Великденски бисквитки

  • 25 294
  • 58
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 116
 

Вчера цял ден Диана не ме остави на мира, да правим та да правим сладки, та ето какво стъкмихме с нея снощи:

Маслени лимонови бисквити

120г меко масло
½ ч.чаша захар
1 яйце
2 ч.чаши брашно
2 супени лъжици(2tbsp) изцеден сок от лимон
1 ч.л. (1tsp)  настъргана кора от лимон
1 ч.л. (1tsp)   бакпулвер
1/8 ч.л.(1tsp)  сол
(1 ч.чаша = 240мл)

С миксер се разбива маслото със захарта, прибавя се яйцето и се бие докато сместта стане на пухкав крем. Прибавят се брaшното, лимоновия сок, лимоновата кора, бакпулвера и солта и се омесва много меко тесто. Покрива се и се слага в хладилника за около 30 минути.

Разточва се кора с дебелина около 5мм и се изрязват фигурки. Нареждат се в леко намаслена тава за печене. Поръсват се със захар.  Пекът се 10-12 минути на 175°С (350°F) Преместват се на решетка до пълното изстиване.

Аз не ги поръсих със захар, а ги украсих с глазура от пудра захар и прясно мляко.

                 

Получиха се вкусни маслени бисквитки с лек вкус на лимон, които Диана ако днес вече не й бях забранила можеше да ги омете всичките сама.

# 1
Ди, едно въпросче. Краве масло ли ползваш или мас
И снимките при мене не се е отварят не знам по каква причина Sad  - пробвах да им взема само адреса и така да ги отворя ама ми даде грешна страница Confused

И малко извън тази темичка ама таман си ми паднала Grinning  - пробва ли вече рецептата за козунак дето се пенче в машината за хляб- За науспешният ти опит знам, питам за другият Wink  Grinning

ПП: Уф, сега пък се заредиха Embarassed  Laughing Ама от къде вземаш такива формички. Тук все едни кръгли намирам Sad

# 2
  • Мнения: 1 116
Цитат на: Honda
Ди, едно въпросче. Краве масло ли ползваш или мас
И снимките при мене не се е отварят не знам по каква причина Sad  - пробвах да им взема само адреса и така да ги отворя ама ми даде грешна страница Confused

И малко извън тази темичка ама таман си ми паднала Grinning  - пробва ли вече рецептата за козунак дето се пенче в машината за хляб- За науспешният ти опит знам, питам за другият Wink  Grinning


Краве масло, тя и рецептата така си беше с масло.
А за снимките не знам защо не ги отваряш, при мен се отварят, ако виждаш тази от аватара трябва и тях да виждаш, на едно място са качени. Хайде утре ще ге кача и в Webshots и ще пусня линк, че сега вече е много късно.

Пробвах го козунака, пак провал, стана точно както и с моята рецепта, отдолу прегорял, отгоре тесто, може би си е от машината, хем тази програма ми е най-дългата 3ч и 40мин.

# 3
Цитат на: Di5
...Пробвах го козунака, пак провал, стана точно както и с моята рецепта, отдолу прегорял, отгоре тесто, може би си е от машината, хем тази програма ми е най-дългата 3ч и 40мин.

Значи няма да го бъде по най-мързелешката процедура. Ще караме по изпитаната Wink  Grinning  Сладките ви са разкошни. Аз после си оправих постинга и ти написах, че се отвориха. Нещо временно явно е било

# 4
  • Мнения: 3 927
Само една питанка: стават ли веднага за консумация или трябва да "отлежават", за да омекнат Confused:

Защото аз имам формички-зайчета и може да ги спретна за нашия Великден Simple Smile

# 5
  • Мнения: 1 289
Леле, страшно са красиви. Вие ще ги ядете ли Confused:  Аз бих умряла от мъка. Confused  Ако имам сили по великден непременно ще ги пробвам.
Тане, от къде може да се намери формичка заек Confused:

# 6
  • Мнения: 3 927
Цитат на: Milena B.
Тане, от къде може да се намери формичка заек Confused:


Не знам Sad , не мога да ти помогна.......моите са наследствени от майка ми, т.е. от моето детство Wink
Но провери из по-големите магазини за домашни потреби, може да има. По Коледа например бяха напускали формички елхи, дядо мразовци и др. подобни......

# 7
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Ауууууууууууууууу, красота  smile3501 Браво на сладкарките, ще взема и аз да амбицирам мойта. А глазурата с боя за яйца ли я оцветихте? И какво количество горе-долу ти отиде за тая доза бисквитки?

# 8
  • Мнения: 1 289
E, сега за Великден наистина може да пуснат нещо интересно, че много ми харесаха тези бисквити. А освен вкуса и фасона е важен.

# 9
  • Мнения: 6 243
Цитат на: anomalia
А глазурата с боя за яйца ли я оцветихте?

в никакъв случай недей с боята за яйца. С боя за сладки е оцветено, със сигурност Grinning

# 10
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Цитат на: sladka hapka
Цитат на: anomalia
А глазурата с боя за яйца ли я оцветихте?

в никакъв случай недей с боята за яйца. С боя за сладки е оцветено, със сигурност Grinning

Що така?!Нали уж я дават безвредна и ставала и за сладкиши? Thinking

# 11
  • Мнения: 6 243
аааааааа, тъй става.
Тая, която аз използвам, не е обозначена като безвредна, та се уплаших, че може да се ентусиазираш и да докараш някоя рядка радост на семейството покрай тия красиви бисквити.  Embarassed

# 12
  • Мнения: 1 116
Цитат на: Taneto
Само една питанка: стават ли веднага за консумация или трябва да "отлежават", за да омекнат Confused:

Защото аз имам формички-зайчета и може да ги спретна за нашия Великден Simple Smile

О да, веднага могът да се хапват, та може до украсяване да не се стигне Simple Smile

# 13
  • Мнения: 1 116
Цитат на: anomalia
Ауууууууууууууууу, красота  smile3501 Браво на сладкарките, ще взема и аз да амбицирам мойта. А глазурата с боя за яйца ли я оцветихте? И какво количество горе-долу ти отиде за тая доза бисквитки?

С боя за сладки я оцветих.
Като количество забърках от около половин чаша пудра захар.

# 14
  • Мнения: 1 116
Цитат на: Milena B.
Леле, страшно са красиви. Вие ще ги ядете ли Confused:  Аз бих умряла от мъка. Confused  Ако имам сили по великден непременно ще ги пробвам.

О на Диана въобще не и мигна окото, дори първо се изядоха най-красивите Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт