"Кака Дора, съседката от ляво, все като се засечем пред блока с пазарските чанти, обичаа да ми разказва как обича да яде банани. На мене ръцете ми се късат, а тя: "Я, чакай"- вика, "да тикажа какъв десерт си спретнах снощи!". Ама тя дали подозира, колко тънки са в същност стените на тия панелки? Винаги се разбира, когато яде банан - никога не съм и подозирала, че доставчика на банани може така да си рекламира стоката,пък и тя така да хвали, е, понякога е заваляно, говори с пълна уста, но пък ухо до стената няма да долепям. Всяка седмица нова реколта се носи и все от различни фирми. И не й омръзва бе! Един път е зрял банана, друг път от по-меките, трети път със съвсем почерняла кора... тоя с почернялата от де го намери, ум не ми достига. Понякога, чувам няколко доставчика....вай-вай...плод и зеленчук си мсиля, че скоро ще отвори таз жена, че тоне са дини сочни, не е слива/и....Страшна работа. Казва, че тайната на вкусния банан било в бавното му обработване. В сесертната кулинария нежност и майсторлък се искало. Тя много рецепти има за банани - печен, фламбе, със сметана, белен, рязан, шоколадов... страшна кулинарка е, ама то от фурната сигурно ще да е. Вярно, не е някоя нова, но пък добре пече банани, казват. Сигурно от времето и опита дето е натрупала. Като побъзикаш малко копчето за температурата, можело да прегори банана, толко жегаво ставало. Все ме кани да ядем банани заедно....."
Ще се престрашите ли и вий да разкажете ваще рецепти и опит с банана. Без значение истина или не.
Айде, да освежим седмицата с един банан