се пържат/задушават едновременно. Когато хванат златиста коричка поръсвам с много копър и сервирам. Посолявам също, разбира се....

Общи условия

Активация на акаунт