Включете се във великденската кулинарна книга на „Белла“!

  • 3 903
  • 135
  •   1
Отговори
  • Мнения: 2
Великден – един от най-светлите християнски празници, наближава, носейки със себе си не просто празнично настроение, а и надежда, вяра в чудесата, сила за ново начало и най-ценното, повод да събере цялото семейство заедно около трапезата, за да изпълни къщата със смях, а душите с топлина и обич.

👩🍳Вдъхновени от празничния дух и с грижа към близките ни, обсипваме масата с всевъзможни вкусни ястия.


За да ви помогне с нови и разнообразни идеи за великденски рецепти, Белла започва двуседмична кулинарна игра! Всеки може да се включи, като сподели любимите си ястия, с които ще изненада своите любими хора на този светъл празник.

Можете да представите неограничен брой рецепти в темата. Колкото повече подходящи рецепти публикувате, толкова по-голям шанс имате при тегленето на наградите!

🥨 В първия етап от играта – от 25 април до 1 май, ще очакваме от вас да споделяте своите рецепти, снимки и идеи за солени ястия и печива, приготвени с точени кори, бутер тесто или тесто за пица.

🥧 Втората част на кампанията ни, която ще се проведе от 2 до 8 май, е посветена на всички сладки изкушения, които могат да се приготвят с продуктите на „Белла“.




🐰В нашата великденска кампания ще се включи Жаки, която ще сподели няколко свои интересни празнични предложения, приготвени с продуктите на „Белла“!

На 9 май ще зарадваме 11 от вас с подаръци. 10 потребители ще спечелят домакински комплект и формички за рязане, а за още един потребител „Белла България“ е подготвила една допълнителна награда – тава за печене.


Моля, запознайте се с Общите условия на играта ТУК.

Последна редакция: чт, 25 апр 2024, 12:41 от Реклама

# 1
  • Мнения: 13 625
Здравейте на всички,

Първото ми празнично предложение е едно от най-любимите ми солени печива - бутер баница с фета и спанак, която обаче вкъщи си наричаме винаги само с гръцкото ѝ наименование - спанакопита.



Необходимите продукти:

✔️ бутер тесто (два пакета)
✔️ бейби спанак (1-2 пакета, в зависимост от размера им)
✔️ 1 глава лук
✔️ 1 скилидка чесън (или малко чесън на прах)
✔️ 100 г крем сирене от типа на Philadelphia
✔️ 200 г фета
✔️ сол, пипер, зехтин
✔️ сусам за поръсване
✔️ жълтък за намазване

     

В малко зехтин запържвам нарязания на ситно лук, добавям истински чесън или малко чесън на прах, а след това и бейби спанака. Овкусявам с щипка морска сол и черен пипер.
Върху голяма правоъгълна тава поставям парче хартия за печене и разстилам първото бутер тесто. Намазвам го обилно с крем сирене. Покривам всичко със задушения спанак и натрошавам отгоре фета. Вторият блат бутер тесто се поставя отгоре, а всички страни “запечатвам” навътре. Цялата баница се надупчва с вилица и се намазва с жълтък. Отгоре поръсвам обилно със сусам. Понякога слагам комбинация от бял и черен сусам, защото визуално е много красиво.

Пече се около 25-30 мин. на 200 градуса. Аз лично използвам само функцията на фурната за циркулация на въздуха.

 

# 2
  • Плевен
  • Мнения: 988
Любими за нас са сладките СЪЛЗИЦА, с бутер тесто. Правя ги по рецепта на Супичка:

https://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D1%81%D1%82%D0%BE

Резултатът винаги е Уау, никой не очаква точно такъв десерт, вкусен, спомен от детството!

# 3
  • София
  • Мнения: 1 621
Баница с готови кори:
кори за баница - 1 пакет (500 г)
мазнина - 150 мл олио и масло 50х50
яйца - 5 бр. става и с 2 или 3
кисело мляко - 1 кофичка 400 г
бакпулвер - 1 бр.
сирене - 300 г (може и повече, ако обичате)
В купа разбийте яйцата, добавете киселото мляко и бакпулвера, разбъркайте.

Натрошете сиренето отделно. Разтопете маслото в олиото, за да се смесят добре.

С четка намажете корите с мазнината две по две. На всяка двойка кори сипвате равномерно по 5-6 с.л. от сместа и поръсвате със сирене, така по-лесно се контролира количеството.

Навийте корите на рула откъм късата им страна, за да станат по-дебели парчетата и по-сочна баницата. Навийте рулата в тава, намазана с мазнина, на охлюв и намажете отгоре с малко мазнина.

Поставете тавата в предварително нагрята на 180°C фурна на средна скара и печете за 40-45 минути до готовност.

Извадете баницата и я обърнете върху скара наопаки, за а се задуши от собствените си изпарения за 10-15 минути и най-вече така задушена баницата се отделя по-лесно от тавата.

Поднесете готовата баница със сирене с чаша айрян! Да ви е вкусно!

# 4
  • Мнения: 73
Вкъщи много обичаме да похапваме сиренки с бутер тесто. Използваме бутер тестото на Bella, което нарязваме на правоъгълни форми. В средата слагаме парче сирене, може да се добави и кашкавал. Завиваме формичките, а крайчетата оформяме с помощта на вилица. Всичко се изяжда, още когато бутерките излезнат горещи от фурната.

# 5
  • софия
  • Мнения: 2 913
Любими са ми сладките Сълзици, които приготвям с бутер тесто.

# 6
  • София
  • Мнения: 2 098
Здравейте! Любимата на семейството ни Домашна баница с точени кори ви представям и разкривам тайната - използвам само масло, добавям малко майонеза и три жълтъка, без белтък. Това всъщност е плънката - с краве сирене 200 грама. Намазвам всяка кора с масло и накрая заливам с разтопено масло и жълтъци.
Преди печене:
Скрит текст:
След изпичане - на умерена фурна за 35 мин.
Скрит текст:
Сервира се с айран.

# 7
  • София
  • Мнения: 314
Разбиваме 3 яйца, киселото мляко и ½ от майонезата. Прибавяме натрошеното сирене.Вземаме 2 кори и ръсим от плънката. Завиваме на руло. Редим в подмазана с олио тава.
Приготвяме заливка от другите 3 яйца, останалата ½ от майонезата и газираната вода. Заливаме баницата.
Печем в загрята на 200˚С фурна за 45 минути.

# 8
  • Мнения: 39
Солени кроасани с бутер тесто Белла

Бутер тестото  се разточва съвсем ( за да не станат прекалено бухнали кроасани те) . Разрязва се на триъгълници, в които се поставя кашкавал. Кроасаните се завиват като се започва от широката към тънката им част. След това се намазват с разбити с малко вода  жълтъци  и се пекат в предварително загрята фурна за около 15 минути 🥐🥐🥐

# 9
  • Мнения: 11
400 г бутер тесто
150 г захар
лимонова кора
20 г меко масло

# 10
  • Мнения: 13 555
По Великден в тон с празника и сезона обичаме банички със зелена плънка/ коприва или спанак, пресен лук и сирене.
Разточвам бутер тесто , но малко, слагам от плънката и оормям на правоъгълници или триъгълници, пека на 150гр. до златист загар.

# 11
  • Мнения: 5 727
Аз правя много неща с бутер тесто Белла: ябълков щрудел, разни дребни сладки и соленки, както и солени предястия.
Ще споделя една лесна и бърза рецепта за панделки с бутер тесто Белла.
Нарязваш тестото на големи ленти по дължина, после всяка лента се прави на малки лентички по ширина. Навиваш като панделки, слагаш ги в леко намазнена тавичка и отгоре ги поръсваш с червен пипер, шарена сол и други любими подправки, а след това запичаш.

# 12
  • Мнения: 855
С бутер тесто правим лесни мини банични.

Бутер тесто
Кисели краставички
Крема сирене
Бекон (или някакъв колбас)
2 яйца

Разделям бутер тестото на две части. Смесвам крема сиренето с нарязани на ситно кисели краставички, яйцата и бекон (или какъвто колбас имам в хладилника). Върху едната част бутер тесто слагам от плънката и покривам с другата част бутер тесто.
Нарязвам на квадратчета. Понякога намазвам с яйце (за да се получи гладка и хрупкава коричка), а понякога печа без да намажа с яйце.
Пека в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност - при мен отнема около 20 мин.

# 13
  • Мнения: 14 802

Бързи банички в еър фраер.
Кори за баница
1 яйце
Сирене
Кисело мляко
Две кори намазвам с масло и слепвам една с друга. Ръся от плънката, режа на 4 и пека в ЕФ за 10-12 мин. Става супер хрупкава и бърза баничка.

# 14
  • Мнения: 1 029
Баница с праз и сирене

Продукти:

1 пакет фини кори за баница (аз ползвам винаги и за всичко Белла)
30 г масло
продукти за плънката:
500 г праз лук
300 г краве сирене
3 яйца
черен пипер
125 г масло
Приготвяне
Измийте и нарежете праза на ситно. Задушете го в тенджера с масло и малко водичка до омекване. Охладете го.

В купа натрошете с ръце сиренето. Добавете яйцата и черния пипер. Накраясложете и задушения праз лук. Разбъркайте плънката много добре.
В малка тенджерка стопете маслото. Охладете го леко.
Загрейте фурната на 200 градуса.

Разтворете корите за баницата.

Пригответе си кръгла форма за печене на баницата. Намажете дъното с масло.

Намажете с масло първата кора. Вдигнете я и я прехлупете върху следващата. Трябва да слепвате с масло две по две корите, преди да сложите плънката.

С помощта на чаена лъжица разположете плънката по късата страна на кората на около 0,5 см от ръба. Навийте двете кори заедно на руло. Прехвърлете го в тавичката и го завийте.

По същия начин намажете с масло две по две корите и навийте и останалите рула.  Сложете ги в тавичката. Разпределете си плънката, така че да ви стигне. Накрая намажете цялата баница с останалото масло.
Печем 30 мин до златисто

Общи условия

Активация на акаунт