Салата от карфиол

  • 1 635
  • 19
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 5 393
Здравейте!
Ако има вече такава рецепта,моля да ме извините и модераторите да се погрижат темата да изчезне Laughing

Много обичам карфиол и това е една салата,която става за нула време.
Една глава карфиол се разделя на части и се пуска във вряща вода за около 4-5 минути. Изцежда се, може да се нареже на дребно или да си остане на по-големи парчета. Добавя се счукан чесън на вкус(не давам пропорции, защото аз слагам доста), и се подправя с олио(зехтин), сол и оцет( или лимонов сок) Хубаво е да се покрие с капак, за да може карфиола да "поеме" аромата на чесън и подправките. Консумира се и топло и студено- въпрос на вкус.

# 1
  • Мнения: 10 758
Ммммм, обичам карфиол.Ще си купя тия дни и ще я пробвам Peace
Звучи вкусно.

# 2
  • Варна
  • Мнения: 2 378
А колко ракия пие тази салаткаааа... Аз съм правила единствено паниран. И то 2 пъти. Фен съм му само в туршии. Rolling Eyes

# 3
  • Мнения: 10 758
А колко ракия пие тази салаткаааа...
колкото поеме Wink

# 4
  • Мнения: 2 829
ще се пробва Peace  chef
карфиола го обичам в туршийка,-

обаче така приготвен сигурно ще е доста вкусен Wink

# 5
  • Мнения: 5 393
А колко ракия пие тази салаткаааа...

Аз ракия не пия, но съм такава лакомия, че онзи ден си я направих таз салатка и си я изядох съвсем сама-на никой не оставих Embarassed

# 6
Ще се пробва задължително. Благодаря за рецептата newsm10

# 7
  • София
  • Мнения: 3 816
А нещо зеленко като подправка ще върви ли на тази салатка, например копър? Rolling Eyes Задължително ще я пробвам, обичам карфиол. Peace

# 8
  • Мнения: 5 393
А нещо зеленко като подправка ще върви ли на тази салатка, например копър? Rolling Eyes Задължително ще я пробвам, обичам карфиол. Peace

Ооооо, разбира се- копър е много подходящ. PeaceАз понякога слагам,понякога -не. Мъжа ми я обича повече с копър, аз пък-с повече чесън и лимонов сок. Дано ти хареса.

# 9
  • Варна
  • Мнения: 1 553
Салатата става и с пресен карфиол. Накъсва се на малки китчици(колкото по-малки толкова по-добре) и се подправя с дресинг от олио(зехтин) , оцет , чесън и целина . Ако смелите подправките с пасатор става по ароматно.Понякога стържа и морков за цвят.Според мен целината е по-подходяща подправка за карфиола , но който не я долюбва може и с копър и , или магданоз.    chef

Последна редакция: нд, 21 окт 2007, 11:41 от yaz

# 10
  • Мнения: 301
Ще я пробваме тази салатка Peaceзвучи много вкусно
а иначе карфиол обичаме много на туршийка(заедно с морковчетата да хрупкат Heart Eyes)и паниран Peace

# 11
  • Мнения: 27 524
И аз обичам и го ям в всякакви разновидности. Тия дни експериментирах с него и стана прекрасно - овалях розичките в сол, после хубаво в брашно и във фритюрника. Станаха невероятни  Flutter

# 12
  • Кацнала на едно дърво.
  • Мнения: 3 192
Може да се яде и суров. Късате го на розички, поливате го с винегрет, ръсите червен пипер и го оставяте няколко часа. От време на време го разбърквате.
Неочаквано вкусно е.  Laughing И полезно.   bouquet

# 13
  • София
  • Мнения: 3 271
Още една идея - леко сварен заливате с готварска сметана и копър (чесън по желание).

# 14
  • Мнения: 27 524
Може да се яде и суров. Късате го на розички, поливате го с винегрет, ръсите червен пипер и го оставяте няколко часа. От време на време го разбърквате.

Ние така го ядем основно, но без червения пипер. Ще се коригираме  Simple Smile

# 15
  • Мнения: 3 036
Тъй като карфиола ми е любим зеленчук си търся различни рецепти.Освен на туршийка намерих рецепта и за ядене.
Карфиола се накъсва на розички и се сварява но не да се кашне. В тава намазана с чесън се нарежда ред карфиол ред, топено сирене. Последния ред да е от сирене. Слага се в загрята фурна и се залива с 1 чаша прясно мляко и един жълтък.Готово е като хване коричка и се зачерви. Вкусът е като на картофен огретен и е много вкусен.

# 16
  • Countryside
  • Мнения: 11 631
Оооо и аз съм му голям фен на карфиола, и на броколито също  Mr. Green И него коснумирам така, леко сварено и задушено в армоатни пордрави с чесънче  Party

# 17
  • Мнения: 27 524
Карфиола се накъсва на розички и се сварява но не да се кашне.

Ох, свекърва ми и майка й използват тази дума, съответно и мъжът ми и брат му, с което ме влудява. И само му правя забележки, че такава дума в българсия речник няма. Баба му е от Бургаско някъде. Може би пък да съществува явно, за първи път я чувам от другаде  Hug

# 18
  • София
  • Мнения: 461
и аз много обичам карфиол във всякакви разновидности .
Аз правя следната салата:
задушавам карфиола, накъсвам на розички, нарязвам лимон на дребни парченца, праз, и подправям със сол, черен пипер, ломонов сок и зехтин. Обожавам я тази салатка, тъкмо ме подсетихте да си я направя тия дни.

# 19
  • София
  • Мнения: 974
Салатата става и с пресен карфиол. Накъсва се на малки китчици(колкото по-малки толкова по-добре) и се подправя с дресинг от олио(зехтин) , оцет , чесън и целина . Ако смелите подправките с пасатор става по ароматно.Понякога стържа и морков за цвят.Според мен целината е по-подходяща подправка за карфиола , но който не я долюбва може и с копър и , или магданоз.    chef

Правя я по същият начин, но вместо морков настъргвам краставица ...и с много копър към дресинга, с целина не съм пробвала. Мерси за идеята Hug

Общи условия

Активация на акаунт