Висяща баница

  • 29 601
  • 119
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 293
Здравейте и аз реших да се престраша да направя тази баница  и започнаш с приготвянено на сместа ,но тя стана много рядка ,а и няма брашно в рецептата .Четох ,четох  всички отзиви  ,но никои не спомена за сместа.
Моля ви кажете,каква беше вашата смес и тя ли беше доста рядка? newsm78

# 76
  • Мнения: 22 867
Да, сместта е рядка, аз също се чудех как ще се опече тая "вода", но се получи ето тази вкусотия!

# 77
  • Мнения: 4 176
Това, че не четеш, си е тжойа работа! Личен специалитет означава, че е измислен от мен. С авторствата ще те убием като присвоим нещо твое!
Ти на колко години си? Аз понеже съм на 37 и съм яла тази баница в детството си. т.е. преди 30 години. Майка ми пък казваше, че това е рецепта на майка и, тя от къде я има вече не се знае. По мои сметки тази рецепта е поне на 60 години.
Не ми казвай, че си на 90 години, защото едно кърмаче няма как да измисли рецепта. Предполагам, че баба ми е измислила( ако я е измислила тя, в което се съмнявам, но да предположим)  рецептата на около 30 год. възраст.
Я кажи ти да не си баба ми, а  да си се престорила на умряла преди доста години?

# 78
  • Мнения: 331
Относно авторството - като ми кажете кой е измислил сиренето и киселото мляко - да се разправяме кой е автор и на рецептата за баницата.
Аз правя тази баница с малко разлика в количествата на горе-цитираните продукти и знам рецептата от моята майка, а тя предполагам  newsm78 от нейната (не съм я питала).
Използвам по-дълбока тава като не я мажа с олио (задължително пада  Laughing ), слагам една кора, смес и т.н. Пека,изваждам и обръщам.
И да си призная на толкова хора съм давала тази рецепта, че ако трябва да плащам авторски права на "номинация 69" ще ме вкарат в затвора за длъжници до края на живота ми.

# 79
  • Мнения: 293
  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquetЕдно  голямо благодаря  на авторката от мен и цялото семейство!!!!!!  bouquet  bouquet  bouquet
javascript: ClipBoard('http://www.snimka.bg/album.php?album_id=89154');

# 80
  • София
  • Мнения: 328
Ами и аз да се похваля  Mr. Green Направих баницата както я е описала AFRODDITA,стана мека бухнала, страшно вкусна и не падна от тавата докато си висеше  Laughing Всичик в къщи много я харесахме и от сега нататък ще правя само по тази рецепта! AFRODDITA МНОГО ТИ БЛАГОДАРЯ ЗА ЧУДЕСНАТА РЕЦЕПТА  Heart Eyes

# 81
  • Бургас
  • Мнения: 3 553
моята висяща баница-1 пакет финни кори Белла, а най- хубава става с листи Олинеза, 300гр синене, 4бр яйца, 450мл вода, сол. Редят се листи, сирене, листи, сирене накрая листи. Нарязва се на парчета. Там, където е минал ножа се залива със сгорещено олио.Я йцата се разбиват с вилица, добавя се водата и солта. Разбърква се и се изсипва върху листите.С помоща на вилица се отварят леко листите, за да отиде от сместа навсякъде. Пече се в предварително загрята фурна при умерена температура.

Аз правя "висяща баница" по същата рецепта, с тази разлика че слагам олио на всеки лист който съм поръсила със сирене. Тавата я намазвам предварително с олиото, редя - кори, сирене, олио и накрая с разбитите яйца и сода/вода заливам разрязаната баницата. Готовата баница я обръщам върху 3 купички и я завивам с хавлиена кърпа.
Тази рецепта я знам от майка ми, баницата никога не е падала!

# 82
  • Мнения: 2 028
Афродита, баничката е страхотна, благодаря  bouquet
Единствено другия път ще сложа повече сиренце, по поръчение на мъжа ми  Laughing

# 83
  • Мнения: 7 474
В момента виси, въпреки очакванията ми да се изсипе  Laughing После ще докладвам какво е станало  Laughing 

П.П. Опитах я, наистина е много вкусна    bouquet

Последна редакция: нд, 28 яну 2007, 13:50 от Leo*

# 84
  • област Софийска
  • Мнения: 1 719
Правих я вчера, но... обръщането беше пълно фиаско. Горката ми баница се изсипа от тавата направо на масата. Нагласих я пак в тавата и я ядохме така, необръщана. Но, мога да кажа, че и така беше невероятно вкусна. Другата седмица пак ще се пробвам да я обърна, дано успея, след като прочетох най-внимателно отначало докрай темичката.  bouquet

# 85
  • Варна
  • Мнения: 107
Преди време тази тема мина във форума. Аз също правя такава, но не редя лист в/у лист. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се намазва тавата с няколко лъжици от полива, за да залепнат листите. В/у всеки лист ръся сирене и набирам на хармоника. Нареждам ги един до друг докато свършат. Хвърлям тавата във фурната за няколко минути / леко да се позапекат/ и чак тогава поливам с останалия полив. Пече се приблизително 20-25 мин. без да с еотваря, за да не спадне. Като я извадя не я ръся с вода, а веднага я обръщам в/у купички.
Моята смес е :
5 яйца
3-4 л. кисело мляко
1 малко шише газирана вода/330 мл./
1 к. ч. олио
щипка сол -може и без нея, зависи колко сирене сте сложили и колко е солено
Време на приготвяне от начало до края - 45 мин.


Искам да благодаря на valka за тази рецепта.Много е вкусна и става лесно.Баницата бухва страхотно като я обърнеш - става 4-5 см.В момента целият отдел се черпим с нея и на всички много им харесва.Мерси!

# 86
  • Мнения: 5 713
И аз я направих снощи.  Simple Smile По рецептата на Афродита. Много съм доволна, баницата е разкошна, мъжът ми каза, че съм надминала себе си. Изядохме си пръстите накратко.
Ето снимки:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=96942&photo=7

Благодаря    bouquet

# 87
  • Мнения: 243
Благодаря, за чудесната рецепта! Направих я в събота....и я изядохме.  Mr. GreenСамо че, използвах кори "Фамилия"-500гр и полива ми дойде малко, но набързо забърках допълнително. Стана страхотна  bouquet

# 88
  • Мнения: 438
Благодаря на Афродита за прекрасната баница!
Днес я пробвах и очаровах свекърва ми,която минаваше за майсторката на домашни баници!
Още веднъж БЛАГОДАРЯ!!!  bouquet

# 89
  • Мнения: 5 500
Хехехе, много се радвам за всички ви   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт