Висяща баница

  • 29 603
  • 119
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 22 867
Писах вече, че за това се слага от поливката на дъното за да не падне баницата от тавата.

А нe загаря ли баницата така откъм долната си страна? newsm78

# 16
  • Мнения: 5 500
Писах вече, че за това се слага от поливката на дъното за да не падне баницата от тавата.

А нe загаря ли баницата така откъм долната си страна? newsm78

E, ако я загориш ще загори Laughing, целта е да залепне, за това не я правете в тефлонова тава.

# 17
  • ES
  • Мнения: 2 172

E, ако я загориш ще загори Laughing, целта е да залепне, за това не я правете в тефлонова тава.
а в иенска може ли?

# 18
  • Sofia
  • Мнения: 576
Моят мъж много обича баничка и в най-скоро време ще го изненадам с тази. AFRODDITA благодаря ти  bouquet

# 19
  • Мнения: 590
Мама ми я прави, но обръща самата баница върху чаши. Верно, че става на чашки (т.е. има отпечатани кръгчета), ама много важно Simple Smile нали е вкусна!

 hahaha hahaha hahaha
Не съм единствената, и аз я правя така.
Не съм разбрала, че тавата трябва да виси.Е, другия път ще я направя по описания начин.На вкус е страхотна.
AFRODDITA, благодара за подробното обяснение !

# 20
  • Мнения: 5 500

E, ако я загориш ще загори Laughing, целта е да залепне, за това не я правете в тефлонова тава.
а в иенска може ли?
Ами не съм пробвала, но ми се струва, че няма да залепне достатъчно добре в йена.

# 21
  • Мнения: 4 176

E, ако я загориш ще загори Laughing, целта е да залепне, за това не я правете в тефлонова тава.
а в иенска може ли?
Абе кви са тия глупости бе. Нали, ще се пукне. Извинете, но някои хора са направо....
Момичето каза, че от сместа се слага на дъното и по стените. Каза, че се слага навсякъде с цел да запелне. Каза, че тавата т.е. ръба на обърнатата тава се слага в/у чаши.
Та за йенската- как, ще печеш баница в нея? Нали тестени предимно на загрята фурна се пекат. Йена не се слага в загрята фурна, защото се пука. Изубмявам се направо.

# 22
  • Мнения: 22 867

E, ако я загориш ще загори Laughing, целта е да залепне, за това не я правете в тефлонова тава.
а в иенска може ли?
Абе кви са тия глупости бе. Нали, ще се пукне. Извинете, но някои хора са направо....
Момичето каза, че от сместа се слага на дъното и по стените. Каза, че се слага навсякъде с цел да запелне. Каза, че тавата т.е. ръба на обърнатата тава се слага в/у чаши.
Та за йенската- как, ще печеш баница в нея? Нали тестени предимно на загрята фурна се пекат. Йена не се слага в загрята фурна, защото се пука. Изубмявам се направо.


Споко! Баница с готови кори изобщо не е нужно да се пече в загрята фурна. Така че става и в йена, стига наистина да е йена, а не от фалшификатите, от обикновено стъкло, които продават за такива.

# 23
  • Мнения: 5 500
Ами не знам, аз лично я загрявам до 150*С, а като я сложа увеличавам на 200*С.

# 24
  • Мнения: 22 867
Лично аз никога не загрявам фурната, когато пека баница с готови кори. Слагам тавата с приготвената баница и включвам фурната. За около 25-30 мин. е готова. Пека винаги на около 150град., но това вече зависи от печката. Ако загрея фурната, и после увелича на 200 град, просто ще изгори много бързо. Печките са различни, в моята тестени неща на 200 е невъзможно да се пекат - изгарят.

# 25
  • Вече на село
  • Мнения: 569
И аз я обръщам така, но сега за пръв път чувам, че баницата е "висяща". Моята рецепта е различна от дадената, не поливам отдолу със смес, за да не се изсипе, като я обърна, но тавичката ми не е тефлонова и няма как да се отлепи, ако не й помогна.

# 26
  • Русе
  • Мнения: 410
Да... от години си я правя така обърната върху купички,  но не знаех, че е висяща  Laughing Иначе моята рецепта е друга, но целта на цялата работа с обръщането е да стане "разтърсена" /както казва майка ми/ баницата, т.е. да е по-пухкава и висока... Това си е специалитет, с който обираме точките пред гостите. По този повод винаги аз правя новогодишната баница с късмети  Laughing

# 27
  • ES
  • Мнения: 2 172

Абе кви са тия глупости бе. Нали, ще се пукне. Извинете, но някои хора са направо....
Момичето каза, че от сместа се слага на дъното и по стените. Каза, че се слага навсякъде с цел да запелне. Каза, че тавата т.е. ръба на обърнатата тава се слага в/у чаши.
Та за йенската- как, ще печеш баница в нея? Нали тестени предимно на загрята фурна се пекат. Йена не се слага в загрята фурна, защото се пука. Изубмявам се направо.


Ами аз моята я правя точно в такава, не питам само за да си чеша езика. Попитах, защото наистина не загарят каквито и ястия да съм готвила в нея. И я слагам в предварително загрята фурна, не ми се е пукнала и не е някаква кой знае каква марка.
А въпросът ми беше към авторката на темата, а не към такива Изубмяващи домакини

Благодаря, весели празници

# 28
  • Мнения: 9 106
gery_to , правила съм в йената и не ми е падала - тя сместа залепва по стените. Но пък веднъж ми падна парче от емайлираната тава - а там никога не намазвам отдолу, защото си залепва добре. Добре, че винаги имам едно наум и под обърнатата тава слагам 1 лист хартия за печене  Embarassed Та си прибирам, ако падне нещо.

и както mama1+2 е казала - целта е да остане по-пухкава, а не като извадиш от фурната и да се "отпусне" обратно.

# 29
  • ES
  • Мнения: 2 172
gery_to , правила съм в йената и не ми е падала - тя сместа залепва по стените. Но пък веднъж ми падна парче от емайлираната тава - а там никога не намазвам отдолу, защото си залепва добре. Добре, че винаги имам едно наум и под обърнатата тава слагам 1 лист хартия за печене  Embarassed Та си прибирам, ако падне нещо.

и както mama1+2 е казала - целта е да остане по-пухкава, а не като извадиш от фурната и да се "отпусне" обратно.

  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт