Пилешки гърдички - толкова бройки, за колкото хора ще се сервира
сол
черен пипер
яйце - разбито
шарена сол (моя прибавка)
галета
брашно
кр.масло
прясно мляко
кашкавал - настърган
Пилешките гърдички се начукват на тънък слой (около 2-3мм), посоляват се със сол и черен пипер. Потапят се в брашно, след това в яйцето и накрая в галетата.
Изпържват се.
Предварително си направяте сос бешамел като гледате да остане малко по-гъстичък. Аз го правя като разтопя малко масло, запържа 1с.л брашно и полека прибавям топло пр.мляко. Подправям със сол.
Върху вече изпържените пилешки пържолки слагате един пласт горе долу долкова дебел колкото пържолката от сос Бешамела, поръсвате с настърганият кашкавал, и отгоре малко шарена сол. Пекат се под грила.
Стават разкошни
Сервират се с парче лимон и стрък магданоз отгоре, а за гарнитура пържени картофи и салата или картофено пюре.
ПП: Забравих да кажа, че може предварително да си ги подготвите и да ги бутнете във фризера за "изненадващи" гости, но тогава пилешките пържолки не се посоляват предварително. Като се извадят от фризера не се чакат да се размразяват, а направо се посоляват и в тигана