Тиган T E F A L

  • 6 162
  • 21
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Пловдив
  • Мнения: 686
Момичета като стана въпрос за готвене на САЧ в 1 от темите тук се сетих че съм виждала тиган на TEFAL, а и на други фирми, който представлява нещо като скара-оребрен е и е квадратен. Иван Звездев от БОН Апети го използва често, като иска да запече нещо без олио в него.
Имате ли такъв тиган и доволни ли сте от него?????

Нещо подобно е, но снимката е лоша

Последна редакция: пн, 20 авг 2007, 11:49 от sylya

# 1
  • Мнения: 167
Имам на ТЕФАЛ, с точката в средата. Удобен е, ползвам го и съм доволна - най-хубавото е
че не е необходима мазнина  Simple Smile

# 2
  • Пловдив
  • Мнения: 686
А от тези оребрените ли е? Тип грил-тиган ?
Можеш ли да го ползваш като скара ? Да печеш кюфтета, кебапчета, гъби, картофи, зеленчуци без мазнина ???????

# 3
  • Мнения: 8 999
Моят не е оребрен, но пека всичко без мазнина. Но, тъй като все пак продуктите пускат сосче, не става точно като на скара /на скарата всичко изтича/.

# 4
  • Мнения: 455
Аз имам такъв тиган и изобщо не съм доволна. Това което ще печеш на него трябва да е много тънко за да може да се изпече. Ако е по-дебело остава сурово а ако го подържиш повече на тегана - изгаря.
Да не говорим за димилника който настава като го ползвам ............

# 5
  • Мнения: 1 449
Иван Звездев използва грил-тигана от серията Sensoria:


Имам 3 от серията - разликата между стандартния тиган и грил-тигана е по-скоро във външния вид на изпечените продукти. Изглеждат като печени на скара, заради оребряването. Кой знае каква разлика във вкуса няма.

Иначе на силен газов котлон тиганът си вдига пушек като скара. Сокът от продуктите бързо се изпарява и реално се пекат на сухо. Заради квадратната форма продуктите могат да се наредят много компактно. Може да се ползва и като обикновен тиган.

Доволна съм, но не от функцията му на грил-тиган. 

# 6
  • Пловдив
  • Мнения: 686
А аз от друг форум четох, че много им допадали зеленчуци на грил-тиган поляти със соев сос. Ставало като на САЧ, но за разлика от сача тигана не се пукал, а си облизвали пръстите. Но когато каза за зеленчуците, там зеленчуците са нарязани на тънки филийки или на ленти. Тиквичките - по дължина, доматите и кромида на шайби и всичко това по на 1 см.
      Одеве в БИЛА четох за тези тигани, че се готвело на бавен огън. Но ми е интересно дали могат да се пекат кебапчета и кюфтета на оребряването му ?

# 7
  • Мнения: 1 152
Аз имам оребрен квадратен тиган точно на Тефал, стават добри пилешки и свински пържолки, но до тук. За кюфтета, кебапчета и зеленчуци не става. Това е моето мнение, следствие на опита ми с такъв тиган.

# 8
  • Мнения: 1 492
Всеки път като го ползвам, после съжалявам, че не съм включила скарата или фурната.

# 9
  • Пловдив
  • Мнения: 686
Копирам от друг форум:


"...Но напоследък се влюбих в зеленчуци на грил-тиган или на скара /кой с каквото разполага вкъщи/- никога не съм предполагала , че са такава вкусотия. Пробвах с цели гъби , тиквички на големи парчета , лук на шайби, чушка на половина , може и патладжан-просто да си оближеш пръстите."

Значи аз ги направих така- нарязах всичко на около 1 см. дебелина-тиквичките по дължина, лукът и доматите на шайби, чушката на 2, гъбите цели , но махнах пънчетата и тях отделно ги слагах. Посолих ги леко и ги намазних с олио и така постояха малко. После тигана намазних, той е оребрен и ги сложих, обръщах и това е . В интерес на истината много време ми отне , защото тигана не събира кой знай какви количества , но си заслужаваше nod
Вторият път продавачката на гъби ме посъвтва да не ги соля,за да не им излизат соковете предварително, и така може , да ги печете непосолени , а после да прибавите солта. Редовно омазнявайте тигана, това е важно.



# 10
  • София
  • Мнения: 4 294
А от тези оребрените ли е? Тип грил-тиган ?
Можеш ли да го ползваш като скара ? Да печеш кюфтета, кебапчета, гъби, картофи, зеленчуци без мазнина ???????

Имам оребрен е, пека на него всичко което може да се метне на скарата - пържоли, шишчета, лук и други.
Кюфтета принципно не правя на скара, а обичам да ги изпържа.
Аз слагам  съвсем малко мазнина, която хубаво разстилам по дъното на целия тиган.

# 11
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
аз имам оребрен, не е на Тефал.незнам на коя фирма е.

ползвам го за кюфтета и кебапчета. вчера пеках. станаха за нула време. правих кебапчета. котлонът беше на макс. и кебапчетата се изпекаха за има няма 5 минути - общо 8 бяха.

доволна съм, не се вдига пушек, всичко се изпича.

със зеленчуците е малко по-сложно, трябва на по-ниска температура и аз губя търпение. зеленчуците ги режа на филийки и ги намазнявам, тиганът не го намазнявам.

дали замества сача не мога да ти кажа, защото за мен сачът е основно за катми Peace
месо не готвя във сач.

# 12
  • София, Манастирски ливади
  • Мнения: 1 194
Аз имам ореберен грил-тиган на Тефал.Ползвам го по предназначение.Пека на него всичко без кюфтета и кебапчета, по простата причина, че кюфтета обичаме само пържени, а кебапчета не хапваме.Най-много обичам зеленчуци и стават много добре.Определно, обаче, е препоръчително месото да е по-тънко, иначе наистина се препича отвън, а отвътре не става така добре.Понякога ползвам мазнина, няколко капки, но за зеленчуци - никога.Доволна съм  Peace

# 13
  • Мнения: 12 778
аз имам оребрен, не е на Тефал.незнам на коя фирма е.

ползвам го за кюфтета и кебапчета. вчера пеках. станаха за нула време. правих кебапчета. котлонът беше на макс. и кебапчетата се изпекаха за има няма 5 минути - общо 8 бяха.

доволна съм, не се вдига пушек, всичко се изпича.

със зеленчуците е малко по-сложно, трябва на по-ниска температура и аз губя търпение. зеленчуците ги режа на филийки и ги намазнявам, тиганът не го намазнявам.
...
Под това мога да се подпиша и с двете ръце. Пека си на него кюфтета, кебапчета, пържоли, зеленчуци... Имам чувството, че не дими толкова, колкото при печене на скара, но може и да си внушавам, не знам  newsm78. Естествено, най голямото му предимство пред електрическата скара е лесното почистване после, а и не ми заема толкова място в шкафа

# 14
  • Мнения: 2 085
........... Ставало като на САЧ, но за разлика от сача тигана не се пукал, а си облизвали пръстите.
Това не го разбрах newsm78, кога се пука сача?

# 15
  • Пловдив
  • Мнения: 3 736
Аз не схванах изобщо връзката между сача и този оребрен тиган.

Та точно този тиган-уж скара е доста практичен, но за малко порции. Примерно за двама е идеален, мяташ две пържолки и два моркова и нямаш грижи.  Но за повече... newsm78.. в един момент месцата започват да се пържат, а не да се пекат, т.с. мазнината няма къде да изтече(целта на скарата не е ли точно в оттичане на мазнината), да не говорим ако решиш да сложиш зеленчук с високо воднисто съдържание, то е цвърчене, то са пръски... Mr. Green И не съм съгласна, че лесно се почиства. Това е мое лично мнение за цялата серия Тефал.

# 16
  • Мнения: 6 958
Имам оребрен и всичко става много добре, но предимно от по твърди, а не размекнати зеленчуци, а за месо от всякакво става и всичко без мазнина  Peace

# 17
  • Мнения: 12 778
Аз не схванах изобщо връзката между сача и този оребрен тиган.

Та точно този тиган-уж скара е доста практичен, но за малко порции. Примерно за двама е идеален, мяташ две пържолки и два моркова и нямаш грижи.  Но за повече... newsm78.. в един момент месцата започват да се пържат, а не да се пекат, т.с. мазнината няма къде да изтече(целта на скарата не е ли точно в оттичане на мазнината), да не говорим ако решиш да сложиш зеленчук с високо воднисто съдържание, то е цвърчене, то са пръски... Mr. Green И не съм съгласна, че лесно се почиства. Това е мое лично мнение за цялата серия Тефал.
Е, в сравнение със скарата си е направо песен почистването, аз предимно заради това си го взех. Само че на Тефал тези, които съм виждала, не са кой знае колко релефни, на моя ребрата са по-височки и си става кано на скара. Само от време на време ако се е събрала мазнина или сок от това, което пека, просто го изливам и евентуално забърсвам с домакинска хартия, преди да сложа следващото да се пече.

# 18
  • Мнения: 57
имам такъв оребрен тиган, но нещо не съм много доволна. А и тази точка не виждам да свети. Просто не мога да разбера защо , след като е тефлонов ми залепват нещата. Слагам и мазнина

# 19
  • Мнения: 1 449
А и тази точка не виждам да свети.
Точката не свети - когато тиганът загрее, изчезват "лъчите" на точката т.е. тя цялата става равномерно червена.

# 20
  • Мнения: 135
Имам грил-тиган на TEFAL и съм много доволна. Пека абсолютно всичко на него - от патладжани до пържоли. Хубавото е, че пържолите може да се задушат накрая с вино или друг сос, а да имат характерен вкус на месо печено на скара. Кюфтетата стават много добре, рибата също. Ние много обичаме брускети с риган и зехтин, на грил-тигана стават перфектни! Не че съм зарязала скарата и фурната, но за разнообразие и особено за мариновани заленчуци или меса е много удобен. Естествено не твърдя, че е нещо универсално и "незаменимо", но е полезна вещ за всяка кухня.  chef

# 21
  • София
  • Мнения: 9 477
Аз имам такъв Тефал. От преди 7 г. обаче... Wink
Сега вече виждам, че постепенно тефалското покритие се е обелило. На едни малки черни люспички се отделя.. Sad
Особено, като правим палачинки и остават едни малки ситни люспички по тестото...
Плаче си за смяна вече. Wink
С какъв Тефал е хубаво да го заменим? Идеи? Thinking

Общи условия

Активация на акаунт