колко време киснете сиренето?

  • 1 934
  • 31
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
  • Мнения: 801
ами това ми е въпросът: по колко време изкисвате сиренето преди да го дадете на бебчето си? педиатърката ми при последната ни консултация, каза,че мога да давам вече по малко сиренце, но преди това да го кисна по 2 часа....

# 1
  • Мнения: 1 259
Една нощ.

# 2
  • Стара Загора - на баира
  • Мнения: 77
2-3 Wink часа

# 3
  • Мнения: 5 391
Ама еднократно изкиснато и после извадено от саламурата или стои в нея докато свърши?
фурор, извини ме че се намесвам!

# 4
  • Мнения: 6 164
Миииииии newsm78 аз не го изкисвам?!  Rolling Eyes
Взимам "Свежо сирене" и то си е свежо - в смисъл прясно и е обезсолено и обезмаслено. Thinking

# 5
  • Бургас
  • Мнения: 10 822
Аз го нарязвам кубчета и го кисна едно денонощие,като през това време сменям водата 1-2 пъти.Ако остане не го вадя а си остава във водата и естествено в хладилник-става и за следващия ден/предполагам и за повече/.
А аз да попитам свежото сирене не е ли това неузрялото?То е много полезно,но не бива да се прекалява с него.

# 6
  • UK/София
  • Мнения: 7 681
Около две денонощия, докато не се обезсоли.Много зависи от самото сирене.

# 7
  • Мнения: 3 042
Купувам сирене, което не е много солено и го изкисвам от предната вечер за следващият обяд. Около 18 ч  горе долу.

# 8
  • Мнения: 1 881
Нарязвам го на кубчета и поне една нощ го кисна. После сменям водата и така до 3 дни яде от него, после пак зареждам кутийката....Ние все попадаме на много солени сирена, и дори така изкиснати правят червени петънца около устичката. Така ни става също от суджук и луканка /не й е основна храна, но проявява интерес/, и само да допре парченцето и веднага получава  червенина. Педиатърката мисли, че е алергия, но така се получава и от сиренето, и от домата. Има ли друго дете с този проблем Cry

Иначе и аз като Misty опитах да й купувам "свежо сирене"/май на Хелиос/, но то си е съвсем прясно и малката не го харесва. А и не знам дали е полезно да се дава неузряло сирене newsm78

# 9
  • Мнения: 509
Една нощ.

# 10
  • София
  • Мнения: 15 241
Слагам сиренето във вода и я сменям веднъж на ден-два. Стои във водата докато свърши. На Иво давам само ако обезсолявано поне 2 дни.

# 11
  • Мнения: 801
аз като го киснех, сменяйки няколко пъти водата, някъде на втория ден Радост отказа да яде и аз го пробвах, и ъъъъъъъ - горчеше ужасно, ама мн гаднярско беше, така, че Филип@ въпросът ти не е неуместен Flutter
Ама еднократно изкиснато и после извадено от саламурата или стои в нея докато свърши?
фурор, извини ме че се намесвам!

# 12
  • Бургас
  • Мнения: 404
Докато стане напълно безсолно. Само че, ако обезсолявам по-голямо количество от колкото би изяла за 2-3 дни, останалото го изхвърлям,защото солта е тази която го държи да не се разваля. Като стои обезсолено в последната вода и в хладилника се разкашква, започва да горчи и вкуса и мириса му са на развалено.

# 13
  • Мнения: 2 849
Ама еднократно изкиснато и после извадено от саламурата или стои в нея докато свърши?
фурор, извини ме че се намесвам!
Аз така го държа ,докато свърши .Купувам около 200 грама и стои в безсолна саламура .

# 14
  • На погрешната планета
  • Мнения: 2 762
Кисна го поне едно денонощие.

# 15
  • Мнения: 5 362
Ами поне 12 часа.

# 16
  • Мнения: 5 026
 Значи аз имам домашно козе сирене. Нарязвам го в бурканче на малки парченца и го заливам с вода. Слагам го в хладилника и всяка сутрин взимам по малко за попарата. Минимум 12 часа трябва да престои, за да се обезсоли.

# 17
# 18
  • между град и село
  • Мнения: 212
 Една нощ. Hug

# 19
  • София
  • Мнения: 10 825
Аз пък нарязвам на парченца, накисвам го и слагам кутията в хладилника и така си стои докато се изяде - за около седмица. Като се сетя от време на време, сменям водата.

# 20
# 21
  • Мнения: 1 448
От вечерта до другия ден на обяд долу-горе, я кажете по-подробно за това свежо сирене, моля  Praynig

# 22
  • Мнения: 361
Старая се да изчакам поне 36 часа

# 23
  • София
  • Мнения: 3 680
Поне ден -два.Зависи от сиренето.Нарязвам го на пърчета и сменям водата 2-3 пъти на ден и го давам чак като съвсем се обезсоли-аз ям безсолно и го опитвам-ако ми е безсолно значи е добре за Валето...

# 24
  • Мнения: 470
Докато се обезсоли , като междувременно му сменям водата.Иакисвам по - голямо количество.Обикновено цялата буца , защото всички го хапваме безсолно

# 25
  • Мнения: 532
Режа го на филийки дебели около 1-2 см  и го кисна в кутия с вода в хладилника поне 2 денонощия, като му сменям водата.Преди да го дам опитвам и ако няма никаква сол давам.

# 26
# 27
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Поне 24 часа трябва, ама аз го кисна поне 2 дни  Peace

# 28
  • Мнения: 7 186
От предния ден го изкисвам. Като свърши зареждам кутията наново.

# 29
  • Мнения: 240
Миииииии newsm78 аз не го изкисвам?!  Rolling Eyes
Взимам "Свежо сирене" и то си е свежо - в смисъл прясно и е обезсолено и обезмаслено. Thinking


Аз вземам абсолютно същото.Много е вкусно , грам не е солено и като го сложа в овесените ядки докато са горещи се топи.Дори мисля и за нас да вземам такова.

# 30
  • Мнения: 2 897
Поне 24 часа трябва, ама аз го кисна поне 2 дни  Peace

И аз така Peace

# 31
  • Мнения: X
За да го дам на Ния - една нощ е достатъчна. Иначе си го държа във водата, докато свърши.

Общи условия

Активация на акаунт