Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 10

  • 30 514
  • 301
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 6 243
Брей, 3-Д торта!!! Чудна е!!! Много професионална работа, Зори. Не знам къде са й кусурите, оттук изглежда идеална. А жълъдчетата са направо прекрасни.

Какво има вътре, хайде разправяй подробностите, де  Grinning Кажи и отгоре с какво покритие е... всичко...

А защо реши да е такава тематиката? Да не би есента да е любимия ти сезон?

(аз това бих го кръстила "Торта - дънер" и мога да го направя за РД на милото Laughing)

# 16
  • Мнения: 6 005
Първо...Честито на всички за новата тема...
Зори Честит рожден ден!

Polly-Wolly 3ори Страхотни са ви тортичките... Просто нямам думи за тях, продължавайте в същия дух!   bouquet

# 17
  • Мнения: 1 170

Polly-Wolly 3ори Страхотни са ви тортичките... Просто нямам думи за тях, продължавайте в същия дух!   bouquet
Да, ама не е моя тортичката... Simple Smile

# 18
  • Мнения: 7 106
(аз това бих го кръстила "Торта - дънер" и мога да го направя за РД на милото Laughing)

 hahaha Ами то си е жив пън.....като мен  Laughing.
Тематиката е заради факта, че съм родена в първия есенен месец. Харесвам есента, не е любимият ми сезон, но късната есен, с опадалите листа, тишината в гората и тихия дъждец ми влияят положително на емоциите  Simple Smile.

Вътре са два пандишпанови блата нацинкани  Laughing с боровинки, а помежду им крема ми от Тирамисуто. "Корените" са от смачкан блат с крем и малко разбита сметана за спойка. Отгоре съм я поляла с разтопен шоколад.
Това, което ме изнерви е белия шоколад, за платката с кръговете на живота ли, на годините ли беше #Cussing out. До сега, за каквото и за ми е трябвал бял шоколад, съм ползвала на Своге. Обаче никъде не намерих този път Своге и правих тая платка 100 пъти  #Crazy, все неуспешно. Опитах с милка, с нестле, още някакъв, не помня какъв беше  Close и сместа ставаше на лепило и изобщо не искаше да се стегне във фризера. Най-накрая вдех ЕлЗет от този с мехурчетата и взе че стана. Самата платка се прави много лесно - първо се разтопява кафяв шоколад, насипва се в найлоново пликче или фунийка и се очертава спиралката върху хартия за печене или канцеларски джоб. Прибира се във фризера да стегне и после се залива с белия шоколад. пак се прибира, за да стегне и белия шоколад и след това внимателно се отлепва плочката и се слага върху тортата. Като при трансфера.
После нервите ми изяхода пликчетата в които слагах накрайниците за пош, за да шприцовам "Тревичката". Така и не успях да си намеря от пошовете за еднократна употреба,  и тези плокчета ми се късаха на 3-тото стисване. Та си поиграх на преливане и оклепване със зелен маслен крем  Sick.
Та такива ми ти работи с моята торта  Grinning.

# 19
  • Мнения: 6 243
Много е вдъхновяваща. Чак ми се прииска да си направя и аз такава. но както се разбрахме, ще изчакам до РД на милото  Laughing

# 20
  • Мнения: 1 698
Зори, страхотна е. Знаех си, че ще направиш прелестна тортичка. Идва ти отръки. Поздравявам те, за което.  bouquet Давай и разрезче после. Crazy

# 21
  • Варна, морето и сините вълни!
  • Мнения: 2 618
Зори, Честит Рожден Ден!
Много здраве, късмет и щастие!
Тортата ти е божествена  bouquet  chef

След тортата на Зори, моята е като дрипава циганка. Но ето я!(и лседващата снимка)Вътре са обикновени пандишпанови блатове, крем - маслено - пудингов. Чаршафа и фигурките са от млечен марципан.
Искам да благодаря на Наталина и на Зечова! И двете споделиха опит и ме вдъхновиха за тази торта! А идеята за украса е на Зечова!  bouquet  bouquet

Последна редакция: ср, 12 сеп 2007, 08:52 от Mimito

# 22
  • Мнения: 191
Честито и от мен!!!!Да се убия не мога да сътворя такова чудо на сладкарството Дайте някаква по лесна рецепта като за новобранци,че в четвъртък и аз ще черпя. ooooh!

# 23
  • Мнения: 191
Mimito,тортатати е много весела и буди настроение Joy

# 24
Това направих за рождения ден на сина.Децата бяха впечатлени .Заслужаваше си двудневните усилия за приготвянето.

# 25
  • София
  • Мнения: 2 671
Момичета, понеже си има отделна тема "Галерия торти" /или нещо такова/, не мислите ли, че в тази освен да виждаме тортите /което аз винаги правя с голям кеф/, ще е добре и да се споменава от какво са направени, че даже и линк към рецептата може да има, а  Thinking 

# 26
  • У дома
  • Мнения: 1 741
Аз да се запиша и да ви поздравя за новите творби - все по-често взе да ми спира дъха по тези страници. smile3501

# 27
  • Бг-мама
  • Мнения: 2 226
Зори , megiver много хубави торти   bouquet  bouquet  bouquet
Мимито кравите са невероятни много свежи и много весели  Laughing Laughing

# 28
  • Мнения: 591
Оххххх, след вашите красоти моята торта ще изглежда доооста постничка, но пък ми остава надеждата, че и аз някой ден ще правя подобни на вашите красоти ...Та ето я и моята тортичка, която направих за рожения ден на бащата на съпруга ми.

В тази връзка да попитам, когато спешно изникне някакво тортоправене, към коя торта се ориентирате? В смисъл коя става сравнително бързо?  newsm78

# 29
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Зори, каква страхотна торта - нервите по приготвянето си заслужават! БРАВО МАЙСТОРИЦЕ!

megiver, много добре си се справила с трансфера! Скубиду е любим и на моя син - страхотна идея!

Mimito, как може да кажеш, че тортата ти е като дрипава циганка - страхотна е и като идея и като изпълнение!
Сподели как ти се работеше с млечния марципан - добре ли го разточи или ти лепнеше?

Rumya, ами повечето момичета тук правят така. Друг е въпроса, че аз например правя обикновенно един и същ блат и пълнежа ми е почти винаги един и същ и няма смисъл да го пиша винаги. Но може би е добре в началото на темата да напишем и нашите любими и сполучливи рецепти за блатове и кремове... newsm78

I r r a, тъкмо да публикувам и видях чудната ти торта! Много добре си се справила! И никак не е постна - понякога по-малко е повече!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт