за плънката:
2 твърдо сварени яйца-нарязани на ситно
200гр. пилешко разварено месо/при мен дойде малко в повече-сварих фенера и бутчетата/
100 гр.гъби-ако са пресни се варят при пилето,лично аз ползвах мариновани
чер.пипер;лук-ситно нарязана една малка глава;сол;магданоз-наситнен
за тестото:
1 пак разтопено масло
250 гр.сметана
сок от 1/2 лимон
малко сол
300-400 гр. брашно
Приготвяне:
Ситно нарязания лук се задушава в малко масло /около 1ч.л /и към него се прибавя наситненото месо,гъбите,подправките и нарязаните яйца.
Омесеното тесто се разделя на 2 топки.Едната топка се разстила на дъното на средно голяма тавичка,като се оставя аванс по ръбовете.Отгоре се разпределя плънката.Другата топка тесто се разточва с големината на тавичката и се слага от горе в/у плънката,като аванса оставен от долната кора се прищипва с пръсти с краищата на горната кора.Пече се при умерена Т* до зачервяване.Изпечено ястието се напръсква с вода и се завива с кърпа за да поомекне.
Много е вкусно-уверявам ви,а и бързо става-за 20 минутки.
Повече време ми отне за да ви го опиша-отколкото да го приготвя Да ви е сладко!