Как се прави кебап върху ориз?

  • 6 293
  • 24
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 5 790
В детската кухня на Виктория правят тази вкусотия - месенце върху ориз със сос... Направо да си оближеш пръстите. Ама в готварската ми книга не пише нищо, а много ми се иска да го направя. Така че, моля, споделете....  Hug

# 1
# 2
  • Мнения: 5 790

Много, много благодаря! Пуснах търсачката, но нищо не успях да намеря!
А на това нещо как се прави ориза? Защото не видях никъде да пише за ориз?  newsm78

# 3
# 4
  • Мнения: 5 790

Благодаря, точно това ми трябваше...
И още едно въпросче: може ли да се направи с пилешко месо?

# 5
  • София
  • Мнения: 4 294

Благодаря, точно това ми трябваше...
И още едно въпросче: може ли да се направи с пилешко месо?
Мисля че няма проблем, пилешкото е по-крехко и ще стане  добре.

# 6
  • Мнения: 108
Да добавя и нещо, тъй като това е една от любимите гозби в къщи.  В кебап в/ху ориз не се слага морков и лукът е нарязан на ситно, т.е. трябва да се получи гладка смес, в която лукът не трябва да се забелязва. Във вторият линк рецептата е реална, като добавка мога да кажа, че оризът го захлупвам с капак и след запържване го оставям да ври на много слабо ако е на ел.котлон на 1.

# 7
  • Мнения: 6 461

Благодаря, точно това ми трябваше...
И още едно въпросче: може ли да се направи с пилешко месо?
С пилешко също става много апетитно.

# 8
  • Мнения: 577

Благодаря, точно това ми трябваше...
И още едно въпросче: може ли да се направи с пилешко месо?
може ,може Peace

# 9
  • Мнения: 6 461
Кебапът  също става много вкусен и с крехко  свинско месо.

# 10
  • Мнения: 6 461
А ето рецепта за винен кебап с пилешко месо. Peace

Винен кебап с пилешко месо

# 11
  • Sofia
  • Мнения: 21 662
  А аз ползвам чаша за целта.... по-удобно е отколкото с черпак. Simple Smile

# 12
  • Мнения: 6 461

Ей това страшно ми хареса eat

Ще го приготвя със свинско .
Току що изкарах една опаковка свинско замразено от фризера.

# 13
  • Мнения: 5 790
Супер. Утре ще го сготвя и ще сложа снимки да се похваля какво е станало. Но с пилешко, че у нас свинското не е на почит. Дано да стане вкусно!
Благодаря, момичета!

# 14
  • Sofia
  • Мнения: 21 662
Да ви е сладко момичета! bowuu

# 15
  • Мнения: 6 461
Да ви е сладко момичета! bowuu
    chefВ момента го приготвям .
После ще ви кажа за резултата.

Morena ,
  bouquet

# 16
  • Мнения: 5 790
Да ви е сладко момичета! bowuu
    chefВ момента го приготвям .
После ще ви кажа за резултата.

Morena ,
  bouquet



Може ли и снимков материал? Особено ако го правиш с чашка, а не с чирпак?

# 17
  • Мнения: 6 461
Ето го и моя винен кебап.
Нещо ми се разпадна ориза  newsm78 ,но пък стана много вкусно Whistling

П.п. Снимките са малко тъмнички понеже са с камерата на компа Confused


# 18
  • Мнения: 9
ееее,браво добре изглежда.Да ви е вкусно.

# 19
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Ето го и моя винен кебап.
Нещо ми се разпадна ориза  newsm78 ,но пък стана много вкусно Whistling

П.п. Снимките са малко тъмнички понеже са с камерата на компа Confused



Супер си е, Дими! Браво! Peace

# 20

Много, много благодаря! Пуснах търсачката, но нищо не успях да намеря!
А на това нещо как се прави ориза? Защото не видях никъде да пише за ориз?  newsm78
[/quo

Една купичка ориз се остъклява/запържва се с малко олио в тенджера-за да не стане лепкав ориза/.След това се наливат 3.5 от същите купички вода и се остава да се свари ориза.Слага се и сол.Това е за ориза.
А за кебапа-аз запържвам телешко месо,нарязано на кубчета,след това задушавам и лука.Като се запържи се слага червен пипер,малко домати,вода и се оставя да ври.След 15-20 мин.слагам 150 гр.бяло вино,дафинов лист,зърна черен пипер.Ври докато се свари месото.Поръсвам отгоре с 2-3 суп.лъжици брашно без да бъркам и го изчаквам 10мин. да попие.След това го разбърквам и е готово.

# 21
  • Мнения: 244
Имаше и една друга идея от Поли (в друг форум) за оформяне на кебап "върху" ориз - по-точно : прави се венец от ориза (хубаво е в него да има нещо пъстро-шаренко:миниатюрни кубчета-моркови, грах и каквото поискате според фантазията - без да се прекалява, но ориза да е снежно-бял). В средата на венеца се сипва на купчинка кебапа. Поднася се в голяма плоска чиния насред масата и всеки си сервира сам. Лошото е, че това е горе-долу за 4 порции.
Но пък е много красиво и елегантно поднесено.
Успех ! Laughing

# 22
  • София
  • Мнения: 10 858
И аз го правя по гореописаните начини, но слагам и две три зърна бахар.

# 23
  • Мнения: 5 790
Момичета, стана супер! Много е вкусно, наистина. Направих го с пилешко филе и стана супер. Само че, не пържих ориза, че не ядем много-много пържено вкъщи, ами го сварих директно. Сега чакам мъжот да приспи Виктория, за да го опита. Ама на мен ми хареса много. Съжалявам, че нямам дигиталка да го снимам и да ви го покажа.
Благодаря още един път на прекрасната рецепта!  Hug

# 24
  • Мнения: 3 647
Ето го и моя винен кебап.
Нещо ми се разпадна ориза  newsm78 ,но пък стана много вкусно Whistling

П.п. Снимките са малко тъмнички понеже са с камерата на компа Confused



ох да да разпаднал ти се
май си прекалила със соса
следващия път ползваи кастронче за оформянето
  bouquet Hug

Общи условия

Активация на акаунт