Диета на Пиер Дюкан - рецепти

  • 907 710
  • 1 237
  •   1
Отговори
# 1 200
  • Варна
  • Мнения: 2 730
1 с.л. пшенични трици , 2 с.л. овесени трици, едно яйце, 1 с.л. кисело мляко, на върха на лъжичката хелбна сода или бакпулвер, сол. Ако добавиш извара, става по сочно.  Peace

# 1 201
  • Мнения: 0
Здравейте!
Аз от скоро съм на тази диета,но вече съм -7кг Simple Smile
Днес направих ванилов желиран крем и стана уникален.Ето и рецептата-2 яйца,течен подсладител,желатин 1п.прясно обезмаслено мляко 500-600мл,ванилия-есенция или прахче-2бр.
.Загряваме млякото на котлона,добавяме 5-10мл течен подсладител,ванилията,разбитите яйца.Бъркаме 2-3 минути.След което разтваряме желатина първо в малко вода,после на водна баня и го добавяме към сместа.Оставаме да поизстине и прибираме в хладилник.Става уникален крем Simple Smile

# 1 202
  • Пловдив
  • Мнения: 2 136
Прегледах темата и никъде не видях моите рецепти за П. Има подобни, но не и тези, а аз много често ги приготвям и гарантирам за вкуса им:

Пилешка каша (за хора запознати с арменската кухня нещо като Хавиц или кешкек)
Сварява се пилешко месо със сол  - бутчета без кожа, гърди или цяло пиле без кожа аз го правя в тенджера под налягане. Отстраняват се костите и месото се нарязва и накъсва на нишки. В дълбок тефлонов съд се запичат на сухо овесени и пшенични трици 1:1 е съотношението, например 3 сл. овесени и 3 сл. пшенични, докато леко променят цвета сии замиришат на препечено. върху горещите трици се изспва пилешкия бульон от варенето, като се бърка за да няма буци, прибавя се месото и сол на вкус или кубче бульон, за тези които не са врагове на "изкуствените" подправки, ако триците са сгъстили много се разрежда с още бульон. всичко това се прави на котлона, докато сместа ври. Кашата е готова. Количеството е голямо и аз я ям по 2-3 дни и не предозирам с триците макар да са доста в цялата рецепта. Когато сервирам отгоре поръсвам млян кимион.

Пиле фрикасе по френски (така беше в една книга за пътешествия, но имаше брашно и масло в моето естествено липсват Simple Smile)
Пилешко без кост и кожа се нарязва на големи хапки. Запържва се (запича) в сух дълбок тефлонов съд до розово и приятна миризма, сипва му се вода, подправя се със сол или кубче бульон, може и ситно настъргано малко лукче (за ПЗ се слагат и гъбки) и се оставя да поври до сваряване на пилешкото. Прави се застройка от кисело мляко, яйце, 1-2 лъжици трици, сол и лимонов сок. Застройва се топлото фрикасе, като първо застройката се темперира с горещия бильон. оставя се да клокне и да се сгъсти, ако не е достатъчно гъсто могат да се прибавят малко разтворени във вода трици или царевично нишесте, но трябва да знаете, че изстивайки се сгъстява и желира.

Овчарски кебап
Пилешко или пуешко месо без кост и кожа се нарязва на хапки. В тенджерата под налягане или друга се слага месото, лук на полумесеци, червен пипер, чубрица, сол и малко вода и се задушава  за 15-20 мин. Задушеното месо се изсипва в тавичка. Отгоре се залива със смес от кисело мляко, извара, яйце и сол. Слага се във фурната за да се запече заливката, като на муска.
Приятно хапване.
Имам и други неща, но сега се изморих да пиша.
Ако написаното не е подходящо може да бъде изтрито, но моля изтриването да е съпроводено с коментар, за да мога и аз да разбера за грешките си.

# 1 203
  • Мнения: 24
Да споделя и аз за Дюкан Simple Smile днес за първи път си купих овесени трици Simple Smile супер са!! очаквах нещо ужасно,ноо останах изненадана като си ги направих с кисело мляко, малко ванилия и капка подсладител. Направих си и палачинки за дюнер Simple Smile и отново бях много доволна:) За палачинките ползвах прясно мляко 0,1% 2 яйца , трици и щипка сол (всичко на око) станаха 4 големи палачинки и да ви кажа хареса ми повече от обикновена палачинка Simple Smile имах изпечени в торбичка пиле и лук с подправки. Та завих в тази палачинка малко пиленце, малко лук и си направих сос от кис. мляко 0,01% ,малко горчица и половин скилидка чесън на ситно... стана супер дюнер  Peace

# 1 204
  • Мнения: 774
Пиле по Гръцки

1ч.ч. нискомаслено кисело мляко
4ск. чесън
1/2 с.л. риган
кората на един лимон
сока на половин лимон
1/2 сол
прясно смлян черен пипер на вкус
1/4 китка мерудия
1,5-2кг пиле без кожа, нарязано на големи парчета

Смесете всички продукти и оставете в хладилника да престои.
Печете на фурна (200С, 45-60 мин.)
Или изпечете на грил.

# 1 205
  • Мнения: 774
Салата със спанак

2 твърдо сварени яйца
1 шепа пресен спанак
1с.л. малинов оцет
1ч.л портокалова кора
2ч.л. течен парафин
сол

Жълътъците, оцеда, портокаловата кора и парафина се смесват добре.
Нарязаните яйца и спанак се заливат със соса.


# 1 206
  • Мнения: 1
Пиле по Гръцки

1ч.ч. нискомаслено кисело мляко
4ск. чесън
1/2 с.л. риган
кората на един лимон
сока на половин лимон
1/2 сол
прясно смлян черен пипер на вкус
1/4 китка мерудия
1,5-2кг пиле без кожа, нарязано на големи парчета

Смесете всички продукти и оставете в хладилника да престои.
Печете на фурна (200С, 45-60 мин.)
Или изпечете на грил.




Звучи ми супер, аз мисля сега да я почвам, че пробвах с един друг режим ама постоянно се чувствам гладна и не издържам. Мерси за рецептите Simple Smile

# 1 207
  • Мнения: 12
почнах я пак,преди 4 години свалих 12 кг но последните 2 години се самозабравих и ето ме пак на старта.сваля се и  от 90 дневната ама тая ми е по на сърце защото е или-или.Ето и моя кекс
5 яйца се разделят и се разбиват белтъците ,към жълтъците се прибавят трици к.мляко,извара,ванилия,подсладител,лим.кори,бакполовер.След това се смесват с разбитите белтъци точно както пандишпан,пече се 160 гр. 1 час

# 1 208
  • Мнения: 219
Пилешко филе по фантазия

Сварих 500 гр. нарязано предварително пилешко филе. След това го обърках с 1 с.л горчица, сухи подправки, и понеже ми се стори, че пресолих леко натроших и извара. Всичко обърках добре, сложих го в йената и налях малко от бульона на пилето. Запекох го с капак отгоре.

Извинявам се, ако има такава или подобна рецепта, аз просто експериментирам на момента Simple Smile

# 1 209
  • Мнения: 774
ПИКАНТНИ ПИЛЕШКИ ГЪРДИ

- крехки пилешки гърди без кожа
- 1 ск чесън
- 3 с.л.оцет
- подправки за пица/италиански подправки по избор
- черен пипер
- сол

Подправките, солта и пипера се втриват в пилешките гърди.
Чесъна се нарязва на дребно. Слага на умерен огън в тефлонов тиган, добавя се оцеда.
След като заври се добавят гърдите.
Когато побелеят, огънят се намаля. Обръщат се няколко пъти до готовност.

Вкусни за както топли, така и студени.





# 1 210
  • Пловдив
  • Мнения: 14 065
Има тема за обсъждане на режима:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=773593.0

# 1 211
  • Мнения: 774
Сrêpe

1 яйце
1 с.л. обезмаслено мляко на прах
1с.л. вода

по желание:
ванилия
подсладител

Смесете и печете в тефлонов тиган.
Обърнете веднъж.

Шоколад:
1с.л. обезмаслено мляко на прах
1с.л. вода
1с.л. натурално какао
подсладител

Смесете и оставете да почине няколко минути.



Снимка: Pinterest.

# 1 212
  • Мнения: 774
Чипс от тиквички

Нарежете тиквичката на много тънки шайби.
Добре попийте сока с кухненска хартия.
Наредете в тавичка върху хартия за печене.

Смесете морска сол с малко зехтин, напоете салфетка със сместа и намажете всяка шайба.
По желания наръсете с червен/лют пипер или сухи подправки.

Печете около 2 часа на слаба фурна, до хрупкавост.




Снимка: Pinterest.

# 1 213
  • Мнения: 2
 LaughingЗдравейте! Някой ще ми каже ли, дали може да се консумира соев сос?

# 1 214
  • Мнения: 2
LaughingЗдравейте! Някой ще ми каже ли, дали може да се консумира соев сос?
И ,като казвате "трици", това "овесени трици" ли са или някакви други?

Общи условия

Активация на акаунт