Нещо като баница

  • 13 416
  • 21
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
Някой правил ли е нещо като баница от хляб, яйца и мляко? Дайте идеи. Имам цял хляб от вчера, а днес никой неще да го яде.

# 1
  • Мнения: 867
Хлябът се нарязва на не много дебели филилии, като отстраняваш корите и нареждаш плътно в намазнена тава. По желание, ако хляба е много сух, може да се потопят филиите в прясно мляко! Разбиваш в купа 3-4 яйца, 300 гр.сирене, 1 кофичка кисело мляко и заливаш хляба. Добавяш масло на малки късчета отгоре! Печеш като обикновената баница!

# 2
  • София
  • Мнения: 1 941
За баница не се сещам, но като ми остане хляб правя пържени филийки. Ядат ги в големи количества. Или принцеси с яйце сирене и кашкавал.

# 3
Пържени филии правя за закуска. Вечер никой не ги яде, но ще се възползвам от рецептата на eli-di. Благодаря!
.

# 4
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
И аз я правя като eli-di, става много вкусна!

# 5
  • Мнения: 4 447
Направи го на крутони - хем за крем-супа или салата, може и така, без нищо да се хрупа, пък ако престои някой ден - нищо няма да му стане!

# 6
Баницата стана жестока. За съжаление се оказа малко. Синът ми изяде половин тава. Когато я опитах се сетих, че баба ми правеше същото нещо, но му викаше "комачки".
Момичета, страшна вкусотия. Пробвайте, няма да съжалявате. Бързо, лесно и мноооого вкусно.

# 7
  • Бургас
  • Мнения: 6 380
Хлябът се нарязва на не много дебели филилии, като отстраняваш корите и нареждаш плътно в намазнена тава. По желание, ако хляба е много сух, може да се потопят филиите в прясно мляко! Разбиваш в купа 3-4 яйца, 300 гр.сирене, 1 кофичка кисело мляко и заливаш хляба. Добавяш масло на малки късчета отгоре! Печеш като обикновената баница!


Аз правя вариант на тази рецепта,но малко по-различно - намазват се филиите с масло,поръсват се със сирене, слепват се по две,нареждат се в тава .заливат се със смес от яйца и прясно мляко  първо отгоре,а останалато около тях,добре е да се оставят да попият и след това се запичат.

Друго,което съм пробвала със стар хляб е натрошен хляб , залят като баница със кисело мляко,сирене и яца и малко масло .

# 8
  • Мнения: 286
Аз правя пица,сандвичи и кекс със стар хляб.не мога да намеря рецептата за кекса в момента  затова ви предлагам само първите 2:

Пица с хляб


6 филии стар хляб/може и по-малко зависи от тавичката/
3 яйца
1 чаена чаша кисело мляко
200 гр.сирене
200 гр. колбас
малко олио
чубрица

Приготвяне:

1.Нареждаме филийките в предварително намазана с олио тавичка.
2.Расим ги с нарязания колбас и настърганото сирене,добавяме
малко олио и чубрица.
3.Запичаме до зачервяване.
4.Разбиваме яйцата с киселото мляко и заливаме филийките.
5.Отново запичаме до зачервяване.

По желание преди поднасяне може да я полеем с кетчуп.

И тези сандвичи:

Сандвичи с яйца

Продукти:
4 филии стар хляб
4 яйца
малко олио
червен пипер

Приготвяне:
1.С чаена чаша изрязваме средата на филииките
2.Сгорещяваме олио в тигана и поставяме филийките във врящата мазнина.
3.Когато се напоят,в отворите им изсипваме по едно яйце,паржим го докато побелее и го поръсваме с червения пипер.

# 9
И пицата ми хареса, ама се чудя не става ли още по-сух хляба след като не е напоен предварително с нищо друго освен с олио?

# 10
  • София
  • Мнения: 3 328
Правила съм по подобна рецепта баница със стар, сух хляб, но стана тиклава. Къде греша? newsm78

# 11
  • Мнения: 286
Valka,ами то и блата на пицата е сух,иначе ще се разпада:)

Като  нарежеш пицата все едно ядеш запечени сандвичи.Намерих ти още една рецепта в стария тефтер:

Хлебна запеканка

1 хляб,
6 домата,
6 с.л олио,
400 гр.кашкавал,
50 гр.орехи,
1 с.л магданоз,
сол на вкус

Нарязваме хляба на филийки.Пържим ги и от двете страни до образуването на златиста коричка.Нарязваме доматите на кубчета,кашкавала на тънки парчета
На дъното на тавичка слагаме филиите хляб,отгоре домати и най-накрая кашкавал.
Поръсваме с олио и запичаме в предварително загрята фурна 10 минути .
Смиламе орехите,разбъркваме ги със ситно нарязания магданоз и посипваме запеканката.

# 12
Благодая ви много! Ще пробвам и останалите тези дни. Уикенда се постара с излишъци на това, онова в хладилника.  bouquet

# 13
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Ето я и моята баница със сух хляб

# 14
  • Мнения: 7 474
И аз я правя по рецептата на eli-di , много ни харесва, понякога добавям и малко кимион и миришат на принцеси Crazy

# 15
  • Мнения: 5 713
Още една идея. Писала съм я и друг път. Simple Smile
6 филии хляб
6 яйца
около 250гр шунка
по около 150гр сирене фета и кашкавал гауда
400гр заквасена сметана
масло за намазване

В тавичка се нареждат намазаните филии с масло. Отгоре се ръси шунката нарязана на куб4ета; върху нея настърганите или нарязани на дребно сирене и кашкавал. Яйцата се разбиват, сметаната също и след това се смесват. Изсипва се в тавата и се оставя да престои 24 часа в хладилник. После се пече на 220 за 20мин.

# 16
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Вери, как 24 часа сурова в хладилника и после да пека - ми че той мъжа ми ще я омете сурова, бе........кой ти чака....... Hug

# 17
  • Мнения: 5 713
Еееее не те знам  Laughing. Моят чака  Wink. Рецептата е индийска и бяха писани някакви техни си сирене и кашкавал.

# 18
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 22 836
Сигурно вече си приложила хляба Laughing ама аз да си кажа. Оня ден правих 'мързелива баница'  с хляб.


Мързелива баница с хляб


Продукти:
Филии хляб, нарязани не много дебело, разполовени. Според размера на тавата режеш количество - трябват филии за 2 реда.
Ок. 800 мл прясно мляко
3 яйца
200 гр. сирене
1/2 кофичка кисело мляко
100 гр кашкавал
газирана вода
масло
червен пипер

Приготовление:
1 яйце се разбива с прясното мляко. Филиите се топят в него и се редят в предварително намазана с масло тава.
Останалите 2 яйца се смесват с натрошеното сирене и киселото мляко и със сместа се залива първия пласт хляб. Отгоре се реди втори, пак топен в мляко с яйце. Отгоре се посипва с настъргания кашкавал.
Червеният пипер се запържва в масло и се полива баницата (по фугите поне). Залива се с газираната вода и се пече в предварително загрята фурна около 20 минути.

# 19
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Бу, в скоро време май ще приложа и твоята рецепта!  Peace

# 20
  • Мнения: 2 591
мисля днес да пробвам първата рецепта - сигурна съм, че ще се получи добре като гледам продуктите, а и отзивите....

# 21
  • СОФИЯ
  • Мнения: 4 144
ценна тема записвам се Моля модераторите да не се гневят много  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт