Кашкавал пане на фурна

  • 18 913
  • 59
  •   1
Отговори
  • Мнения: 286
Става много бързо, особенно ако Ви дойдат неочаквани гости:)/каквито бяхме ние снощи на баба/

300гр. кашкавал,
300 мл прясно мляко,
3 яйца

Рендосваме кашкавала на по едрото ренде директно в тавата,разбиваме яйцата с млякото и заливаме кашкавала.Печем в загрята фурна.

# 1
  • Sofia
  • Мнения: 21 662
Аууу, ще се пробва, мерсаж!  bouquet

# 2
  • Мнения: 159
Ще опитам. Обичам да правя неща, които стават бързо. Благодаря за рецептата.

# 3
  • София
  • Мнения: 3 271
Слага ли се мазнина от долу на тавата?

# 4
Това става и като се прибави към сместа нарязан на парченца колбас, гъби или нещо друго, останало в хладилника. Става още по-вкусно!

# 5
  • Мнения: 527
Много лесно и вкусно звучи ще го направя. Grinning

# 6
  • Мнения: 272
Мммммммм, любимият кашкавал на мама, всеки път като отидем го прави и всеки път си облизваме пръстите! Само дето тя го нарязва на парчета, а не го рендосва.

Слага ли се мазнина от долу на тавата?

Не, не се слага, кашкавалът е достатъчно мазен!

# 7
  • Мнения: 11 607
Ще опитам!  Peace

# 8
# 9
  • Мнения: 516
Мммммммм много вкусно ми звучи ще се пробва Peace

# 10
А в колко голяма тава се слага? Каква дебелина трябва да се получи?

# 11
  • Мнения: 7 837
Аз слагам и печени чушки от буркан, кашкавалът го режа на тънки филийки. Сервирам го и с кисели краставички. Самуил го яде в големи количества и пъшка  Laughing

# 12
  • Мнения: 1 364
Благодаря за лесната рецепта. Ще отитам!

# 13
  • Мнения: 1 272
Тъкмо се чудех какво да приготвя за вечеря ThinkingБлагодаря за лесната идея  bouquet

# 14
  • Вече на село
  • Мнения: 569
Ей с такова нещо нахраних веднъж едно доказано злоядо дете, че родителите след това идваха да ме питат дали е вярно това, което детето казва  Laughing Наистина е вкусно, че и бързо става.

# 15
  • Countryside
  • Мнения: 11 631
ММм страхотна идея Party
Много обичам такива рецепти - слагаш в тавата и хвърляш във фурната Mr. Green
Със сигурност ще се пробва Mr. Green

# 16
  • Мнения: 2 550
Щего пробвам още днес Simple Smile
Мерси за рецептата Simple Smile

# 17
  • Мнения: 2 099
Еlesa измислила си италианска рецепта. Peace Като бяхме в Италия мъжът ми си поръча нещо без да знае какво, че не разбираме езика им и му донесоха в керамична тавичка разтопен кашкавал, подобно приготвен на твоят.

# 18
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Това ястие го правят в детската кухня - казват му "кашкавал суфле"! Страхотно е!

# 19
  • Мнения: 1 271
а в МВ дали ще стане или си трябва фурна  newsm78

# 20
  • в къщи
  • Мнения: 467
И аз ще го пробвам,че все не ми се получава панираният кашкавал,а така обичам eat.

# 21
  • Мнения: 286
Радвам се, че Ви харесва, но не съм го измислила аз.Просто споделих с какво ни нагости баба ми:)

# 22
  • Countryside
  • Мнения: 11 631
Аз направих и стана супер  Mr. Green
Мъжо се изживя,че било кашкавалено суфле Mr. Green

# 23
  • Мнения: 3 367
Keйси
какъв кашкавал ползваш? с шредер 1иизовете ще стане ли?

# 24
  • Мнения: 2 491
Моят свекър прави подобно нещо, но първо в тавата разстила картофено пюре, после го залива с яйца и сирене(и прясно мляко ако има) и накрая настъргва кашкавал и пече. Става разкошно!!! Понякога слага и нарязан салам на парченца.

# 25
  • Мнения: 7 837
Keйси
какъв кашкавал ползваш? с шредер 1иизовете ще стане ли?

Вкъщи, само тази моцарела се употребява


Пробвала съм с чедър, но не ми допадна вкуса.
Обикновено го режа на малко по-дебели филийки от това, която е готово нарязано, защото го разстилам на един ред.

# 26
  • Мнения: 3 367
Кейси,
мерси много,това го имаме и ние,същото даже на бълк го купувам!
значи-тава-печени чушки на дребно-кашкавала на филии- мляко и яйца и пека?

# 27
  • Мнения: 7 837
Аха  Simple Smile

Тия дни даже смятам да пробвам и с грах или нещо друго зелено и с по-малко яйца и мляко.

# 28
  • Мнения: X
Моят свекър прави подобно нещо, но първо в тавата разстила картофено пюре, после го залива с яйца и сирене(и прясно мляко ако има) и накрая настъргва кашкавал и пече. Става разкошно!!! Понякога слага и нарязан салам на парченца.
Това не е ли огретен? newsm78

# 29
  • Мнения: 2 491
Моят свекър прави подобно нещо, но първо в тавата разстила картофено пюре, после го залива с яйца и сирене(и прясно мляко ако има) и накрая настъргва кашкавал и пече. Става разкошно!!! Понякога слага и нарязан салам на парченца.
Това не е ли огретен? newsm78

Да, прилича на огретен по принцип, но аз лично го правя по друг начин Peace

# 30
  • София
  • Мнения: 27
Благодаря elesa,че сподели тази вкусна и много лесна рецепта Hug  bouquet
 
 

# 31
  • Мнения: 5 468
Ммммммммм... ще го направя това. От сега предусещам, как ще се натъпча Blush Crazy.

# 32
  • Германия
  • Мнения: 8 101
Стана вкусно, признавам си, очаквах нещо различно да изглежда накрая. Синът ми обаче не пожела да яде....за сметка на половинката. Mr. Green

# 33
  • Мнения: 2 567
Пепе, а ти с какъв кашкавал го прави? Имам готова рендосана Gouda, да се пробвам ли?  Sunglasses

# 34
  • София
  • Мнения: 4 590
Ще пробвам някой път, като ме мързи да готвя. Сигурна съм, че ще стане вкусно. Simple Smile

Последна редакция: чт, 05 апр 2007, 17:55 от passion

# 35
  • Германия
  • Мнения: 8 101
Пепе, а ти с какъв кашкавал го прави? Имам готова рендосана Gouda, да се пробвам ли?  Sunglasses
Йо, точно с Гуда!

# 36
  • Мнения: 5 475
Ще пробвам и аз!

# 37
  • Има много детски смях.
  • Мнения: 3 152
Вчера направих една тава, днес вече няма и следа от тази вкусотия!  Crazy
Аз добавих и много ситно нарязани домати от буркан и чубрица. Стана невероятно!

# 38
  • София
  • Мнения: 3 271
Снощи направих кашкавала, но му резнах и бекон.

Само, че след изпичането му и при сервиране в тавичката ми остана много вода - това от млякото ли се отдели newsm78, защото съм сложила повечко или....де да знам Thinking

При вас как става, имате ли толкова много сос?

# 39
  • Има много детски смях.
  • Мнения: 3 152

При вас как става, имате ли толкова много сос?

Имаше вода при мен- предполагам от доматите...

# 40
  • По-близо до звездите
  • Мнения: 274
С най-голямо удоволствие ще го пробвам Hug
Първо, защото много обичам кашкавал пане и второ, защото това с доматите и бекона ми напомня за вкусна гарнитура на пица smile3501 newsm68

# 41
  • Мнения: 6 461
Става много бързо, особенно ако Ви дойдат неочаквани гости:)/каквито бяхме ние снощи на баба/
300гр. кашкавал,
300 мл прясно мляко,
3 яйца
Рендосваме кашкавала на по едрото ренде директно в тавата,разбиваме яйцата с млякото и заливаме кашкавала.Печем в загрята фурна.
Много  вкусно звучи.Ще го пробвам .
А , долу-горе колко трябва да е голяма тавичката в която се пече . Thinking

# 42
  • СОФИЯ
  • Мнения: 4 144
Това е най- лесната и бърза рецепта за която съм чувала!!!!  Wink Както не ми се седи зад печката в последно време - това е идеалната рецепта! БЛАГОДАРЯ  smile3525  love001

# 43
  • София
  • Мнения: 346

При вас как става, имате ли толкова много сос?

Имаше вода при мен- предполагам от доматите...
Кажете за водата- и при мен се получи  Sad Може би трябва да се пече по-дълго?

# 44
  • София
  • Мнения: 2 019
Още не съм го правила, тези дни сигурно ще стане. За сега изчетох само мненията и ми се струва, че водата се получава от некачествен кашкавал, т.е. не узрял добре. Случвало ми се е, като панирам кофти кашкавал да ичезне в тигана, става на вода и само някаква коричка остава на края.

# 45
  • Мнения: 1 167
Снощи и аз направих този кашкавал пане на фурна ама не6то не стана май.... newsm78. Всичко направих по рецептата, сложих и малко олио на тавата да не залепне. Фурната ми беше на 200 градуса и ... отгоре опе4ено от вътре седеше като "крем карамел" както се изказа мъжо. На дъното имаше и вода или пък млякото не беше добре усвоено от консистенцията. Защо така се полу4и--даЛИ ФУРНАТА беше силна или нещо друго..???  #Crazy Я кажете къде греша???

# 46
  • София
  • Мнения: 3 271
desiniko , явно е нормално да остава вода, май на всички ни остава в тавичката. Колкото до консистенцията тип крем-карамел - аз постоянно го разклащах лекичко, още докато се печеше и като се постегна го извадих.

Искам да ви споделя, че на мен ми остана (не го изядохме на един път) и го прибрах в хладилника. На другата вечер беше перфевктно да се яде студено Peace Peace Peace, даже по-вкусно от топлия вариянт

# 47
  • София
  • Мнения: 205
Ако към студеното мляко се добави 1 лъжица брашно мисля,че вода няма да остане. Довечера ще пробвам.

# 48
  • Пловдив
  • Мнения: 523
Става много бързо, особенно ако Ви дойдат неочаквани гости:)/каквито бяхме ние снощи на баба/

300гр. кашкавал,
300 мл прясно мляко,
3 яйца

Рендосваме кашкавала на по едрото ренде директно в тавата,разбиваме яйцата с млякото и заливаме кашкавала.Печем в загрята фурна.

Правила съм абсолютно същото, само бях прибавила 2 лъжици брашно. Цялата смес се обърква и се пече. На мен не ми остана вода, предполагам заради брашното.

# 49
  • Мнения: 286
Момичета зависи от кашкавала.Аз използвах по твърд"Тити".
Но леля ми пък каза, че слагала и малко брашно, така, че давайте смело.
Със сигурност ще се получи.

# 50
  • СОФИЯ
  • Мнения: 4 144
Тъй като повечето се оплаквате от останалата течност в ястието и тъй като аз не обичам да прибавям брашно за сгъстяването и -
Какво направих  вчера:
400гр. кашкавал - за паниране на Дядо Либен
4 яйца
и САМО
150 гр.  Прясно мляко

Ако искате може  да сложите колбас
НЕ МИ ОСТАНА НИКЪКВА ВОДА В ТАВАТА

Ако искате да слагате гъби и домати - трябва предварително да ги задушите до изчезване на течността

Много сполучливо стана и страшно съм доволна от рецептата  Peace

# 51
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 390
Това ястие го правят в детската кухня - казват му "кашкавал суфле"! Страхотно е!

Ъхъ, и в нашата се е случвало.

# 52
  • Варна
  • Мнения: 1 858
Довечера ще пробвам Peace
Само че и аз мисля,да сложа по-малко мляко Rolling Eyes
Мерси за рецептата  bouquet

# 53
  • Има много детски смях.
  • Мнения: 3 152
Пак правих, по същия начин.
Вода нямаше този път.

# 54
  • Мнения: 6 958
Става много бързо, особенно ако Ви дойдат неочаквани гости:)/каквито бяхме ние снощи на баба/

300гр. кашкавал,
300 мл прясно мляко,
3 яйца

Рендосваме кашкавала на по едрото ренде директно в тавата,разбиваме яйцата с млякото и заливаме кашкавала.Печем в загрята фурна.

Незнаех тази рецепта, мерси много  Hug Обожавам кашкавал  Blush

# 55
  • Paris
  • Мнения: 1 727
Всички обичаме кашкавал, така че ще го пробваме. А това с водата си мисля, че ще е от кашкавала. Може би трябва да е по-твърд.

# 56
  • Мнения: 3 478
Хммм, даже не съм и чувала до сега за такова чудо, но изглежда много вкусно. Задължително ще го пробвам и аз, само  тази вода дето я казвате че остава много не ми хареса. Може би ще пробвам на шуши вариянта.

# 57
  • Мнения: 11 607
Моят свекър прави подобно нещо, но първо в тавата разстила картофено пюре, после го залива с яйца и сирене(и прясно мляко ако има) и накрая настъргва кашкавал и пече. Става разкошно!!! Понякога слага и нарязан салам на парченца.

От тази тема за кашкавала си откраднах рецептата за огретена и днес бяхме на него.... Благодаря на свекъра на Гигова.....  bouquet

# 58
  • Мнения: 1 269
Става много бързо, особенно ако Ви дойдат неочаквани гости:)/каквито бяхме ние снощи на баба/

300гр. кашкавал,
300 мл прясно мляко,
3 яйца

Рендосваме кашкавала на по едрото ренде директно в тавата,разбиваме яйцата с млякото и заливаме кашкавала.Печем в загрята фурна.

Правила съм абсолютно същото, само бях прибавила 2 лъжици брашно. Цялата смес се обърква и се пече. На мен не ми остана вода, предполагам заради брашното.
Да, точно там е разликата, че не слагате брашно. Аз от години правя подобна рецепта (от БГ-мамма я знам естествено). Слагам настърган кашкавал до половин кг, няколко яйца, чаша кисело мляко и половин чаша брашно. Поръсвам с червен пипер и се получава  златист цвят.

# 59
  • Мнения: 271
И аз пробвах рецептата. Сложих 2 лъжици брашно в млякото и не се получи воднисто. Всъщност много ми хареса и ще повторя  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт