ФРИТЮРНИК???

  • 3 268
  • 11
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 437
Моля споделете какво приготвяте във фриюрника ? Аз освен за пържени картофи за друго не се сещам  Praynig

# 1
  • Пловдив
  • Мнения: 23 605
Тиквички, патладжан, гъби, всякакви замразени полуфабрикати за пържене. Като махна кошницата и отворя капака стават бухтички, мекички, пържени филийки.

# 2
  • Мнения: 2 534
Ми , Янтра май всичко е споменала .
Аз приготвям и пилешки крилца , но без панировки , за да ни си съсипвам мазнината

# 3
  • Мнения: 3 251
Аз панирам миди вътре,задължително с кошницата ,че е с въртящо дъно моя.Пържа цаца-става един път!Всякакви видове риби,че много ги харчим... Grinning Предимно като си заредя с мазнина,най-много веднъж пържа картофи и от там като лепна рибата.... Grinning

# 4
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Цитат на: Нина
Аз панирам миди вътре,задължително с кошницата ,че е с въртящо дъно моя.Пържа цаца-става един път!Всякакви видове риби,че много ги харчим... Grinning Предимно като си заредя с мазнина,най-много веднъж пържа картофи и от там като лепна рибата.... Grinning

Я я кажи как точно пържиш цацата? Че съм чувала едни рецепти за пържене в тава, за нанизване на клечки  #Shocked и какви ли не страхотии, които тотално са ме отказали от пърженето на цаца.

# 5
  • София
  • Мнения: 2 686
Аз освен всичко, което сте споменали правя във фритюрника и паниран лук и паниран карфиол (при махната цедка).

# 6
  • Мнения: 3 251
Цитат на: anomalia
Цитат на: Нина
Аз панирам миди вътре,задължително с кошницата ,че е с въртящо дъно моя.Пържа цаца-става един път!Всякакви видове риби,че много ги харчим... Grinning Предимно като си заредя с мазнина,най-много веднъж пържа картофи и от там като лепна рибата.... Grinning

Я я кажи как точно пържиш цацата? Че съм чувала едни рецепти за пържене в тава, за нанизване на клечки  #Shocked и какви ли не страхотии, които тотално са ме отказали от пърженето на цаца.

Ами измита,леко осолена,обрашнянена/лелее каква дума!/И я пускам бързо една по една във фритюрника със загрята мазнина ,колкото е показано на него за риба.Затварям ,след 3-4 минути ,леко я разбърквам,ако има слепена да се завърти и така .Когато е готова,тя сама се издига на повърхността на олиото и трябва да са зачерви малко.За 1 пържене -слагам половин кг. цаца,че кошницата ми е голяма.

# 7
  • София
  • Мнения: 328
И аз панирам какво ли не в него-лук,гъби,кашкавал,сирене,пилешко филенце,риба.Но след това задължително сменям мазнината.Става ужасна и всичко след него мирише.

# 8
  • Мнения: 1 437
моля кажете как се панира кашкавал и сирене ?

# 9
  • Мнения: 3 251
Слагаш кашкавала или сиренето за малко във фризера за да се стедне.След като го извадиш го нарязваш на филийки и го слагаш в по-дълбок съд със студена вода за около минута-. 2.След това се овалва всяка филийка в брашно и от тук нататък има 2 вида панировка:
1. След като са оваляни филийките кашкавал/сирене в брашно се потапят разбити със малко сол 1-2 яйца.И после се овалват в галета или в царевично брашно/грис..Слагат се в съд с повече мазнина и се пържат до зачервяване,обръщаш и от другата страна да се изпържи.
2.Оваляните в брашно филийки кашкавал /сирене се потапят в паста"Патафри"-за паниране и се пържат като по-горе.
За приготвяне на хапки /байганети се процедира по същия начин ,но с тая разлика,че сиренето/шунката/кашкавала се режат на кубчета и се панира по 2-рия метод.

# 10
  • Варна
  • Мнения: 366
Нина я кажи  каква е тази паста Патафри.Чувала съм за нея но не знам как се прави.Тя нали става точно за байганетите.Благодаря предварително Laughing

# 11
  • Мнения: 3 251
Има и готова да се продава,но аз лично предпочитам сама да си я приготвя.Много лесно става,стига веднъж да й свикнеш с пропорциите ,за да усетиш какво количество ще ти е нужно.
Един жълтък се размива с малко вода/около 2-3 суп .л./и се прибавя брашно за да стане много гъста смес,приличаща повече на меко тесто и започва да се разрежда с бира или с газирана вода-като се бърка постоянно,докато се получи смес с гъстотата на боза.Белтъкът се разбива на сняг с малко сол и внимателно се прибвя към бирената смес и се разбърква /не с миксер/колкото да се получи хомогенна смес.Аз  лично винаги я приготвям с бира-става по вкусна!И миксер използвам само за разбиването на белтъка.Количеството на тази смес ще стигне за около 1 порция байганети от около 300 гр.кашкавал/сирене или др.продукт.
Потапят се предварително оваляните в брашно хапки от сирене/кашкавал или шунка и се пускат в сгорещената мазнина за да се изпържат.Това е!Дано ви хареса!

Общи условия

Активация на акаунт