Ето няколко модела уреди които притежаваме.
Италианска супа
Солянка украинска
Шкембе чорба
Норвежка гъбена крем супа от Мия
Рибена чорба
Спаначена супа
Борщ с телешко от Мия
Доматена супа
Свинско по китайски
Велинградска капама
Агнешка дроб сърма
Пиле с ориз
Пиле с ориз от Джемма
Пилешки дробчета с лук и сметана от Джемма
Свински пържоли с червено вино от Nelcho
Пиле с ориз от Nelcho
Пилешка каварма от Nelcho
Свинско с картофи от Nelcho
Задушено телешко с картофи и зелен боб от Джемма
Зелеви сърми с бял сос от Мия
Кюфтета с доматен сос от Мия
Пилешко филе със зеленчуци и топено сирене от NELCHO
Свинско джоланче от Мalena Malena
Ирландско задушено от Бръмки
Ориз ала италиано
Пиле Рокфор
Рибена мусака
Пържена риба от Джемма
Скумрия с картофи в млечен сос
Риба с гъби и топено сирене
Ориз със морски дарове
Рибени кюфтета
Скумбрия в доматен сос от Nelcho
Сьомга в сметанов сос
Нахут със зеле
Мусака от Мия
Боб с бекон от Мия
Омлет от Джемма
Боб от Nelcho
Мляко с ориз на фурна от Джемма
Зеле с нахут и топчета от кайма
Мусака с бешамелов сос
Боб по Западно украински
Вкусна вечеря с пилешки дробчета
Пълнени тиквички
Ориз с фиде
Чили кон карне
Кус-Кус със зеленчуци и свинско
Макарони Болонезе
Макарони със сирене в млечен сос от Джемма
Солена китайска торта
Обикновено бяло хлебче от Джемма
Хляб от Nelcho
Мързеливи вареники
Питка със сирене и чубрика
Макарони с риба тон
Пиле с ръжени макарони
Паста с бекон
Пица-сангвич
Снежната Африка
Козуначената торта
Негър на плажа
Шоколадов кекс с лимонова глазура
Кекс от Nelcho
Кекс «По амбару помела по сусекам поскребла»
Плодов кекс
Слънчев кекс
Торта "Вишнева градина"
Манджата на Дюканките
Телешко с кисело мляко
"Тиква по Дюкански"
Кисело мляко
Ряженка
Сирене
Рецепта за кашлица
Рекомендации:
Готвене на ориз
Цитат на: Nevena Virolan в Януари 22, 2010, 22:29:25
1 - 1-5 чаши за мек, лепнещ ориз
1 чаша вода на 1 чаша ориз за ориз тип индийски, като ако оризът не е басмати може и да стане лепкав.
В оризоварка винаги се слага (много) по-малко вода отколкото в тенджера. Аз подправки не слагам никакви, дори сол не слагам. На ориза за суши слагам малко оцет, както е по рецепта. Ние ядем предимно басмати, мъжът ми не понася лепкав ориз, децата нямат предпочитания. Малък трик - ако готвиш много малко ориз, добави няколко капки вода в повече, ако готвиш голямо количество - намали водата! Ако искаш оризът да е като пакистанския/индийския по ресторантите - мек, на зрънца с подвити крайчета, след като измиеш, залей с вряща вода, остави един час захлупен и чак после го пусни на един цикъл в оризоварката с един пръст вода отгоре(но задължително басмати). Няма нужда да пресипваш, аз го правя в съда от оризоварката.
За ризото и паела слагам около 2-2.5 чаши течност, но те в оризоварка не стават.
Темата в която обсъждаме Къде?, Как?, Какъв?, Колко? и други......
Стари теми: Тема 1
Тема 2