Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

се променя - разгледайте новостите и споделете с нас впечатленията си Включете се
Кулинария
0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
60-74 от 85 отговора


Мнения: 4
Мерси за рецептите  Very Happy
Цитирай


Мнения: 376
 Попаднах на тази прекрасна рецепта за фокача, съобразена е с разделното хранене:

За тестото:

1 с.л. зехтин
160 мл вода (възможно е да е необходимо да се добави в процеса на месене)
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
320 гр. брашно
¾ ч.л. суха мая

 Продуктите се слагат в машината за хляб в реда, в който са написани.
Наблюдавайте месенето, защото понякога е необходимо да се добави още вода!
Оставете да втаса 20 минутки. Друг вариант е да го приготвите вечерта и да го оставите в хладилника. Така може да го ползвате на следващия и дори по-следващия ден.

За топинга:
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 с.л. червена къри паста
3 с.л. песто дженовезе (надявам се, съдържащите се в него следи от ядки и пармезан не оказват влияние върху разделността на храненето)
олио за пържене
 зехтин

 Нарязаният на полумесеци лук и чесънът, надребно, се задушават в 1-2 с.л. олио, заедно с къри пастата, докато омекнат.
Тестото се разточва и се прехвърля в намазаната със зехтин тавичка, надупчва се с вилица и се намазва със зехтин, пестото и задушените лук и чесън.
Пече се на 190 градуса, докато получи приятен загар   chef
Цитирай


Мнения: 4
Браво Надинка,

благодаря много. Почвам да ги използвам
Цитирай


Мнения: 344
Здравейте, аз съм нова в темата. Упорито чаках да отслабна от само себе си след раждането, обаче, вече 8 мес. това не се случва. Не мога да спазвам диети, тъй като съм с гастрит. Та, единственото ми спасение е Вашата темичка за разделно хранене. Много се радвам, че споделяте рецепти и благодаря за това. Ще Ви следя с интерес.

nadinka- при натискане върху линка на първа страница към "Таблица за съчетаване на храните при разделно хранене" ми показва, че няма такъв файл.
Ако някоя от Вас има тази таблица, ще съм благодарна да я сподели.
Цитирай


Мнения: 6
ЗАПИС chef
Цитирай

Осло - Норвегия

Мнения: 1 187
Здравейте и поздравления за темата.  bouquet Hug bouquet
Принудена съм у дома да минеме на разделно хранене (синът ми развива хипертония). След много четене реших да се присъединя към вас - предлаганите рецепти са разнообразни и в повечето случаи лесни за изпълнение.
Имам обаче само един въпрос - не зная дали е уместно тук но.... с тези ястия хапвате ли хляб при този начин на хранене?
Благодаря предварително на всички
Цитирай

София

Мнения: 293
Хляб се яде с въглехидрати, не се смесва с белтъчини.
Цитирай


Мнения: 727
Табличката  за съчетаване на храните при разделното  хранене не се отваря  newsm78. Ще е от голяма полза за начинаещите като мен.  Може ли линк??!!
Цитирай


Мнения: 4 386
Не знам да става въпрос за същата таблица, но аз ползвам ето тази:
http://media.snimka.bg/1883/010022031-big.jpg

Тази също не е зле, но с първата определено става по-бързо:
  http://dama.bg/uploaded/images/table.jpg
Цитирай


Мнения: 458
 http://forum.zonatabg.net/index.php/page,page3746.html
« Последна редакция: пн, 05 сеп 2016, 21:47 от кехлибаровка »
Цитирай


Мнения: 17 156
Браво, много удобна ....., а какво значи зеленчуци /млечна киселина/? newsm78
« Последна редакция: вт, 06 сеп 2016, 21:40 от mimi.7299 »
Цитирай


Мнения: 4 386
Туршиите
Цитирай


Мнения: 17 156
Благодаря! Hug
Цитирай


Мнения: 21
Попаднах на тази прекрасна рецепта за фокача, съобразена е с разделното хранене:

За тестото:

1 с.л. зехтин
160 мл вода (възможно е да е необходимо да се добави в процеса на месене)
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
320 гр. брашно
¾ ч.л. суха мая

 Продуктите се слагат в машината за хляб в реда, в който са написани.
Наблюдавайте месенето, защото понякога е необходимо да се добави още вода!
Оставете да втаса 20 минутки. Друг вариант е да го приготвите вечерта и да го оставите в хладилника. Така може да го ползвате на следващия и дори по-следващия ден.

За топинга:
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 с.л. червена къри паста
3 с.л. песто дженовезе (надявам се, съдържащите се в него следи от ядки и пармезан не оказват влияние върху разделността на храненето)
олио за пържене
 зехтин

 Нарязаният на полумесеци лук и чесънът, надребно, се задушават в 1-2 с.л. олио, заедно с къри пастата, докато омекнат.
Тестото се разточва и се прехвърля в намазаната със зехтин тавичка, надупчва се с вилица и се намазва със зехтин, пестото и задушените лук и чесън.
Пече се на 190 градуса, докато получи приятен загар   chef

интересна рецепта...благодаря bouquet
ще я пробвам
Цитирай

София

Мнения: 162
Здравейте, имам една тиква и се чудя какво мога да направя с нея. Рецепти има много, но не намирам нито една за РХ. Моля ви, споделете ако някой е готвил тиква.
Цитирай
0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
60-74 от 85 отговора