остатъци от хляб

  • 3 138
  • 37
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 1 587
Съхранявай си хляба в хладилник.Преди да седнете да се храните,вадиш нужното количество хляб и го препичаш (в тостер).Така няма да се налага да хвърляш хляб,нито да се чудиш какво да правиш със стария такъв.

# 16
  • Мнения: 22 867
Торта, но това беше много отдавна и не помня точната рецепта Rolling Eyes
Уверявам те , че беше много сполучлива и никой не подозираше, че има вътре хляб Wink
Аз правя тази, вкусна е:
Продукти: 1 маргарин "Калиакра"
средата от половин  хляб
А с масло да ли ще стане?
 

Аз и двата пъти я правих с маргарин, въпреки, че вкъщи не го купуваме и не го ядем, просто защото така е в рецептата. Сигурно ще стане и с масло, не виждам какво ще и пречи. Мисля, че е даден маргарин в рецептата, защото тортата е икономична - с хляб, бисквити и общо взето подръчни материали. Опитай, после ще кажеш как ви е харесала.  chef

# 17
  • Мнения: 2 292
пица хлебчета, по ваш идея , но с малко интерпретация  Wink станаха супер , т-кмо ги ометохме.
В една паница разбърках доматено пюре с прясно мляко и сложих малко чубрица. топнах филийките от едната страна и наредих в тава. отгоре покрих всяка филийка с кашкавал  Laughing запекох и станаха невероятни  Hug

# 18
  • Мнения: 3 478
Съхранявай си хляба в хладилник.Преди да седнете да се храните,вадиш нужното количество хляб и го препичаш (в тостер).Така няма да се налага да хвърляш хляб,нито да се чудиш какво да правиш със стария такъв.

Така процедирам и аз, тъй като рядко ядем хляб.

Друга идея е да правиш галета ако ползваш разбира се.

# 19
  • Мнения: 6 958
Крутони
Пържени филии
Филий с яица и сирене
Принцеси

# 20
  • Карлово
  • Мнения: 4 034
Тортата, която прави Лабрекс аз я правя с масло, дори повече ми харесва от колкото с маргарин. Евтина, бърза, вкусна

Вивита, за този пастет ли става въпрос. Имам си го копиран на компа, от темата за стария хляб е.
"  Другото, което правих ..  сух хляб, кисело мляко, чесън и орехи...  Т. нареченият  хайдушки хайвер. Хлябът се накисва с к. мляко и малко вода и сол.  Пасира се, ръчно  , като постепенно се добавя олио/Зехтин / предполагам , че става и с пасатор, с прекъснато бъркане и доливане на мазнината. Орехите - накрая. Чесън- задължително. При недолюбване на чесъна - зелен луск пасиран. Много е вкусно и става и за дресинг на салати..сосове за пържени8 панирани зеленчуци."

# 21
  • Мнения: 2 292
принцеси обожавам, но не мога да ги правя. Каймата ми се събира поредата на хляба , кориЧките иzгарят ужасно  Sad
мики да, тоzи пастет и аz страшно го харесвам, но рецептата бешмалко раzлиЧна . ще я потърся и моята  Wink
Най-хубаво става с пасатор. Ето рецептата:
2 гл. чесън
1 ч.ч. смлени орехи
1 каф.ч. олио /зехтин или майонеза вместо олиото/
1-2 филийки хляб/само средата/
1-2 с.л. цедено кисело мляко
сол на вкус
лимонтозу или лимонов сок на вкус
Чесънът се счуква със сол и се слага в купа. Хлябът се накисва в топла вода, изстисква се добре и се слага при чесъна. Добавят се всички останали съставки и сместа се пасира до получаването на гъсто пюре.
Този хайвер е страхотна гарнитура за риба, пиле, печени картофи - върви почти на всичко

Последна редакция: вт, 24 апр 2007, 10:14 от vivita

# 22
  • Мнения: 2 292
и това ми се струва интересно

Суфле с кашкавал

300 г сух хляб, 0,75 л прясно мляко, 250 г кашкавал, 100 г масло, 5 яйца, 2 с.л. брашно, смлян черен пипер, сол на вкус

Хлябът нарязан на дребни парчета, се залива с млякото. След като се напои добре, към него се прибавят жълтъците, разбити със солта, черният пипер и 75 г разтопено масло. Разбърква се добре, докато сместта стане еднородна. Прибавя се малко повече от половината настърган кашкавал и белтъците, разбити на сняг.
Получената смес се разбърква леко и се изсипва в дълбоко съдче (йена или форма за суфле), намазано с останалото масло и поръсено с брашното. Отгоре се поръсва останалия кашкавал. Пече се 20 мин. първоначално при висока температура, която се намалява после до умерена. Не се изважда веднага, защото при рязката смяна на температурата обикновено суфлето спихва.

# 23
  • Пловдив
  • Мнения: 392
Вивита, интересна е идеята за суфлето с кашкавал - определено ще го пробвам тези дни за ве4еря. Благодарско  bouquet

# 24
  • Мнения: 14 486
аз правя хлебен пудинг - редя филите намазани с масло или маргарин, ръся стафиди и канела между тях и заливам с 3-4 яйца разбити с 1 ч.ч. захар и половин литър мляко. пропорциите са ми малко на око, зависи колко хляб слагаш и в каква тавичка го правиш, трябва добре да са напоени филиите. печеш 20-тина минути на не много силна фурна

# 25
  • Мнения: 1 364
Пържени филии

# 26
  • Мнения: 422
принцеси обожавам, но не мога да ги правя. Каймата ми се събира поредата на хляба , кориЧките иzгарят ужасно  Sad
Aз малко извън темата, но за принцесите -тайната е в каймата да слагаш яйце и тя не се свива и стават много по- вкусни.

# 27
  • Мнения: 3 647
може да си наптавиш крутони
или мързелива баница
в намаслена  тавичка нареждаш сухия хляб, и поливаш с кисело мляко развъркано с яйце и сол - запичаш и получаваш баница
  bouquet

# 28
  • Мнения: 1 426
Аз събирам останалите крайчета в найлонови пликчета и прибирам в камерата - и като се съберат достатъчно, един ден не купувам пресен хляб, а ги ядем тях. Като го оставиш извън хладилника, за 2-3 часа се размразява, ако бързам - за малко време в микровълновата, зависи колко е голямо парчето.

# 29
  • Стара Загора
  • Мнения: 184
Рядко го оползотворявам по предназначение.Изхвърлям го.

Общи условия

Активация на акаунт