пълнени картофи

  • 4 551
  • 15
  •   1
Отговори
  • Мнения: 222
Правите ли пълнени картофи?  Каква плънка слагате и какъв сос приготвяте. Дайте ми идеи

# 1
  • Мнения: 9 092
1. кайма с издълбаната част (шунка, колбас)
2. издълбаната част със сирене/извара

сос - млечен с копър и чесън

# 2
  • Мнения: 149
Пълня ги със сирене
рендам отгоре кашкавал
запичам ги и след това ги заливам с чеснов сос.
сос:
чесън
кисело мляко
майонеза
копър
сол Wink

# 3
  • Мнения: 222
Предварително варите ли ги/Днес правих -опекох ги в МВ и ги напълних с шунка, картоф, топено сирене и масло - но станаха сухи/

# 4
  • Мнения: 14 471
и моите стават сухи. очаквам някой да даде точни инструкции как се правят

# 5
  • Мнения: 9 092
Варя на котлон във вода - на 2/3 височина от височината на картофите.
и в мв-то слагам вода, но там рядко правя . Не са сухи. Когато са издълбани и се пекат - в тавичката на дъното вода и малко олио, а самата тава захлупвам с  капак/фолио - каквото ми е под ръка

# 6
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Записвам се за темичката за да видя идеи и за други плънчици....... Embarassed

# 7
  • Пловдив
  • Мнения: 257
Аз съм правила такива:

Пълнени картофи

Сваряваме картофите(цели и по-големи,за да могат да се пълнят)
Запържваме лук(може да добавим и праз)Прибавяме домати или дом.пюре.Подправяме със сол,черен пипер,червен пипер и чубрица.Трябва да ври докато се сгъсти(да не е воднисто)
Махаме от котлона за да изстине.Разбиваме 2 яйца и 2-3 лъж.кисело мляко и малко брашно.
Прибавяме към горната смес.
Издълбаваме картофите по дължина (да станат като лодки)Остатъка от картофите намачкваме,прибавяме малко прясно мляко  и слагаме на дъното на тавичката.Отгоре нареждаме вече напълнените картофи.Настъргваме кашкавал и запичаме.

Стават вкусни  PeaceАко остане от плънката я изсипвам и нея в тавичката.Няма да я хвърлям я  Blush Ами това е.Другата ми рецепта е за картофи пълнени с ориз,но не съм я правила  Rolling Eyes

# 8
  • Мнения: 946
Eто и моите пълнени картофи:
Сваряваме картофите необелени в леко подсолена вода.Нарязваме кашкавала на плоски парчета.Магданоза нарязваме на ситно.Режем картофите на 2 по дължина.Издълбаваме с чаена лъжица,така че да получим лодки.Размачкваме издълбаната част със синьото сирене,поръсваме с чер пипер и магданоз.На дъното на всяка лодка слагаме парче кашкавал,а в/у него от сместа.

# 9
  • Мнения: 422
Пробвайте като в издълбаната част сипете една супена лъжица олио, чукнете сурово яйце и запечете отгоре с настърган кашкавале тавата , която се запичат да има мъничко водичка/.Предварително са сварени картофите и се издълбават.По оригинална рецепта не се обелват само се прави дупка , но  не е много приятно да белиш докато ядеш.Тази рецепта я имам от готварска книга-Кулинарен спектър.

# 10
  • Мнения: 286
Аз ги правя така:
Сурови ги обелвам и издълбавам,после ги изпържвам и ги пълня със смес от кайма,кисели краставички,чушки,кашкавал и шунка.Запичам докато сместа е готова.не слагам вода в тавата.

# 11
  • Мнения: 115
Аз ги издълбавам сурови. Първо слагам малко масло,след това някакъв колбас, кис.краставички, сирене и отгоре кашкавал. Леко намазвам тавичката с олио. Обаче се печат доста време-поне час и половина- два. Следващият път съм решила да пробвам-първо да ги изпеча, после да ги издълбая и напълня и само за кратко да запеча.

# 12
А аз в момента импровизирам. От всички казани до сега рецепти разбрах, че не трябва да стават сухи, затова ги метнах във фурната сурови и издълбани с малко вода и олио под капак. Междувременно задуших праз, изрезките от картофите, морков, колбас, домати и малко целина /всичко през блендера/ и смятам да сложа  малко сирене и пр. мляко. Като поомекнат картофите ще ги напълня и ще запека, но за отгоре няма да имам достатъчно кашкавал. Ако ви инересува резултата ще ви кажа, но незнам дали ще успея тази вечер, защото приберат ли се децата аз отпадам. Hug

# 13
Картофките станаха превъзходни. Имах  изненадващи гости които бяха очаровани. Искам да кажа, че мнението не е само на домашните.

# 14
  • Мнения: 3 268
Аз ще предложа една рецепта,която е много вкусна,но е подходяща по-скоро като гарнитура към месо.Сваряваме картофите без да ги белим.Като са готови,тогава ги обелваме.Разрязваме наполовина и леко издълбаваме.Правим смес от една квасена сметана,сол,черен пипер и ситно нарязан зелен чесън.С тази смес пълним картофите и поднасяме.Много просто звучи,но е страшно вкусно.Жалко,че сега няма пресен чесън,доядоха ми се.Ще хвана да импровизирам с някой друг зеленчук.

Общи условия

Активация на акаунт