Пилешко месо с броколи и ...???

  • 711
  • 3
  •   1
Отговори
  • Мнения: 373
Thinking Момичета имаше някаква рецепта, но...не се сещам и не я намирам тук... Cry Нещо май по Иван Звездев...или?
Някой да ми се притече на помощ, моля ви??

# 1
  • София
  • Мнения: 1 121
Аз правя с тях патате. Нарязваш картофи на кубчета и ги слягаш с подправки в йенска купа. Препоръчвам босилек, подправката за зеленчуци на Котани, сол, ако харесваш - бял пипер. Пилешките филета ги пържа, а може и на скара, но пържени ми харесват повече, като предварително съм ги нарязала на парченца и мариновала със соев сос, бял пипер, Котани - пилешко месо. Слагам при картофите, слагам там също и броколите, отгоре - парчета масло и пека във фурната на 200. Накарая - поръсвам с настърган кашкавал.
Същата рецепта става и с каквото имаш в хладилника - грах и изостанал колбас например. Ако имаш сметана - става като в ресторантите  Grinning

# 2
  • София
  • Мнения: 3 328
Цитат на: DolceVita
Thinking Момичета имаше някаква рецепта, но...не се сещам и не я намирам тук... Cry Нещо май по Иван Звездев...или?
Някой да ми се притече на помощ, моля ви??
За това иде реч, струва ми се:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=8562&highlight=%E1%F0%EE%EA%EE%EB%E8

# 3
  • София
  • Мнения: 10 825
Да не би да е това?

Може би голяма част от вас са си записали рецептата за броколи, която даде през миналата седмица Иван Звездев, но понеже вчера я направих и много ни хареса ще я напиша тук:

1 глава броколи се накъсва на розички, стъбалцата се обелват. Пускат се във вряща подсолена вода с 2 лъжици лимонов сок или оцет. Варят се 5 минути, вадят се и се измиват със студена вода. В дълбок тиган в малко мазнина се запържват заедно 1 глава лук, нарязана на ситно и 300-400 гр. пилешко месо, нарязано на малки парченца. Добавят се черен пипер и естрагон. След като месото се зачерви се добавя 1 гъбена крем супа на прах и веднага след това една чаена чаша прясно мляко. Разбърква се добре без да се сваля от котлона. Сипва се 1 кафена чашка ориз и пак се бърка. Накрая се сипва и 1 чашка вода. В гюведжета, на дъното се слаго по едно парченце масло и се нареждат розички броколи, отгоре се изсипва от сместта с ориза и пилето. Тъй като на мен ми се видя твърде гъста смес и се притеснявах, че ориза ще "хрупа" долях и по малко топла водичка. Отгоре се настъргва кашкавал. Гюведжетата се пекат около 20 минути в силно загрята фурна.
Да ви е сладко!

Общи условия

Активация на акаунт