Необходими продукти:
1 пак макарони - едри фигури
1 глава лук
1 морков
200 мл дом.сок
1/2 кг кайма
1/2 л прясно мляко,2 яйца,2 суп лъжици брашно- за сос бешамел
Начин на приготвяне:
Макароните се варят до полуготови. През това време се задушават лука и моркова и като поомекнат се прибавя каймата+доматения сок и подправки в зависимост от предпочитанията. Каймата се разбърква хубаво, за да не останат големи гранули. Задушават се до изпаряване на водата.
След това в тава се слагатполовината от макароните, отгоре цялата смес от каймата и за трети пласт другата половина от макароните. Заливт се със сос бешамел, който трябва да поври по-дълго, за да е с гъстотата на крем и най-отгоре се настъргва кашкавал. Доливат се около 100-150мл вода и се слага във фурната за 30мин на 200 градуса.Сервира се топло
Бон апети!