пускам една любима рецепта, с която винаги може да блеснете пред гости
ПИЛЕ ПО ИТАЛИАНСКИ
Продукти:
1 голямо пиле (над 1500 гр)
100 гр бекон или филе
400 гр дробчета
4 глави лук
5 скилидки чесън
1 малко бурканче мариновани гъби
ананас (3-4 кръгчета, нарязан на дребно)
магданоз (цяла връзка)
копър (половин връзка)
черен пипер и сол на вкус
малко розмарин
Начин на приготвяне:
в мазнина се запържват лука, бекона, дробчетата, черния пипер, сол и розмарин. останалите продукти се прибавят след като свалите тигана от котлона. всичко се разбърква добре и пълните пилето. ако остане от сместа слагате отстрани на пилето. отдолу се сипва малко вода. аз го пека в йенска тенджера с капак (но може да използвате тава и да покриете с фолио) час и половина на 75% мощност.
бон апети!