Колко време ви издържа сиренето в хладилник?

  • 4 700
  • 32
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
  • София
  • Мнения: 2 381
Колко време ви издържа сиренето в хладилник? Това ми е въпросът към вас. Винаги имаме сирене в хладилника, но, май, много бързо се разваля - появяват се едни петна.  newsm78 Съхранявам го в тенджерка, затворена с капак, без вода вътре. След 5 - 7 дни вече е на тъмни бежови петна.  Sick 

# 1
  • Мнения: 1 771
Аз го държа във вода, захлупено, но изкарва къде, къде повече. Докато се изяде не ми се е разваляло до сега.
За количеството  на сиренето гледам да се съобразявам с търсенето  Wink.
По принцип винаги имам заредено сирене в хладилника.
Вземам различни вакумирани разфасофки по 0.200, 0.300, 0.400кг, за да мога винаги да имам сирене в наличност и да недопускам разваляне.

# 2
  • София
  • Мнения: 2 381
Какви марки вакумирани разфасовки взимаш. Във ФАНТАСТИКО много меко ми се струва сиренето, дето е вакумирано.  newsm78

# 3
  • Мнения: 1 771
Сердика - Добрич, и ощте един вид, но него го познавам по опаковката. Ако го пиша на слуки мога да сбъркам. На Маджаров, напротив е много твърди, а аз затова не вземам такова.

# 4
  • Мнения: 3 647
ами  по принцип не се задържа много
но седи в чиния - не му правя саламура

# 5
  • варна
  • Мнения: 263
оставям,колкото за 2-3 дни,а другото в найлонова торбичка-във фризера,после се размразява на стайна температура и е като сега купено

# 6
  • Мнения: 649
Съхранявам в пластмасова кутия с капак, ако е много солено във вода - да се обезсоли. Не съм имала проблеми досега

# 7
  • Мнения: 1 906
Съхранявам в пластмасова кутия с капак, ако е много солено във вода - да се обезсоли. Не съм имала проблеми досега

Peace Когато се налага да се обезсоли, слагам колкото за едно ядене, защото без солта става нетрайно.

# 8
  • Мнения: 311
Не държа в саламура,стояло е и по 2 седмици.А дали не се разваля заради това,че е похлупено? Thinking

# 9
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 518
Държа го във вода с една чаена лъжичка захар. Не обичаме солено сирене. Издържа доста дълго, ако остане де. Снощи извадих от кутията едно изостанало парченце от преди поне месец. Много си беше хубаво - беличко, без петна.

# 10
  • Мнения: 2 609
Най-много 2-3 дни. Държа го в торбичка. Купувам по малко 200-300 гр., но честичко, да не ми се разваля.

# 11
  • Мнения: 3 537
Задължително годържа във вода сиренето,понякога слагам и мъничко сол във водата.Не ми се е разваляло никога ,стояло е и 1 седмица.

# 12
  • София
  • Мнения: 7 097
Винаги изкисвам сиренето и досега не е имало проблеми, но пък и ние го изяждаме бързо... Wink

# 13
  • Мнения: 1 426
Във вода със сол ми издържа много. А без вода - ако е захлупено, почва да мухлясва след 3-4 дена

# 14
  • Мнения: 3 927
Моето издържа много в специална обезвъздушаваща кутия с капак.
Но според майка ми най-добрата саламура за сирене е по-рядък айрян - така не се разваляло.

# 15
  • Gabrowo->Sofia
  • Мнения: 1 444
Слагам сиренето в затворена кутия само с вода. Издържа докато го изядем  Wink

# 16
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Съхранявам сиренето в затворена пластмасова кутия, без вода. Не ми се е разваляло, но вкъщи ядем сирене на всяко хранене и не се задържа...

# 17
Задължително го държа във вода и сол. Така няма проблем със престоя, но наистина и при нас свършва бързо.

# 18
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 340
И при нас рядко се задържа дълго. Понякога го държа в саламура, понякога само във вода, понякога в чиния без похлупак. Не ми се е разваляло сирене  Naughty

# 19
  • Мнения: 8 769
У нас не се застоява дълго време сиренето. Известно количество изкисвам за децата. Държа го в кутия с вода. Бързо свършва.
Останалото си го държа в найлоновата торбичка,в която са ми го сложили в магазина. И то не се застоява дълго.

# 20
  • София
  • Мнения: 4 294
Съхранявам сиренето в пластмасова кутия с капак, с вода и малко сол.  Peace

# 21
  • Мнения: X
Ние купуваме около 200-300 грама. Държим го в чиния - издържа  5-6 дни. Задържи ли се по - дълго има тежка миризма, но ако не е в напреднал стадий изчезва щом сиренето  се накисне за няколко часа в мляко.

# 22
  • Мнения: 2 197
Не повече от 4 дни. Затова започнах да купувам сирене в кутия, което си е със саламура. Специално това на Дядо Либен много ни харесва, защото е доста твърдо и солено (такова обичаме). За дъщеря ми изкисвам отделно.

# 23
  • София
  • Мнения: 10 825
Издържа ми докато го изядем. обикновено в хладилника има около 1 кг. Държа го в саламура - вода + сол. Солта за саламурата трябва да е такова количество, че като пуснеш сурово яйце да се задържи на повърхността. Аз обаче не я правя толкова солена. Сиренето винаги е много вкусно - нито изсъхва, нито се разкашква.... Екстра е!

# 24
  • София
  • Мнения: 2 381
Ще пробвам да го държа в тенджерката във вода, пък да видим колко време ще изкара.  newsm78 За да не се задължа много време, ще трябва да взимам по-малко количество.  Rolling Eyes

# 25
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Съхранявам сиренето в пластмасова кутия с капак, с вода и малко сол.  Peace
И аз така.

# 26
  • София
  • Мнения: 1 951
И аз го съхранявам в кутия.С по застоляло обикновено  приготвям баница,питки или бухтички.

# 27
  • Мнения: 6 958
Става на петна, защото си го затворила херметически и го държиш без вода... Варианта е или в открита чиния или в тенджерата, но с вода вътре  Peace

# 28
  • София
  • Мнения: 2 381
Спряла съм се на варианта в тенджерка с вода, защото в чиния мисля, че ще изсъхва.

# 29
  • Мнения: 3 647
издържа докато не го изям  Embarassed

# 30
  • Варна
  • Мнения: 1 858
Ние вкъщи,изяждаме за два дни половин килограм Blush,и нямам проблем със съхранението.просто докато го изкисна и то вече е  изядено ooooh!

# 31
  • Варна
  • Мнения: 2 378
Имам си специален железен съд с капак (нещо като голямо канче с дръжка), който използвам само за съхранение на сиренето. С вода да го покрие и сол.

# 32
  • София
  • Мнения: 3 271
Винаги го съхранявам в саламура - вода + сол, никога на сухо, издържа ми по много време ( ако се задържи де Mr. Green).

Общи условия

Активация на акаунт