Бобена салата.....

  • 5 050
  • 26
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 2 491
Значи какво разбрах....

Боба се вари в момента.... После моркови, лук, кисели краставички, имам печени чушки, и заливам с марина + подправки.... Вместо олио ще сложа зехтин....

Правилно си разбрала Grinning

Да, със зехтин става по-хубаво Peace
Пък и други неща можеш да сложиш-импровизирай, зависи какви продукти ти се намират под ръка.
Аз съм слагала и маслини(обезкостени), също става хубаво.

# 16
  • София
  • Мнения: 974
Ако не е късно ето и моят вариант на бобена салата Hug

Боба сварен го запичам леко с малко олио  и сол ......след това в купата прибавям ситно нарязани кисели краставички, печени чушки, чесън и олио ....подправките само сол+джоджен.
Можеш да добавиш и малко царевица също става вкусно, а и поднасянето с многолистно тесто също е много идейно, аз правих кошнички от кори за баница за Коледа с бобена салата....беше много ефектно Peace

# 17
  • Мнения: 3 268
И аз слагам царевица,по-красиво става.

# 18
  • Мнения: 2 491
Ако не е късно ето и моят вариант на бобена салата Hug

Боба сварен го запичам леко с малко олио  и сол ......след това в купата прибавям ситно нарязани кисели краставички, печени чушки, чесън и олио ....подправките само сол+джоджен.
Можеш да добавиш и малко царевица също става вкусно, а и поднасянето с многолистно тесто също е много идейно, аз правих кошнички от кори за баница за Коледа с бобена салата....беше много ефектно Peace

И твоята рецепта не е лоша, но имай предвид, че боб и царевица е доста натоварващо за стомаха Peace

# 19
  • Мнения: 5 228
Аз заливам сварения боб с марината от оцет, олио, джоджен и магданоз, а като изстине добавям червен лук, нарязан на много фини колелца, претрити леко със сол.

# 20
  • Мнения: 11 607
То с царевица+нахут+маслини - не става ли нещо като мексиканска салата.....

# 21
  • София
  • Мнения: 974
То с царевица+нахут+маслини - не става ли нещо като мексиканска салата.....

Мда  Mr. Green само дето в мексиканската салата аз не слагам боб, преобладава царевицата....въпрос на вкус и вариации

В бобената слагам понякога царевица и то малко за цвят, така да се каже, но избирам по-шарен и по-едър боб ....а наистина комбинацията на боб с царевица е по-тежка, затова се яде по малко, в кошничките се побират около 3-4 суп.л салата Hug

# 22
  • Мнения: 3 268
Моля те,кажи как ги правиш тези кошнички,защото утре имам рожден ден и гости.Една от салатите ми ще е тази.Искам да я поднеса ефектно.Предварително благодаря.

# 23
  • София
  • Мнения: 974
Идеята не е моя, Иван Звездев я направи в едно от предаванията си, а на мен много ми хареса Grinning

Взимаш си обикновени точени кори, един лист го разрязваш на квадрати /да са горе долу еднакви при мен бяха около 5/5 см / и ги редиш в формички за мъфини със застъпване или тимбалчета за крем карамел, ако нямаш форми.  За да стане по-ясно реденето е все едно правиш роза....слагаш едно парче във формата така, че да стърчи един триъгълник от него извън формата, следващият лист застъпваш малко от първия и така докато "облепиш" формата, това са около 4-5 квадрата. Гледай само хубаво да ти е покрито дъното да няма дупки, за да не изтече сока от салатата после и работи бързо, за да не изсъхнат корите .
След като ги наредиш пъхаш във фурната да се запекат за кратко, леко да се зачервят.
След това вадиш от формата, те са станали хрупкави и имат формата, която си им направила....внимавай, че са чупливи.
Това е ...много е лесно,можеш да ги направиш предварително, за да не губиш време на празника, салата се слага в тях непосредствено преди поднасянето, за да не омекнат и да се разкъсат.

Весело изкарване  bouquet


П.С от един пакет остават много кори, остатъка можеш да го направиш на баница или нещо друго

# 24
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Аз заливам сварения боб с марината от оцет, олио, джоджен и магданоз, а като изстине добавям червен лук, нарязан на много фини колелца, претрити леко със сол.
И аз така я правя, ама не се старая чак толкова с лука  Embarassed

# 25
  • София
  • Мнения: 461
боб, стар лук, джоджен, магданоз, печени чушки, слагам пресни домати нарязани, а става и с такива от консерва, подправям със сол, оцет и олио.   chef  bouquet

# 26
  • Мнения: 46
 Обожавам бобена салата и си я правя с каквото имам, но най-любима ми е - сварен едър боб, от този лилавия, царевица от консерва, бекон препечен на тиган или скара, винегрета е от зехтин, сол, оцет, счукан или пресован чесън и яко чили  Crazy няма такава вкусотия

Общи условия

Активация на акаунт