Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 10

  • 30 571
  • 301
  •   1
Отговори
# 75
Помощ  Praynig утре е РДто а не зная къде да си намеря бои във Варна  Cry .Моля ви ако някой знае да ми каже,а и колко долу горе струват.   bouquet

# 76
  • Мнения: 1 698
Ако не намериш специално за сладкиши бои, използвай тези за яйца, да пише че са безвредни само. Аз така се застраховам. Wink По хранителните магазини може да има останали, а при нас и плод-зеленчука ги продават.
Дано съм помогнала Heart Eyes

# 77
  • Мнения: 7 106
Помощ  Praynig утре е РДто а не зная къде да си намеря бои във Варна  Cry .Моля ви ако някой знае да ми каже,а и колко долу горе струват.   bouquet


Лятото бяхме във Варна на почивка и посетих един склад за сладкарски джаджи, който се намира на ул. Български орел №8 , ако ти говори нещо. Това са едни гаражи под жилищен блок.
по-подробна информация не мога да ти дам, защото и ние едва го намерихме, не познавам тази част на града и си извикахме такси, което ни закара до там. така че маршрута ми е неизвестен  Laughing.

# 78
  • Мнения: 3 926
Assinka много те моля тогава да ми кажеш тази рецепта за да пробвам с нея.Нали ще мога да направя фигурки и цветя от марципан Варна?Дано да успея до събота.
100 мл. вода се слагат да заврат с 50 гр. маргарин. Като заври се добавя 100 гр. брашно и се бърка докато започне да се отделя от стените (да знаеш става много барзо и се оформя само на топка - докато го разбъркваш и трошиците се съединяват) Вадиш го и го слагаш в хладилника върху найлонова торбичка. Чакаш да поизстине (в рецептата е до 16 градуса, ама гледаш да е хладничко, но не студено) и го слагаш в купа с 400 гр. пресята пудра захар. Месиш докато поеме всичката пудра захар. После оставяш пак в хладилнике за около 30 мин. и е готово за работа. Наистина става бързо Цялата процедура отнема не повече от 15 минути, а е доста вкусно и приятно. Само мъжът ми не го харесва от хората, които са го яли, но това е, защото не е шоколадово Wink
Можеш да оцветяваш като боядисваш с четка или оцветиш самото тесто. Питай, ако имаш още въпроси Hug

# 79
  • Мнения: 972
Вчера вечерта дойдоха да вземат тортата, коята мъча от два дни  Tired Напоследък ме гони голям карък.
 Крема не ми се получи за съжаление. И замисъла ми се провали. Исках да направя кошница с цветя, която трансформирах в по-простичка кошница с цветя  Whistling
Аз не съм доволна от резултата, но поне получателя много я хареса. Вътре е торта рафаело от Наталина. Рожденичката е професионален готвач, работила е и в сладкарница, но каза че такава торта не е опитвала  Hug
Ето рецептата за захаросаната роза:
Вишнев сироп 40 г
Желатин 40 г
Захар 200 г
Пудра захар 40 г
Вода 100 г
роза
Срязвате розите, изплаквате ги в чиста вода и се слагат на сянка да изсъхнат. Приготвяме силно желе от вишневия сироп и желатина. Потапяме всяка роза в топлото желе, така че цялото цвете да е навсякъде еднакво влажно. Излишъка от желето внимателно отстраняваме, оставяме ги да изсъхнат след което ги посипваме със захар и ги оставяме на съхнат на слънце. Захарта се просмуква в листенцата на розата и образува кристалчета. Готовите цветя посипваме с пудра захар. Ако имате време може да направите и пръски роса. Взимате от останалото желе и напръсквате листенцата, изглежда като роса, слагате цветето на студето за  15-тина минути.
В рецептата е даден вишнев сироп, защото се използват от тъмночервените рози. Предполагам може и друг сироп да се ползва.  Peace
На мен много ми допадна идеята и резултата, затова си я записах, при възможност ще я направя.

# 80
  • Мнения: 3 926
Всъщност за захаросаните цветя и особено розите - аз знам, че само гюлът се яде и е безвреден. Тези от цветарските магазини са прекалено химизирани и не са удачни за захаросване и особено за хранене. Така че е желателно да захаросвате купени само за красота Simple Smile

# 81
Благодаря ви много  bouquet.Случайно след като писах тук една позната ми каза този адрес открих го.Купих си и бои и перлички,не са скъпи там,но нямаше синя боя в малка разфасовка т.е. 100мл Confused. Големите са мнооого големи поне за моите нужди.Да ви попитам-имам стара боя от 3-4години сигурно дали мога да я ползвам newsm78,че купих оранжево,червено и зелено само от тях имаше малки.
  bouquet

# 82
  • Мнения: 1 698
Момичета, как беше - с топинг шоколад може ли да се рисува върху марципан /готовата моделираща маса/, или не? Дали няма да се разтопи преждевременно?

# 83
  • Мнения: 491
Момичета, как беше - с топинг шоколад може ли да се рисува върху марципан /готовата моделираща маса/, или не? Дали няма да се разтопи преждевременно?
Аз съм рисувала - т.е. писала съм надпис. Не се разтопи нищо, чаршафа не се развали, но не стана много красиво, защото рисувах направо с тубата. Не ми беше много удобно.

# 84
  • Мнения: 972
Assinka, за цветята само домашни !  Naughty

# 85
  • Мнения: 1 698
Момичета, как беше - с топинг шоколад може ли да се рисува върху марципан /готовата моделираща маса/, или не? Дали няма да се разтопи преждевременно?
Аз съм рисувала - т.е. писала съм надпис. Не се разтопи нищо, чаршафа не се развали, но не стана много красиво, защото рисувах направо с тубата. Не ми беше много удобно.

много мерси за отговора, ще пробвам тогава.

# 86
  • Мнения: 940
Чакайте да се запиша и аз за севте в темата на страхотните тортоправачки Mr. Green
Ето го и моя най 1ви опит (на слайдшоу ,има и я разрязана )
 

 




мога да кажа че претърпях няколко леки трудности  Confusedно за 2рия опит ще си ги поправя,не знаех че е толкова голяма забава да направиш торта и то с фондан,съвсем се запалих и продължавам напред....все пак тренирам за 2рия РД на дъщеричката ми през  декември ....трябва да успея да и направя торта пате Wink

# 87
  • Бг-мама
  • Мнения: 2 226
victoria , много ми е драго да те видя тук и да се порадвам още веднъж на нежната торта която си създала  Hug Heart Eyes Heart Eyes

# 88
  • Варна
  • Мнения: 224
Мимес, ето това е рецептата на Порша:
Блатовете-тези на торта Баунти:
250 г краве масло размекнато в МВ
200г захар
200 г брашно
1 1/2 ч.л. набухвател
4 яйца
4 с.л. мляко
1 ванилия
3 с.л. какао
Напоени са с вишнев сироп /все още имах/
Крема-обикновено нишесте Ванилия, но малко по-гъст и с по-малко захар, защото карамелизирах останалата и я прибавих към крема. И отгоре намазах с остатъка от лимоновия крем към бисквитите, а именно:
6 равни суп.лъж. меко масло
2 яйца
2 жълтъка
2 ч.лъж. настъргана лимонова кора
2/3 ч.ч. прясно изцеден лимонов сок
1 ч.ч. захар
1 суп.лъж. нишесте (ванилия или натурално)
Приготовление:
Лимонов крем: В купа се разбива маслото със захарта за около 4-5 минути. Едно по едно се прибавят яйцата и жълтъците. Разбиват се 2-3 минути и се добавят лимоновата кора, лимоновия сок и нишестето.
Сместа се пресипва в тенджерка и се слага на слаб огън, като се бърка непрекъснато, докато стане гладка. След около 15 минути трябва да се е сгъстила. Не трябва да завира!
Кремът се оставя  да изстине и се прибира в хладилника, покрит с фолио.
Отгоре разтопих половинката шоколад и направих кръгове. После с шиш - черти от центъра към края на тортата и от края към центъра, за да се получи фигурално.

А "половинката" торта я направих с тези блатове и крема вътре е от 2пак.крем без варене на "Д-р Йоткер" и бита сметана. Формата й е такава, защото имах малко технически проблеми с формата за торта и импровизирах с формата за кекс.

Victoria много е нежна тортичката ти.

# 89
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
victoria, много обичам шоколадови торти. Тази е страхотна и изглежда много апетитно. Харесвам и варианта - тъмна торта с много светла украса. Тъкмо всички си мислят че под нежното бяло ще има пак такава бяла торта със сметана... и хоп... тъмни блатове с шоколадов крем. Изненадаааа...
А по каква рецепта?

Общи условия

Активация на акаунт