Машина за правене на хляб

  • 7 830
  • 75
  •   1
Отговори
  • Мнения: 978
Наумили сме си да си купим такова чудо. Някоя от вас има ли? Ще се радвам да чуя вашите отзиви!

# 1
  • Мнения: 384
Нали знаеш кой е спеца по таз част Laughing
Справки Хонда, тя ще ти докладва скоро предполагам Laughing

# 2
Цитат на: Krassi
...
Справки Хонда, тя ще ти докладва скоро предполагам Laughing
Шъ мъ умориш. Ама и ти имаш не се скатавай Wink  Grinning ,както и Di5 (от нея съзрях в готварския рецептите за кузунак Heart Eyes ).
Гарванчо, иначе отзиви - ами доволна. Браво на тоя дето я измислил. Да пъхаш вътре всичко и да си вадиш готов хляб.  Grinning

# 3
  • Мнения: 978
А какъв хляб правите и каква е разликата от купения?

# 4
Цитат на: White Raven
А какъв хляб правите и каква е разликата от купения?
Ами най-различни. Има около 20-тина вида в рецептурника към машината. Най често си правим един "Френски" и едни със слънчогледови семки вътре. Разликата....ами  ooooh! има по-хубав вкус (сигурно щото ние си го правим), къщата мирише на хубаво като се пече.......

# 5
...коричката си я правим по-хрупкава (че такава я обичаме). Но машината прави не само хляб. Можеш да ти меси най-различни видове теста, както и конфитюр можеш да си направиш в нея.

# 6
  • Мнения: 351
И ние имаме машина за хляб и аз съм много доволна - оба4е освен да приготвям теста за мекици и пици, както и няколко вида хляб, друго  не правя с нея ( по - скоро затова, 4е все нямам настроение да изпрабвам ). Ина4е всеки ден си правя хляб, наи - 4есто бял и като е топъл не можеш го спаси от мен  Laughing

# 7
  • Мнения: 1 366
Само миризмата да му миришеш ти стига. Страхотна придобивка е!!!

# 8
  • Мнения: 4 244
И аз имам
Страхотна работа.
Купувам готово брашно с всичките работи и го пускам с водата вътре.
Става супер. А какви разновидности има свят да ти се завие.
Аз като си любя черен хляб с семки само такъв правя

# 9
  • Мнения: 317
Raven, виж това http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=18757&postdays=0& … r=asc&start=0
отзиви и някои рецепти за машините за хляб Grinning
и ние си имаме в къщи - не можем вече без ней Laughing
страхотно измислено #Milti

# 10
  • Мнения: 978
Ау, щом и тесто прави, купуваме!

# 11
  • Мнения: 217
Прави тесто и то страхотно го прави Simple Smile Такова пухкаво става-и за мекици и за пица е супер Simple Smile За хляба няма да говорим-като замирише на прясно изпечен хляб  ммм:flutter:

# 12
  • Мнения: 3 880
И аz съм доволна от маШината zа хляб, въпреки, че в момента неЩо съм и дала почивка. И аz купувам от готовите смеси...
Хубаво неЩо е, особено когато в неделя неочаквано свърШи хляба Wink

# 13
I nie imame, na koiato investicia se radvam, zashtoto vkusa e po-razlichen. V kanada testenite izdelia sa skapichki, a mashinata za hliab si izbi otdavna parite. Razlichni opcii imash - ha po-prepechen, ha testence (osobeno ne ti se kliakat racete dokato mesish).
Kozunaka minalaa godina go mesih v mashinata istana pushka. Mnogo sam dovolna.

# 14
  • Мнения: 2 452
Вие ще ме навиете да си купя и аз такава машина, въпреки че аз лично не ям хляб и вероятно няма да проям в близките месеци. Много съблазнително ми звучат всички тези миризми, хрупкави корички и др. Ммммммм

# 15
  • Мнения: 978
To i az не ям хляб, тъй че може да се ориентирам към тази за сладолед.

# 16
  • Мнения: 7 430
Много съм доволна от машината си за хляб....наистина всички в къщата в която живеем разбират кога правя....даже и си поръчват...хи хи...сега даже пробвах да правя козунак, но рецептата от книжката нещо не струва и сега търся друга...ако някой намери - да свирка...
Горещо я препоръчвам........там си правим и тесто за пици, за кифлички и т.н.....сега мъжо майстори чеснови хлебчета, който не бих заменила.....ох, оглднях

# 17
  • Мнения: 8 163
И ние имаме. То тукашният хляб не става за ядене. Единственият по-свестен е тоя на Whole Foods, ама е твърде скъп и пак не е така плътен като българския. Машината е най-доброто решение за хлебоеди като нас: всеки ден пресен хляб, с дебела и хрупкава коричка, кеф ти бял, кеф ти пълнозърнест.

# 18
Най-скъпото ми другарче в кухнята Simple Smile)

За останалите с такива приятелчета да подскажа нещо Simple Smile
Купувайте си глутен и го добавяйте когато правите хляб.
Няма да описвам разликата! Simple Smile

# 19
  • Мнения: 1 283
И аз съм много доволна от машината за хляб!Само да отбележа,4е който не иска да стане   261uu по-добре да не си купува!Ние с мъжо като извадим хляба топли4ък от машината,пък като седнем,майко мила! ooooh! По4ти целия отива Mr. Green

# 20
Цитат на: DidKa
...сега даже пробвах да правя козунак, но рецептата от книжката нещо не струва и сега търся друга...ако някой намери - да свирка...

Тази рецепта е на Di5, но и аз я правих и станаха мноооого сполучливи козунаци.

Козунаци
3 яйца + 1 белтък(жълтъка остава за намазване отгоре)
½ ч.ч прясно мляко
1 ч.ч захар
¼ чаша разтопено масло + ¼ чаша олио
1 tbs(чаена лъжица) мая
около 3 и 1/2 ч.ч. брашно, всеки път ми отива различно количество
настъргана кора от един лимон

Първо слагам в машината и разбивам яйцата със захарта, после добавям млякото, след това маслото. Слагам после около 2.5 ч.ч. брашно и маята и оставям да се разбърка добре, става каша, после прибавям по малко от останалото брашно и по малко от олиото.Брашно слагам докато се получи нелепкаво тесто. След като спре месенето, пускам пак на ново машината на цикъла за тесто, така три пъти, последния път вече оставям да свърши целия цикъл, така че и да втаса.

# 21
  • Мнения: 436
Хонда кажи моля те на колко градуса и минути го печеш козунака и загряваш ли фурната предварително.
И понеже съм много боса да те питам и какъв тип брашно използваш понеже нали било важно. При нас в Германия има тип 405, 550 и 1050. Ошашавих се какъв да бъде.

# 22
Цитат на: strandwasser
Хонда кажи моля те на колко градуса и минути го печеш козунака и загряваш ли фурната предварително.
И понеже съм много боса да те питам и какъв тип брашно използваш понеже нали било важно. При нас в Германия има тип 405, 550 и 1050. Ошашавих се какъв да бъде.

Фурната я загрявам предварително. В смисъл аз първо я нагласям на около 40 градуса и на тази температура оставям вътре козунаците да си втасат. После, докато ги намажа със жълтъка, поръся със захар и сложа бадемите отгоре я усилвам на 190 градуса. Минути не съм засичала, но някъде за около 30-тина се изпичат. Проверявам с клечка за зъби Laughing . Брашното, което ползвам тук не е "типовано" - води се брашно за хляб, кексове или ползвам Plain Flour. Видях тия дни, че имало и специално брашно за машини за хляб. Следващият път мисля да пробвам и с него

# 23
  • Мнения: 90
Момичета, отдавна ги гледам и аз тези машини и се чудя дали да не купя. Прочетох, че сте много доволни, препоръчайте модел, който хем да има добри характеристики, хем да не е много скъп. А колко време е необходимо, за приготвяне на хляба, т.е. колко време отделяте за слагане на продуктите (предполагам, че тестото само се бърка) и после за почистването на машината?

# 24
Veli22, не знам къде си и за това марка не мога да ти препоръчам. Нашата е на ангилийска фирма - Морфи Ричардс. Доволна съм от нея (върши си работата Wink ) и я купихме на разпродажба за 20 паунда.
Слагането на продуктите ти отнема не повече от 5 минути. А за чистенето не се кахъри. Те са със специално покритие и мнооого лесно се чистят. Когато се пече хлябав вътре почти даже и няма за чистене Grinning

# 25
И аз имам такава машина, започнах да я ползвам много по-редовно след като прочетох какви ужасни добавки-подобрители слагат на промишлено-произведените хлябове в Англия. Лесна е за ползване, почистването е минимално, има достатъчно програми и рецепти, за да не ти омръзне, въобще-полезна джаджа, заслужава си да си вземеш, няма да е напразна загуба на място в кухнята.

# 26
  • Bristol
  • Мнения: 9 366
За козунаците и машината за хляб съм чувала легенди  #Milti само заради това бих си купила Wink
Но нали все на диета сме и все се тъпчем  Confused ....ако имаме и такова чудо съвсем на прасенца ще заприличаме  Neutral Face

# 27
  • Мнения: 7 430
Момичета, сега правя козунак в машината и ако стане готин ще споделя с вас  smile3503  и ще ви черпя по едно парче newsm64

# 28
  • Bristol
  • Мнения: 9 366
Цитат на: DidKa
Момичета, сега правя козунак в машината и ако стане готин ще споделя с вас  smile3503  и ще ви черпя по едно парче newsm64

 eat все още като за двама, моля  Embarassed

# 29
  • Мнения: 1 581
Цитат на: DidKa
Момичета, сега правя козунак в машината и ако стане готин ще споделя с вас  smile3503  и ще ви черпя по едно парче newsm64


Какво стана?

Щото и ние тази сутрин се сдобихме, сега с Викторчо правим козунак, ще докладвам и аз след 2:31 часа  Crazy

# 30
  • Мнения: 7 430
Цитат на: iv100yanova
Цитат на: DidKa
Момичета, сега правя козунак в машината и ако стане готин ще споделя с вас  smile3503  и ще ви черпя по едно парче newsm64


Какво стана?

Щото и ние тази сутрин се сдобихме, сега с Викторчо правим козунак, ще докладвам и аз след 2:31 часа  Crazy


Стана много вкусен и го препоръчвам, ако все още някой не си е избрал рецептичка smile3503

4 яйца (1 жълтък се отделя да се намаже отгоре)
1ч.ч. пр. мляко
1 ванилия
1ч.ч. захар
1 с.л. ракия
1с.л. мая на прах (разбива се в топличко мляко + 1ч.л. захар) оставя се да бухне
1кг брашно
1ч.ч. мазнина - равни части масло и олио

Хайде после ще чакаме и ти да споделиш за твоя козунак smile3508

# 31
  • ENGLAND
  • Мнения: 4 103
Момичета така ме запалихте с тази машинка, че вече и аз ще си копувам. Кажете ми каква марка и као копувам какво да гледам да има. Какви различни видове машинки има?

# 32
  • Мнения: 978
От Аргос можеш да си купиш на прилична цена.

# 33
  • сред цветята
  • Мнения: 3 032
Интересно ми е, дали има и някой  в Германия, който да полzва такава машина. Една моя приятелка си купи машина zа хляб и прави доста неща с нея. Но  тъй като аz съм на принципа, да не си вzимам уреди, които само да ми zаемат място и които да полzвам веднъж в годината, се питам, дали си струва да си вzема такава тук. Като се има предвид, че тук се продават много видове хляб и др. подобни. Thinking

# 34
  • Мнения: 2 452
Цитат на: rosa
Интересно ми е, дали има и някой  в Германия, който да полzва такава машина. Една моя приятелка си купи машина zа хляб и прави доста неща с нея. Но  тъй като аz съм на принципа, да не си вzимам уреди, които само да ми zаемат място и които да полzвам веднъж в годината, се питам, дали си струва да си вzема такава тук. Като се има предвид, че тук се продават много видове хляб и др. подобни. Thinking


И аз искам да попитам, ако реша да си купя, имате ли предпочитания към марка и модел?

# 35
Цитат на: rosa
.... Но  тъй като аz съм на принципа, да не си вzимам уреди, които само да ми zаемат място и които да полzвам веднъж в годината, се питам, дали си струва да си вzема такава тук. ...

Розичка, не съм в Германия, нито пък в Канада, но предполагам, че и тук иначе по принцип има достатъчно разнообразие на какъв ли не вид хляб. Но нея спокойно можеше да си я експлоатираш, както вече сте и чели, и да заджуркваш различни смеси за различни сладки неща. Абе глезотийка си е. Вместо да се бъхтиш я с миксер, я с ръце (особенно пък за козунаците), ползваш нея.
Лауричка, аз лично от 5 години ползвам някаква евтинийка на Морфи Ричардс (английска фирма е) и оплаквания нямам. С машината може и сладка да се варят. Аз лично доста я ползвам и не мога да я обявя като вещ, която само ми заема място Embarassed  Grinning

# 36
  • сред цветята
  • Мнения: 3 032
Цитат на: Honda
Розичка, не съм в Германия, нито пък в Канада, но предполагам, че и тук иначе по принцип има достатъчно разнообразие на какъв ли не вид хляб....

Ух, zапочвам да се zамислям. Най вече ми хареса аргумента zа месенето. newsm78

# 37
  • Мнения: 1 581
Горещо препоръчвам това чудо на техниката  Crazy - за такива като мене - слагаш всичко, вадиш готов изпечен хляб, кеф ти бял, кеф ти черен, с ядки, със сусам, дори с коричка  Grinning
Аз марка не мога да препоръчам, понеже купихме най-евтиния от Аргос, £25, Cookworks, моят мъж хич не беше навит на това нововъведение и като голям изчислител реши, че нямало да спестяваме от хляб и нямало да си върне парите за 1 месец, в което аз се опитвах да го убедя  Crazy
Но машинката е супер. 6-7 пъти правих козунак по Великден, някои твърде неуспешни  Embarassed  Neutral Face но не беше в машината проблема. А единият козунак стана супер  Grinning
Откакто сме я взели машината, хляб не сме купували, всеки ден си печен напълно натурален и пресен хляб, изпробвали сме много рецепти и вече сме си харесали 2-3, меси и бърка всякакви теста, без да си цапаш ръцете, мие се супер лесно, сладко не знам дали нашата може да прави, но не би ми и хрумнало да бъркам подобно нещо  Crazy
Така че дори и най-евтината машина горещо препоръчвам  Heart Eyes

# 38
  • Мнения: 4 399
Иzвинете zа невежеството, но може ли някой да ми обясни какво точно прави тая машина.  Embarassed Тестото ли меси или пече самия хляб? И като го правите всеки ден, колко време отнема? Някак си не мога да си представя как се прибирам в 7.00 часа от работа и почвам да меся хляб. НО ако ме убедите, може пък да се zамисля. А и може ли някой от евроzоната да ми каже колко струва приблиzително такава машина. Брей никога не съм видяла такова чудо в магаzините. Сигурно има, но не съм раzбрала че е това #Crazy

# 39
Вяра, всичко може да прави Wink . Ако правиш хляб го почва от продуктите и го вадиш добре изпечен и миришещ  Flutter . Можеш да нагласиш машината кога да започне да работи според това кога се връщаш от работа. Горе -долу грубо й отнема около час -два

# 40
  • Мнения: 2 452
Цитат на: Vjara
Иzвинете zа невежеството, но може ли някой да ми обясни какво точно прави тая машина.  Embarassed Тестото ли меси или пече самия хляб? И като го правите всеки ден, колко време отнема? Някак си не мога да си представя как се прибирам в 7.00 часа от работа и почвам да меся хляб. НО ако ме убедите, може пък да се zамисля. А и може ли някой от евроzоната да ми каже колко струва приблиzително такава машина. Брей никога не съм видяла такова чудо в магаzините. Сигурно има, но не съм раzбрала че е това #Crazy


Аз нямам машина за хляб, но моя приятелка във Финландия ползваше такава, та от нея зная, че слагаше продуктите в машината и на другия ден от нея изваждаше пресен хляб. Т.е. машината и меси и пече.

# 41
  • Italia
  • Мнения: 4 492
Вер4е,понеже и мен ме блазни идеята за топъл ухаеЩ току Що опе4ен хляб та онзи ден мярнах една,местно производство за 49 евро (не знам по другите земи колко струват)

# 42
  • Мнения: 1 581
Втасал хляб, който тъкмо почва да се пече  Laughing
Само че капакът е затворен, че да не излезе хлябът да те търси  Laughing

# 43
  • Мнения: 1 581
Различни рецепти има в мойто упътване и съответно за различно време. най-бързата е за 1 час, но мъжо не я хареса и не беше много препечен хлябът. най-стандартната програма е за 3 часа (вкл. с месенето и 3 пъти втасване), има и за 2 часа, малко по-ускорено - ако бързам ползвам нея, иначе стандартната. Но наистина с нищо не си ангажиран при хлебопроизводството, освен да си пиеш кафенцето и да показваш да се радва детето - Виктор е голям фен на втасалия хляб  Laughing

# 44
  • Мнения: 4 399
Много ви благодаря zа експресните отговори. Ама то това голямо чудо било. Не съм и подоzирала че съществува подобно нещо. Пък и щом си го прави само и даже може и да не съм си в къщи... Супер, то като пералнята. А и евтинийка, направо не си zаслужава да се zамисля човек. Вие почти ме убедихте. Трябва само да пораzгледам и да му иzмисля място че у нас е претрупано с машини дето ги полzвам по 2 пъти в годината.

# 45
  • Мнения: 4 244
Аз имам машинката от Алди и съм много доволна
Купувам и от техните брашна - разнообразието е доста голямо. Поне на нас ни стига

# 46
  • Мнения: 1 216
Много съм запалена по идеята да си купя такава машина!
Тук купуваме тип италиански или френски хляб. Но много ме привлича мисълта да имаме топъл хляб по всяко време. Ако някой знае хубава марка на нашия пазар, да сподели! Simple Smile

# 47
  • Мнения: 2 452
Цитат на: LiveJazz
Много съм запалена по идеята да си купя такава машина!
Тук купуваме тип италиански или френски хляб. Но много ме привлича мисълта да имаме топъл хляб по всяко време. Ако някой знае хубава марка на нашия пазар, да сподели! Simple Smile


Аз се разтърсих из нета, но не видях нищо специално. В Sears предлагат само 2 марки (естествено, едната е Кенмор); другия понеделник ще се разходя из мола. Ще разгледам HBC (те имат много лош сайт), както и един бутик за ел. уреди. Ще ви дам имфо като получа повече информация. Аз имам време, защото смятам да купя машината като подарък за рожденния ден на съпруга ми, к. е след месец.

# 48
  • Мнения: 4 399
Аз се разтърсих в ebay и там има страшно много машини за хляб. Цената на новите варира от 22? до около 120?. Но Човек трябва да се информира какви са разликите.

По отношение на марките, оставам с впеЧатление Че поне в Европа тия машини се произвеждат не от най-известните фирми за домакински електроуреди. Не намерих нищо от сорта на Simens  ili AEG. ПовеЧето от производителите не съм ги Чувала никога, но може пък да са специализирани тоЧно в производството на такава техника. Така или инаЧе не можем да оЧакваме от машина за 30? да ни надживее, но пък Човек може да си купи нещо по-евтино за проба и ако му хареса да мисли за по-скъпите варианти.

Лаура, а ти много практиЧно си го замислила като подарък за мъжа ти. След това само трябва да го оствиш той да си управлява подаръка и да меси хляба на семейството.

# 49
  • Мнения: 1 116
Цитат на: Eli===
Цитат на: Laura
Цитат на: rosa
Интересно ми е, дали има и някой  в Германия, който да полzва такава машина. Една моя приятелка си купи машина zа хляб и прави доста неща с нея. Но  тъй като аz съм на принципа, да не си вzимам уреди, които само да ми zаемат място и които да полzвам веднъж в годината, се питам, дали си струва да си вzема такава тук. Като се има предвид, че тук се продават много видове хляб и др. подобни. Thinking


И аз искам да попитам, ако реша да си купя, имате ли предпочитания към марка и модел?


И аз това искам да попитам .....макар че в Монреал май няма голям избор



Аз като реша да си купувам някаква такава машинарийка, пускам един сърч в google, чета отзиви, сравнявам цените в различните магазини и накрая купувам. Машината за хляб обаче прави изключение. Все си мислех че нямаме нужда от такова нещо, щото хляб почти не се яде в къщи, а и просто от  страшно много разни такива машини, нямам никакво място в кухнята. На прощъпулника на Диана, когато за пръв и последен път месих питка на ръка, казах че май ще си купя най-накрая и аз машина, дори и само веднъж в годината да се налага да правя питка, ама повече на ръка няма да меся. И след няколко дни една приятелка ми се обажда и казва как в магазина в който работи, има на много голяма разпродажба бредмашини, мениджъра им предния ден си купил за него, днес купил две за приятели, явно са хубави, а и за тази цена си струва, дори и да се ползва веднъж годишно. Цената беше 17$ от 140$. Отидох аз, поразгледах я, хареса ми че прави хляб до 2 паунда, не ми хареса това че кошничката е вертикална, щото една приятелка дето имаше ето тази машина, ни беше проглушила ушите че хубав хляб става само в хоризонталните кошнички, ама я взех. Е още от първия път хляба стана разкошен, а като направих и първата питка просто вече останах страшно доволна че съм си я купила. Е на тази цена си беше направо подарък, а сега вече като знам колко хубава работа върши, ако се развали, вече бих дала и 100-200$ за бредмашина.
Ето я моята, след вече 2 години голяма експлоатация, все още работи Simple Smile, сигурно е доста стар модел, щото вече я няма по магазините, не може да прави и сладко, ама аз въобще и не знаех като я купувах че и това могат да правят машините за хляб.

# 50
  • Мнения: 1 116
Цитат на: Eli===

 Четох днес в един форум  за машините  Black&Decker ( тук са около $130 ) - на много хора са издъхнали  за  около 12 - 14 мес. след покупката Imp ,

... a  какво ли ще е с тези от $40   като  Toastmaster  Rolling Eyes


Моята е точно Toastmaster, и съм много доволна. Обаче сега по магазините гледам че има на Toastmaster само малки, които правят до 1.5 паунда хляб, което просто не си заслужава.

Учудвам се че са толкова скъпи на Black&Decker, щото по принцип другите им електроуреди не са никак скъпи. Можеш ли да пратиш линк да я видя?

# 51
  • Мнения: 4 390
Цитат на: LiveJazz
Много съм запалена по идеята да си купя такава машина!
Тук купуваме тип италиански или френски хляб. Но много ме привлича мисълта да имаме топъл хляб по всяко време. Ако някой знае хубава марка на нашия пазар, да сподели! Simple Smile

Моята е Sunbeam и съм много доволна от нея. Купихме я за 115 CAN.
Поне преди 3 години съм я купувала и я използвам непрекъснато.

# 52
  • Мнения: 2 452
Цитат на: Di5
 
Аз като реша да си купувам някаква такава машинарийка, пускам един сърч в google, чета отзиви, сравнявам цените в различните магазини и накрая купувам. Машината за хляб обаче прави изключение.


И аз по принцип правя така, обаче при машината за хляб не зная за какво да гледам при сравнението. Нито една от марките, които ми излязоха не ми бе позната. Ето, сега разбирам единият критерий трябва да е количеството хляб. Някакви други идеи?

# 53
  • сред цветята
  • Мнения: 3 032
И аz раzглеждам, какво се пише по интернет zа теzи машинки. В един форум четох и доста мнения, че същият ефект се бил постигал и с кухненската машина и печене във фурната. Thinking Обаче особено се препоръчва zа хора, които си имат проблеми с алергии.
Гледах и тестове, които препоръчват следното:
- колкото повече програми, толкова по добре
- програмите zа експресно приготвяне не са толкова важни, zащото хляба не ставал много хубав
- повечето автомати приготвят хляба zа 3 до 5 часа, като хабят малко енергия в сравнение с фурната.
- в теста два автомата са получили оценките "добър" и "евтин" -  моделът MB-2N на "AFK" (37,50 евро) и  на  "Germatic BM 2" (37,50 евро), които приготвят добри пълноzърнести хлябове. Уредът"Unold Backmeister Onyx 8695" прави най- добрия беzглутенов хляб,  "Back-Profi 2011" има особено голяма форма, а  "Panasonic SD 253" (179 евро) се справя много добре с всички видове смеси.
Оценката "недостъчно" получил уредът Princess Silver Breadmaker 1935 (130 евро).

# 54
  • Мнения: 636
Само да спомена, че големия обем на машината невинаги е най-доброто решение. Трябва да имате впредвид колко хляб изяжда на ден вашето семейство. При нас много често хляба остава по 2-3 дни в хладилника и за разлика от купувания хляб, хваща мухъл. Нали е правен от истински продукти...

# 55
  • Мнения: 86
Купих си и аз!!! Morphy Richards oт Argos за £45. Тъкмо си направихме първия хляб!
Благодаря ви за страхотната идея!

# 56
  • Мнения: 2 452
Цитат на: Gery R.
Само да спомена, че големия обем на машината невинаги е най-доброто решение. Трябва да имате впредвид колко хляб изяжда на ден вашето семейство. При нас много често хляба остава по 2-3 дни в хладилника и за разлика от купувания хляб, хваща мухъл. Нали е правен от истински продукти...


Ако всички, които вече имат машина напишат по едно нещо, което трябва да имаме предвид при покупката, ще бъде чудесно! Ето сега например се оказва, че за нас ще е по-добра по-малка машина, защото аз не ям хляб!

# 57
  • Мнения: 86
Лаура,моята е с 3 опции, така че можеш да избираш грамажа, който искаш да приготвиш. Максимума е 2 lb(800-900g), но може да прави и само 1lb.

# 58
  • Мнения: 1 116
Цитат на: Laura
Цитат на: Gery R.
Само да спомена, че големия обем на машината невинаги е най-доброто решение. Трябва да имате впредвид колко хляб изяжда на ден вашето семейство. При нас много често хляба остава по 2-3 дни в хладилника и за разлика от купувания хляб, хваща мухъл. Нали е правен от истински продукти...


Ако всички, които вече имат машина напишат по едно нещо, което трябва да имаме предвид при покупката, ще бъде чудесно! Ето сега например се оказва, че за нас ще е по-добра по-малка машина, защото аз не ям хляб!

Е те големите могат да правят и половин доза, ама ако ти е малка и замесиш тесто за питка за гости, просто ще стане много малка питката, мен дори ми се иска да става и повече от 2 паунда тесто щото ми се иска питката да ми е по голяма, щото най вече за питки я ползвам, ама не може, ще се разплуе из цялата машина тестото.
Ами колкото с повече програми е, е по добре, но все пак гледай и колко от програмите наистина ще ползваш. Хубаво е все пак да има и по бърза програма за хляб. Обикновената ми програма прави хляба за 3.50ч, бързата за 2ч и най-бързата за 1ч, но при нея трябва бързо реагираща мая, аз най-често ползвам тази за 2ч, най-ми харесва как става хляба, а и обикновено се сещам в последния момент да сложа хляб. Гледай да има и отложен старт, при моята е 13ч, при други 24ч, просто си пресметни кога ще ти е удобно да го слагаш и за кога ще го искаш, аз все пак не работя и много рядко изполвам отложен старт, никога не ми е трябвало повече от 5-6 часа отложен старт,най вече за събота и неделя, слагам го вечерта и искам да е готов сутринта, но имам приятелка която работи и сутрин или вечер слага продуктите така че като се приберът от работа вечерта да е току що готов, нейната машина е с 24ч отложен старт.

# 59
  • Мнения: 2 452
Благодаря ви!

# 60
Цитат на: Gaby_MW
Купих си и аз!!! Morphy Richards oт Argos за £45. Тъкмо си направихме първия хляб!
Благодаря ви за страхотната идея!

Хайде да ви е честита и като дойда на гости да ме почерпиш с домашен хляб (може и козунак Embarassed  Grinning )

# 61
  • Мнения: 86
Добре дошла си по всяко време,Хонда!
 Рецептата ти за козунак ще я пробвам сигурно другата седмица, когато съм свободна.За сега сме на френски хляб! Wink
Между другото вчера може доста да си покихала. Докато избирахме машината в Аргос, моят мъж се залепи за някаква неизвестна марка , ама аз не отстъпих-с много споменаване на името ти...
Изобщо, по въпроса за готвенето, си авторитет в къщи! Heart Eyes

# 62
  • Мнения: 86
И ние не ядем много хляб. Затова я купих.Но ядем много кексове напоследък и пици, а мразя да меся.
Основната причина да я купя обаче беше пълния с подобрители фабричен хляб.

# 63
  • Мнения: 1 220
Ние също не ядем много хляб, но я купихме заради консервантите във фабри4ния!

# 64
  • Мнения: 86
Цитат на: miravmbd
Цитат на: Gaby_MW
ядем много кексове напоследък и пици, а мразя да меся.

Габи, леко с  кексовете и пиците Wink  Heart Eyes
Тия машини замесват ли тесто за кексове и пици? #Shocked
Не съм чела всичките колко си страници, извинете ако се повтарям.


Замесват, замесват!...И мекички... Питай Мама Веси...

# 65
  • ENGLAND
  • Мнения: 4 103
Вече и аз съм с машинка. Ама няма рецепти за козюнак и мекици. Моля, я ги напишете.

# 66
  • Мнения: 86
Погледни в Готварския форум. Има специална тема "рецепти за машина за хляб"(там са козунаците), а има и друга тема пак в Готварския, само за машината и там Мама Веси е постнала рецепта за мекици.

# 67
  • ENGLAND
  • Мнения: 4 103
Благодарям Габи

# 68
  • в Tara
  • Мнения: 3 287
кажете ми моля рецепта за френски хляб Praynig
в моята книжка няма такава рецепта...

# 69
Хара, ето една
Френски хляб
- вода - 1  чаша
-обезмаслено мляко на прах - 2  суп. лъж.
-олио - 1 суп. лъж.
-захар - 1 суп. лъж.
-сол - 1  ч.лъж.
-брашно - 3 чаши
-мая - 1  ч.лъж.

Ето и линка към темата в Готварският, в който има само рецепти

# 70
  • Мнения: 1 220
От 1 час се дзверя в готварсия форум, но не можах да намеря рецептата за мекиците на мама Веси Cry Моля ви, ако на някой му е под ръка да я пусне, 4е многоо са ни се дояли! eat

# 71
  • в Tara
  • Мнения: 3 287
обезмаслено мляко на прах - 2  суп. лъж
мерси Хонда Simple Smile
 а от къде това мляко? аз не съм виждала...а дали може да се замени с друго?

# 72
  • Мнения: 436
Френски хляб

375 мл вода
1 чаена лъж. сол
1 суп.лъж. олио
600 гр брашно
1 чаена лъж. захар
3/4 пакетче суха мая

От това тесто излиза 860 гр хляб

Ето и още една за

Селски хляб

275 мл прясно мляко
25 гр масло или маргарин
1 чаена лъж. сол
1 чаена лъж. захар
500 гр финно брашно
3/4 пакетче суха мая.

От това тесто излиза 750 гр хляб.
Пече се на 1 програма ( бял хляб )

# 73
  • След завоя в дясно
  • Мнения: 1 351
От 1 час се дзверя в готварсия форум, но не можах да намеря рецептата за мекиците на мама Веси Cry Моля ви, ако на някой му е под ръка да я пусне, 4е многоо са ни се дояли! eat

Мекици
1 чаена чаша кисело мляко
половин чаша прясно
2 яйца
половин чаена лъжичка сода бикарбонат
1 и половина чаена лъжичка сол
половин чаена лъжичка захар
2 супени лъжици олио
3 и половина чаени чаши брашно
половин чаена лъжичка мая за хляб

Става много тесто,аз прибирам половината в хладилника
Много вкусни стават

  chef  chef  chef

# 74
  • Мнения: 1 220
Ell, много ти благодаря!!!  Утре на закуска ще ги изненадам!

# 75
а от къде това мляко? аз не съм виждала...а дали може да се замени с друго?
Това е сухо мляко. Не може да не продават при вас. Тук го продават даже в едни пластмасови бутилки отгоре с широка дупка като за боза  Embarassed Laughing Laughing(ух, че го обясних)

Общи условия

Активация на акаунт