Да се ОПЛАЧЕМ, да го обсъдим, да намерим подкрепа...през декември

  • 78 318
  • 2 595
  •   1
Отговори
# 1 845
  • Мнения: 12 112
Я кажете как правите боба за пълнените сухи чушки? Всяка година ми е сух някакъв, направо никакъв...
И аз ще чакам, Ваичка да каже, тя писа снощи, че ги прави с боб.

Мисте, и аз хлопвам кепенците.

# 1 846
  • Мнения: 5 763
Блазе ви! Аз тепърва ще ходя на работа днес,а и утре също съм втора смяна ☹️. Кой ще прави празничната трапеза си нямам идея!

# 1 847
  • Мнения: 2 268
То няма тайна за боба. Гледам да има повечко вода като го запичам, иначе много изсъхва. Не винаги уцелвам количеството вода, обаче Simple Smile Хубаво накисвам чушките, и хубаво сварявам боба, така трябва съвсем малко да се запече и е готово.

# 1 848
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
  • Мнения: 7 094
То няма тайна за боба. Гледам да има повечко вода като го запичам, иначе много изсъхва. Не винаги уцелвам количеството вода, обаче Simple Smile Хубаво накисвам чушките, и хубаво сварявам боба, така трябва съвсем малко да се запече и е готово.
Явно водата ми е малко, ама пък иначе плънката ми изглежда течна... Или олиото да ми е малко?

# 1 849
  • Пловдив
  • Мнения: 40 889
Оказа се, че и аз имам Еконт Flushed  Опашката е олелелемайкоу! Нямаме грам мозък! Да ме питаш що не смених адреса...ку-ку...няма да чакам.

Търсих за кръщелничето халат със Спайдърмен. Ми няма по магазините.

# 1 850
  • Мнения: 2 268
Аз почти не слагам олио, няколко капки на половин кило боб. Не слагам и брашно за сгъстяване. Просто сварявам гъст боб, но да има около пръст-два над него течност накрая, и така го слагам да се пече, то малко му трябва. Ако се пече повече ще се изпари цялата течност и ще стане сух. Важно е да са добре накиснати и чушките, за да не им трябва много готвене. Така остава малко течност, но тя до няколко часа се е абсорбирала, и си е хубав за ядене и на другия ден.

# 1 851
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
  • Мнения: 7 094
Аз почти не слагам олио, няколко капки на половин кило боб. Не слагам и брашно за сгъстяване. Просто сварявам гъст боб, но да има около пръст-два над него течност накрая, и така го слагам да се пече, то малко му трябва. Ако се пече повече ще се изпари цялата течност и ще стане сух. Важно е да са добре накиснати и чушките, за да не им трябва много готвене. Така остава малко течност, но тя до няколко часа се е абсорбирала, и си е хубав за ядене и на другия ден.
Aма ти го запичаш преди да пълниш чушките ли? Защото аз го сварявам, задушвам на котлона, и тогава пълня...

# 1 852
  • Мнения: 2 268


 Aма ти го запичаш преди да пълниш чушките ли? Защото аз го сварявам, задушвам на котлона, и тогава пълня...
Сварявам, пълня накиснатите чушки и пека до лек загар. Гледам да не остане без течност при печенето.

# 1 853
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
  • Мнения: 7 094


 Aма ти го запичаш преди да пълниш чушките ли? Защото аз го сварявам, задушвам на котлона, и тогава пълня...
Сварявам, пълня накиснатите чушки и пека до лек загар. Гледам да не остане без течност при печенето.
Абеее, и аз така правя, ама най тъжното е, че миналата година купените чушки на майка ми от магазина, бяха по хубави от моите Grinning

# 1 854
  • Мнения: 14 822
Аз мислА няколко чушки и сарми да сложа в гювеча,там няма да изсъЪнат. 😁 Че иначе и на мен ми стават гадни. Аз най-си обичам пресни чушки с ориз и каймЪ,но кат требе да са с боП... 🤷🏻♀

# 1 855
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 550
Яна, от няколко години приеха за големите магазини да отварят половината недели в годината. Сега след празниците, до Семана Санта ще са затворени, после пак има 1-2 месеца затворени и цяло лято си работят. Ама това за Карефур и Лидл, местните хич и не се натискат да отварят в неделя. Меркадона отваря само август, например.

# 1 856
  • Euskal Herria
  • Мнения: 28 897
Никога не съм правила сухи чушки, винаги си купувам пресни.
Тарти, при нас нищо не работи в неделя, изключвам братята китайци - с тройни цени за най-най-основното пакетирано.
Доскоро даже и заведения нямаше масово отворени (преди пандемията). На специална сесия на общината се взима решение дали и кои магазини могат да работят в неделя - обикновено са малки магазинчета за сувенири, за закуски и хляб и то в Каско Виехо (стария квартал), заради туристите. Имаме дежурни хлебарници до обяд - ако едната работи в събота, съседната е затворена и отваря в неделя.

# 1 857
  • Мнения: X
Хм, като си помисля, какво количество кълцани сухи чушки набухах в боба, може да се каже, че съм направила деструктурирани пълнени чушки с боб.
Малко да помрънкам. Добре си ми беше без обоняние. Хайде, добре, че се завърна. Ама, днес е нещо нетърпимо. Като ловджийска хрътка се чувствам - усещам и най-малката миризмичка и ме дразни все едно съм бременна. На моите достолепни годни това, последното, си е съвсем възмутително.

# 1 858
  • Пловдив
  • Мнения: 40 889
Моите портокалови курабийки са готови Simple Smile


Чушки с фасул никога не съм яла или пълнила.

# 1 859
  • София
  • Мнения: 9 692
Уиш, много добре те разбирам! Аз от години имам изострено обоняние. Не знам от какво се получи, но е ужасно да усещаш миризми, които хората около теб не усещат.
Баба ми беше с такова обоняние. Чудех й се като казваше, понякога си мислех, че се превзема. Малко след като тя почина се изостри и моето обоняние. Сякаш от нея се прехвърли на мен. 🤭

Мисте, супер изглеждат!

Пълнени чушки с боб правеше майка ми, но съм я гледала. Бобът го правеше както правеше боб чорба, но с по-малко вода. Когато започваше да пълни пушките загребваше с лъжица и отцеждаше водата. После печеше до лек загар на чушките . Никога не ставаха сухи.

Общи условия

Активация на акаунт