Лесен ябълков пай

  • 8 995
  • 20
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 266
Един много вкусен и бърз пай! Laughing

3 яйца
1 1/2ч.ч захар
1/2ч.ч олио
5-6 с.л вода
2 ч.ч брашно
1/2 пакетче бакпулвер
1 ванилия
малко канела
3 настъргани ябълки

Белтъците се разбиват със захарта.Прибавят се един по един жълтъците,след това олиото,водата,брашното с бакпулвера и ванилията,като се бърка непрекъснато с миксер.Трябва да се получи гъста каша.Разстила се една трета от нея в тава,предварително намазана с олио и поръсена с брашно.Върху сместа се разстилат настърганите ябълки,размесени с канела.Отгоре се изсипва останалата смес,като се разстила неравномерно на тънки конци.Пече се на 200 градуса,докато покафенее леко.Поръсва се с пъдра заха.Да ви е сладко Hug

# 1
  • София
  • Мнения: 35 965
Незвучи лошо, но защо белтъците се разбиват със захар и след това се прибавят останалите продукти?Не трябва ли белтъците накрая да се прибавят разбити на снег? newsm78
И защо първо една трета от сместа, а после 2/3 върху ябълките - и как тогава  сместа ще е на конци/т.е да не покрива изцяло ябълките/
Аз ли нещо немога да зацепя newsm78

# 2
  • Мнения: 266
Тази рецепта я имам от някакво списание-не помня вече кое.И на мен не ми звучеше много логично белтъците да са първи,но винаги съм спазвала рецептата и става много вкусно. А за сместа -изсипваш я на тънка струйка неравномерно върху ябълките.Ако се престрашиш да го направиш мисля,ч няма да съжаляваш.Чакам отзиви Peace

# 3
  • Мнения: 5 026
 О, аз ще пробвам още днес   chef ! Сега съм на вълна ябълки и всичко свързано с тях...

# 4
  • София
  • Мнения: 5 605
Мацка стана невероятно вкусно, благодаря за рецептата

# 5
  • Мнения: 266
Мацка стана невероятно вкусно, благодаря за рецептата
Радвам се,че ти е харесал пая Hug

# 6
  • Мнения: 5 026
 И аз го направих-стана много добър! Благодаря за рецептата.

# 7
  • София
  • Мнения: 5 605
И сестра ми, която по принцип много мрази ябълки го хареса!

# 8
  • Мнения: 22 867
И аз го направих. Бива си го пайчето! Много е приятно на вкус. Бъхи   bouquet!!! Grinning

# 9
  • Мнения: 966
о хо и аз ще си го направя,ама утре ,че днес още си имам от кекса.
Щом са добри отзивите,сигурно ще стане вкусен!

# 10
  • Мнения: 4 159
току що изядохме 1/2-та  Laughing много е хубав

# 11
  • Мнения: 266
Радвам се,че ви харесва Hug

# 12
  • Мнения: 126
Днес и ние със съпругът ми си направихме този пай и стана много вкусен  eat  Yum а целият апартамент миришеше на канела newsm10

# 13
  • Мнения: 465
Много обичам ябълки сега и в пая ще ги сложа Peace

# 14
  • Русе
  • Мнения: 659
А ако се прибавят малко смлени или нарязани орехи към плънката сигурно ще стане още по-вкусно. Просто ми дойде нА ум докато четях рецептата newsm78

# 15
  • Мнения: 79
Днес и аз направих пая!  chef
Страхотен е  bouquet

# 16
  • Мнения: 382
един въпрос-в колко голяма тава го опекохте този сладкиш?Аз използвах закопчаваща се форма за торта,28 см диаметър,пекох го 45 мин на 180 градуса и като го извадих и откопчах,отдолу потече неопечена смес.Върнах го обратно и го доопекох на максимален долен реотан и на намален горен.Иначе е вкусен,но ще има втори опит.И още нещо-ябълките не трябва ли да се "подсушат" с нещо-грис,галета ?

# 17
  • Мнения: 1 269
Браво за рецептата!  bouquet

# 18
  • Мнения: 22 867
един въпрос-в колко голяма тава го опекохте този сладкиш?Аз използвах закопчаваща се форма за торта,28 см диаметър,пекох го 45 мин на 180 градуса и като го извадих и откопчах,отдолу потече неопечена смес.Върнах го обратно и го доопекох на максимален долен реотан и на намален горен.Иначе е вкусен,но ще има втори опит.И още нещо-ябълките не трябва ли да се "подсушат" с нещо-грис,галета ?

Аз леко изстисках ябълките и пекох пая в тава с диаметър 30 см. Получи се и се хареса вкъщи. Опече се добре.

# 19
  • Мнения: 3 861
Имам 2 торби с ябълки. Познайте какво ще правя утре??? Twisted Evil

И после ще докладвам Mr. Green

# 20
  • Мнения: 3 861
За 3 дена 2 пая Twisted Evil, добре го даваме, сладкиша е много вкусен, браво за рецептата Peace

Общи условия

Активация на акаунт