Зеле , за зелеви сърми...?

  • 957
  • 7
  •   1
Отговори
  • Въпрос на гледна точка...
  • Мнения: 877
Тези дни се присетих за зелеви сърмички, но няма кисело зеле по това време на годината newsm78
Чудя се, как листата от прясно зеле да се обработят за да се доближи вкусът им поне малко до този на киселото зеле?
Може би за два три дни във вода на слънце..., или как Rolling Eyes?
Моля за съвет, сигурна съм , че ще го получа Peace

# 1
  • Мнения: 690
Не съм правила, но някой заливат листата с врчла вода да омекнат.

Майка ми едно време правеше бързо кисело зеле - в топлото време нарязваше зеле (не много) и слагаше сол. За няколко дни ставаше. Може и с листата да процедираш така.

# 2
  • Мнения: 732
Не е ли по-добре да си купиш листа кисело зеле newsm78 Продават по магазините и нарязано и за сърмички Simple Smile

# 3
  • Мнения: 1 987
слагаш листа от зелката във вода да врат до почти омекване ,като предварително слагаш във водата сол и лимонена киселина
Е,не е като киселото зеле през зимата ,но спасява положението Mr. Green

# 4
най-лесно е да си купиш от магазина един буркан със зелеви листа за сърми-струва към 1 лв.-аз така направих

# 5
  • Въпрос на гледна точка...
  • Мнения: 877
Направих сърмичките и станаха много вкусни Laughing
Листа за сърмички струваха 2, 25 за 15 броя.
В крайна сметка взех прясно зеле и варих предварително листата със сол и лимонтозу.
Е, получиха се. Благодаря ви за съветите  bouquet

# 6
странно-миналата седмица копувах-към 1.20 лв.бяха,но домашно направени си е по - добре-браво на теб!

# 7
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
слагаш листа от зелката във вода да врат до почти омекване ,като предварително слагаш във водата сол и лимонена киселина
Е,не е като киселото зеле през зимата ,но спасява положението Mr. Green
Аз вместо лимонена киселина слагам оцет - пак си стават хубави!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт