Диета на Пиер Дюкан - рецепти

  • 907 139
  • 1 237
  •   1
Отговори
# 1 155
  • Стара Загора
  • Мнения: 121
Само дето сиренето не е за първа и втора фаза.

е нали са позволени нискомалсени и обезмаслени млечни продукти?!?! сиренето не спада ли към тях, ако отговаря на тези изисквания????
аз стабилно си хапвам сирене ..на Lactea или на Култура (второто изкиснато, защото е по-солено)..и си свалям без проблем....
и в книжката си пише ''Mлeчнитe пpoдyкти ca oбeзмacлeни – киceлo млякo, извapa, cиpeнe''..

# 1 156
  • Мнения: 1 208
И аз хапвах по малко и аз свалях.Всичко е до организма.  Peace

# 1 157
  • Стара Загора
  • Мнения: 121
И аз хапвах по малко и аз свалях.Всичко е до организма.  Peace

ами да, то си е позволено Simple Smile аз кексчетата с трици си ги правя със сиренце..ама да не спамим повече, че не му е тук мястото май..

# 1 158
  • Мнения: 1 187
Една салата от мен подходяща за втора фаза:


4-5 бр.  Печени пипера
50 гр.    Извара
Скилидка чесън
Стрък копър

Може да добавите и други неща, които са ви по-вкуса и са режимни.


Както винаги елементарно, но бързо и много вкусно.

Последна редакция: вт, 27 апр 2010, 22:06 от klamerche

# 1 159
  • Пловдив
  • Мнения: 14 035
Да, за коментари има тема. Не му е мястото тук. Тук е място за рецепти по Пиер Дюкан. А се знае, че в обезмаслените сирена като "Култура" са махнати животинските мазнини, но има добавени растителни. Което не е по нашият режим. И за съжаление в България няма достатъчно обезмаслени сирене и кашкавал. Ако искате си коригирайте рецептата, ако не аз ще напиша този коментар и там, за да се има предвид. С какво се сваля е строго индивидуално - има хора ядат каквото си искат и са слаби, има такива, които пият алкохол и свалят, но това не означава , че е режимно. Темата е за режимните рецепти и е желателно те да са такива.

# 1 160
  • Мнения: X
запеканка
Пилешките дробчета се варят за 10 мин-0,500кг..В блендера се накълцват или ги смачкаваш с тлъчок/така се казва в нашия край Simple Smile/.Прибавят се 3-4 яйца,разбърква се.
Поставя се да се пече върху хартия или фолио,запича се малко и се редят отгоре пилешки мръвчици от пържола,или сварено месо ,може да се сложи и шунка.Запича се още малко и се залива с 1кофичка мляко разбита с 2яйца и пак се запича.
Много вкусно стана,и така ми харесаха пилешките дробчета.Прибавят се подправките каквито искаш.И става бързо,изглежда че е много разправии,но не е. Simple Smile

# 1 161
  • Стара Загора
  • Мнения: 121
Да, за коментари има тема. Не му е мястото тук. Тук е място за рецепти по Пиер Дюкан. А се знае, че в обезмаслените сирена като "Култура" са махнати животинските мазнини, но има добавени растителни. Което не е по нашият режим. И за съжаление в България няма достатъчно обезмаслени сирене и кашкавал. Ако искате си коригирайте рецептата, ако не аз ще напиша този коментар и там, за да се има предвид. С какво се сваля е строго индивидуално - има хора ядат каквото си искат и са слаби, има такива, които пият алкохол и свалят, но това не означава , че е режимно. Темата е за режимните рецепти и е желателно те да са такива.

ами в такъв случай изтрийте постовете ми г-жо/г-це ....Зла Вещица  Rolling Eyes
ще разпитам в някой от другите теми за сиренето Lactea..благодаря!

Последна редакция: ср, 28 апр 2010, 11:39 от Just`a`girl

# 1 162
  • Пловдив
  • Мнения: 14 035
По-ясно от това не бих могла да го кажа:

http://www.dnes.bg/business/2009/02/03/42-firmi-priznaha-slagame … -produkti.65292,2

# 1 163
  • Варна
  • Мнения: 478
Имам един въпрос-за крем карамела колко капки от подсладителя Стевия слагате на 1 литър прясно мляко примерно?

# 1 164
  • Пловдив
  • Мнения: 14 035
Темата за въпроси е тук:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=493444.0

# 1 165
  • Мнения: 17
можели някой да ми каже как си приготвя телешко защото нещо не се справям трудно е за обработване  Grinning

# 1 166
  • Мнения: 1 731
Вари се в тенджера под налягане.

# 1 167
  • Мнения: 7
За тези, които по Гергьовден ще бъдат изкушени, предлагам едно

ФАЛШИВО АГНЕШКО

Парче пилешко се нарязва на хапки и се изсипва в незалепващ тиган. Разбърква се няколко пъти да се позапече. Добавя се сол, чер пипер и кимион. Към полуготовото месо прибавяме 3-4 стръка зелен лук и 1 стрък зелен чесън, по няколко клончета пресен джоджен и девисил. Задушаваме няколко минути, ръсваме червен пипер и заливаме с настъргани домати. Готвим до сгъстяване на соса. Добре е да престои няколко часа, за да си поеме аромата.

# 1 168
  • София
  • Мнения: 3 046
Съжалявам, ако повтарям изпитани рецепти, но ето една "преписана" от свекърва ми и дооправена по Дюкански:

ЛАПАД С ИЗВАРА

500г лапад
пресен лук
пресен чесън
200г извара
1 коф. кисело мляко 0,1%
2 яйца
сол
червен пипер /за убиване на киселото на лапада/

Лападът, нарязан и измит се "запържва" в тефлонов тиган с малко водичка, заедно с нарязаните пресен лук и чесън. Когато си промени цвета към тъмно зелен се прибавя киселото мляко и изварата. Оставя се да поизври водата /от млякото/, овкусява се със сол и червен пипер и каквото още решите, че ви харесва. Накрая, когато е почти готов се чукват отгоре 2 яйца и се бъркат енергично, да не станат на парцали (като за миш-маш).

Днес "украсих" лапада с едни пилешко бутче, предварително сварено, обезкостено и нарязано на ситно. Сложих го заедно с млякото и изварата. Стана супер  Peace

# 1 169
  • Мнения: 39
Здравейте отслабващи Дами,

незнам дали тук трябва да го напиша,но искам да Ви благодаря за всички изписани рецепти!!!  bouquet

Адски много ми помагате,от няколко дни съм на Дюкан и да ви кажа има страхотни рецепти.Отварям избирам нещо и го правя(много ме улеснявате)

Благодаря Ви,може и аз да се включа с някоя рецепта,но след време ,още ми е рано....

Общи условия

Активация на акаунт