Дайте идеи за салата с извара.

  • 2 710
  • 16
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Пловдив Белащица
  • Мнения: 1 447
Имам повечко извара и ми се искаше да направя някоя салатка. Помогнете с рецепти, че и нямам време да ровя.
Благодаря.

# 1
  • Мнения: 6 017
Заповядай моята салатка с извара
Млечна салата с извара
Необходими продукти:
250 гр. извара
3 с.л. майонеза
2 с.л. кисело мляко
2-3 ореха
стрък магданоз
2-3 скилидки чесън
3-4 кисели краставички
черен пипер на вкус
сол на вкус
Приготвяне: Киселите краставички, орехите и чесъна се нарязват на дребно и се объркват добре с останалите продукти без магданоза. При сервирване се поръсва с прясно нарязан магданоз. Салатката става много вкусна  Crazy...
Бон Апети!  chef

# 2
  • София
  • Мнения: 508
Аз я смесвам 50/50 с кисело мляко висок процент, слагам счукан чесън, сол, олио и червен пипер. Бързо лесно и вкусно  Peace

# 3
  • Мнения: 444
Избивам извара с майонеза , малко кисело мляко , чесън, черен пипер и  сол!

# 4
  • Русе
  • Мнения: 410
Моята любима салатка е с извара, майонеза, тиквички - сварени и пасирани /оцедени от водата!/, копър и чесън. Ммммммм....

Пасирам ги не с пасатора да станат на каша, а по-скоро ги намачквам с прибора за картофено пюре. Ама как го обясних само... Thinking

# 5
  • София
  • Мнения: 3 610
Аз  правя така наречената "пикантна салата" с извара,чесън,копър,чер.пипер,червен пипер,олио и сол.

# 6
  • Мнения: 952
Правя няколко салати с извара, но любима ни е тази:
500гр. извара, 1 майонеза, 2-3с.л кис.мляко, 3-4 печени червени чушки, може и мариновани(нарязват се наситно), царевица, 2ск. счукан чесън, сол(може да се добави и шарена сол), копър

Друг вариант е: извара, майонеза, кис.мляко, обезкостени маслини(нарязани наситно), счукан чесън, сол, копър

или извара, майонеза, кис.мляко, сварени яйца(нарязани наситно), натрошено сирене, шарена сол, самардала, червен пипер, черен пипер

# 7
  • Мнения: 5 001
Аз пък давам идея да си направиш фалшива сметана...хехехе.Извара + 3-4 с.л. прясно мляко,1-2 щипки сол пасира се с пасатор и става и на вкус и на консистенция като сметаната(заквасената).

# 8
  • Стара Загора
  • Мнения: 184
Аз правя така - извара, 1 майонеза(може и повече) , 4-5 сварени и настъргани яйца, сол, черен пипер, чесън. Става вкусно.

# 9
  • UK/София
  • Мнения: 7 681
Т У К има коментирана тема, а ако пуснеш търсачката ще намериш още.

# 10
# 11
  • Мнения: 515
ето една от мен:
200-300г. извара
2-3 супени лъжици майонеза
1 връзка копър-пресен
малко сирене за по добър вкус
Копъра на много ситно и объркваш всичко,може да ложиш и ситно нарязани кисели краставички.става много пикантно и вкусно,може да сложиш и малко сол на вкус

# 12
  • Мнения: 3 537
Аз я смесвам 50/50 с кисело мляко висок процент, слагам счукан чесън, сол, олио и червен пипер. Бързо лесно и вкусно  Peace
И аз така я правя, понякога добавям и малко майонеза.

# 13
  • Мнения: 1 032
Извара, печени червени чушки, малко олио и чесън. Всичко се мята в блендера и готово.

# 14
  • Мнения: 533
Смесваш извара , лютеница , счукани орехи ,чесън и магданоз и ето ти една страхотна разядка.

# 15
  • на брега на реката
  • Мнения: 141
Намерих това от Всичко за дома.                                                 Салата Шарлота

   
 
 
 
Трудност: 3
Приготвяне:1 ч.
Готвене: 
Калории: 
Описание: Рецептата, която ще Ви напиша, отнема доста време за приготвяне, но пък става много интересна и вкусна. Дано Ви хареса!
Изпратено от Гергана Ламбрева, гр. Пазарджик
Продукти: за пълнежа:
5 картофа
200 гр.пилешко филе
200 гр.грах
3 с.л майонеза
1 глава лук
сол

за палачинките:
4 яйца
1 с.л. брашно
1 ч.л майонеза
1/2 ч.л сол
сода за хляб на върха на ножа
2 с.л нарязан магданоз
Начин на приготвяне: 1.Сваряваме по отделно картофите, филето и граха/ но може да се използва и стерилизиран/.

2.Приготвяме палачинките по следния начин:
Разбиваме яйцата със солта, содата и брашното.
Намазваме тефлонов тиган с мазнина, загрявяме и изливаме половината яйчена смес. Когато долната страна се изпържи я обръщаме. Готовата палачинка слагаме в чиния.
Изпържваме и другата, и след като изстинат ги намазваме с майонеза и поръсваме с нарязания магданоз, навиваме ги на руло и ги режем на кръгчета с дебелина 1 см.

3.Рендосваме картофите и лука /на най-ситно, за да стане на каша/ и ги смесваме, добавяме и 2 с. л. майонеза, и разбъркваме.

4.В отделна купа нарязваме месото на малки кубчета и го смесваме с граха и 1 с.л майонеза.

5.Взимаме една кръгла купа и я намазваме отвътре с масло, слагаме фолио, достатъчно голямо, зa да може след това да покрие добре готовата салата. Трябва краищата му да са надолу. Притискаме го към дъното и стените на купата за да прилепне добре.

6.Леко го намазваме с майонеза и слагаме парченцата палачинки плътно едно до друго на дъното и по стените на купата.

7.Отгоре на парченцата палачинка мажем тънък слой от картофената смес и хубаво го притискаме.

8.В средата слагаме пилешкото филе с граха и майонезата, като добре го натъпкваме, за да не се разпадне при рязането.

9.Най-отгоре слагаме равен слой от оставащата картофена смес. Ако са ни останали от палачинковите парченца може да ги сложим върху картофите.

10.Завиваме салатата с краищата на фолиото, притискаме го с ръка и оставяме готовата салата в хладилник поне за 2 часа.

11.Преди поднасяне развиваме краищата на фолиото и обръщаме салатата върху чиния. Махаме фолиото и режем на триъгълни парчета.

# 16
  • на брега на реката
  • Мнения: 141
вместо картофена смес може да се направи пастет от извара с чесън, майонеза и копър.

Общи условия

Активация на акаунт