Направих блат (който стана разкошен-4 яйца, 1 ч. ч. захар (половина пудра, половината обикновена), 1 ч. ч, пресято брашно, 2 бр. ванилии, 1 бакпулвер на Др. Йоткер-яйцата разделих на жълтъци и белтъци, а белтъците разбих с пудрата захар и добавих последни. Сложих около 20 гр. масло, и 50 мл. пр. мляко. Изпекох го на 160 градуса, защото ми писна нещата да изглеждат готови а отвътре и от долу да са малко сурови. Какво да правя, специфика на фурната.
Кестените пекох, имах идеята да ги смеля на брашно и да ги добавя в блата, но м/увременно промених концепцията, пък и те не се опекоха равномерно, поради разликите в големината си ( 1 кг.).
Обелих ги (действие отнело ми цяла вечер и коствало ми семеен скандал "Абе жена какво правиш в 10 ч.?!"
Направих с половината маслен крем, а с другата млечен-мляко, брашно, и яйца.
Сиропирах блата с мляко, мед и ром.
Окомплектовах всичко.... и направих глазура от черен шоколад....и ето една основна грешка! Шоколада преоблада над останалите вкусове, и за да усетиш кестеновият крем (който стана фантастише) трябваше да се изчопли глазурата.
Сега по въпроса, искам да ъп-грейдна тази си идея и да направя следното:
Ще направя еклери (пак ми подпалихте чергата, дано да станат), които ще напълня с баварски крем (от тук го научих и съм ви мнооооого благодарна, много го обичаме).
Сварих и обелих кестените (1.5 кг.) вчера, и ме боли ужасно палеца!
Смятам да ги смеля, и да направя пак млечен крем. Ще оставя малко, които ще смеся с масло за да станат като трюфели, за украса.
Може и да напълня еклерите с кестеновият крем, пък останалото да е с баварски. Може някъде и разбита сметана да сложа, или да объркам кестеновата маса с разбита заквасена сметана.....
ИЗобщо вариантите са много и ТУК СЕ НУЖДАЯ ОТ ПОМОщТА ВИ!
Искам съвети!
И искам съвет как да я направя хай-естетическа.....помогнете, но ми трябват вашите знания и идеи днес!
Благодаря ви, и ако стане.... ще има много снимки!