Топла застройка?

  • 19 273
  • 4
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 3 885
Свекървата прави чудесни бели супи. Знам, че ги застройва с мляко (какво обаче - кисело или прясно?) и застройката я вари на котлона преди да я изсипе в супата. Обаче не си признава, каква е технологията и какво слага в застройката.

Ако някой знае, моля да сподели. Малкият умира за такива супи.

# 1
  • Мнения: 1 541
Брашното и киселото мляко се разбиват добре, зада не се получат бучки, след което се добавят към леко разбитите яйца и цялата смес се разбърква няколко пъти, за да се получи гладка консистенция. Съдът с получената застройка се загрява при непрекъснато бъркане до момента на завирането и се вари около 10-тина минути. След това се отстранява от огъня и внимателно се смесва със супата като се уеднаквяват температурите им, за да не се пресече застройката. Вместо кисело мляко може да се използва и прясно.
Рецептата е от книжка за готвене на децковци, така че ако готвиш и за някое слънчице да не се притесняваш  Wink

# 2
  • Мнения: 72
Здравей, Рая!
И у нас белите супи са на особена почит Simple Smile . Аз правя застройките по два начина:
1. Два жълтъка + 1 кофичка кисело мляко + 1-2 с.л. брашно се разбъркват и сместа се разрежда с бульон от супата. На тънка струйка се изсипва в тенджерата, оставя се на котлона да клокне и е готово. Белтъците не ги слагам, за да не се пресече супата. Тази застройка придава леко кисел привкус.
2. В масло зачервявам 1-2 с.л. брашно,  сипвам 1 ч.ч. прясно мляко, като бъркам непрекъснато и разреждам със сос от супата. Може да се ръсне и щипка куркума, за  подсилване на цвета. Бъркам, докато заври и сипвам в тенджерата.
Ако супата е по-гъста, можеш да намалиш брашното.

# 3
  • София
  • Мнения: 3 885
Благодарности за помощта. Отивам да застройвам.

# 4

Общи условия

Активация на акаунт