гъши дроб супер спешно

  • 22 534
  • 5
  •   1
Отговори
  • София, България
  • Мнения: 5 573
Здравейте момичета!
Наистина много ви моля за помощ  Praynig Praynig Praynig
Утре ще се сдобия с 2 гъши дроба, но незнам какво да ги правя.
Пуснах търсачката - нищо точно
Пък и най-важното от единия искам да направя пастет, а от другия да го изпека или да го изпържа, но от прочетеното в главата ми  стана пълна каша.
Има 3 взаимноизключващи се рецепти във форума  за това как се прави гъши пастет - коя бихте препоръчали ?
И четох нещо че дробът се кисне но в какво точно - четох за мляко или студена вода или пък коняк...? Sad
Помощ! Помощ

# 1
  • Бг-мама
  • Мнения: 2 223
За пастета  не мога да помогна , но мога да ти кажа че съм пекла със прясно мляко и става много хубав .Понеже е много мазен а по така приготвеният начин прясното мляко обира от мазнината  Peace
Печен на скара също става хубав.

# 2
  • София, България
  • Мнения: 5 573
За пастета  не мога да помогна , но мога да ти кажа че съм пекла със прясно мляко и става много хубав .Понеже е много мазен а по така приготвеният начин прясното мляко обира от мазнината  Peace
Печен на скара също става хубав.
киснеш ли го в мляко или как точно? Моля те дай рецептата  Hug

# 3
  • Бг-мама
  • Мнения: 2 223
не не го кисна , измивам го и заливам с прясно мляко колкото да го покрие млякото и пека  Hug

# 4
  • В лудницата на 2-рия етаж.
  • Мнения: 2 026
Ето и от мен рецепти,правим ги напоследък с патешки дроб,но и с гъши става.
1.Нарязваш си дроба на парчета,не много дребни,защото се свива,слагаш го в тенджера и наливаш вода да го покрие.Тенджерата слагаш на по-бавен огън,като изври водата,той започва леко да се запържва,посоляваш и бъркаш,запържваш го колкото ти харесва,но не много за да остане крехък.

2.Сваряваш го по същия начин,но на едри парчета,като изстине го режеш на тънко,посоляваш със шарена сол,чубрица или друга подправка,която ти харесва и е готово Mr. Green
Двете рецепти са за мезе.

3.Нарязваш си дроба,2 глави лук,картофи,слагаш всичко в тавичка,посоляваш,прибавяш червен и черен пипер и малко вода,отгоре покриваш с фолио и печеш във фурната1,5 часа,после махаш фолиото да се запече отгоре и е готово.
Не се слага мазнина,защото дробът си пуска много. Peace

Дано ти харесат рецептите.

# 5
  • Мнения: 533
Ето ти много рецепти , наслаждавай се

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=139.msg494#msg494

Общи условия

Активация на акаунт