ордьовър " желирано месо"

  • 1 525
  • 2
  •   1
Отговори
Ето един интересен на вид и много вкусен ордьовър за специалните Ви гост. За съжаление в момента не мога да кача снимка, но предполагам, че няма да има проблем да си гo представите


Месото (пилешко,телешко или език) се сварява добре като се овкусява със сол, черен пипер и всякакви подправки по ваш вкус. Бульона се прецежда за да бъде бистър. Месото се нарязва на филийки.Отделно се сваряват моркови и грах ,по няколко зрънца и кръгчета за порция. В подходящи чашки или купички (аз обикновено използвам форми за крем карамел) се подреждат филийки(парченца) месце, а между тях се аранжират грахчета и морковите. В хладкия бульон се слага желатина разтворен на водна баня. Разбърква се добре бульона и се сипва внимателно да не се размести подреденото месо. Слага се в хладилника за няколко часа. Когато се сервира се поставя купичката за секунди в гореща вода, обръща се и се сервира в подходяща чиния.



P.S. Както месото така и зеленчуците са въпрос на избор. Може да сложите каквото ви хрумне. (Царевица, чушки, маслини и .........)


 smile3503

Последна редакция: сб, 20 окт 2007, 16:53 от fani_73

# 1
  • Варна
  • Мнения: 2 378
Ауу, ефикасно и впечатляващо. Аз обаче ще пропусна. Никой не яде желе у дома.

# 2
  • Вече на село
  • Мнения: 569
Пробвайте, гостите ви ще се впечатлят, защото е красиво и вкусно. Аз го правя в голяма салатиера, там подреждам всичко това, което си изредила като продукти и съм го кръстила "заливное", защото за пръв път го ядох в Украйна, а там го наричаха така

Общи условия

Активация на акаунт