Кремчетата на д-р Йоткер

  • 1 581
  • 18
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Разпиляна във въображението
  • Мнения: 24 824
Дъщеря ми е на почти 1 г. и 2 месеца. Искам да попитам дали готовите кремчета и пудинги на д-р Йоткер са подходящи за нея.

# 1
  • София, Младост 2
  • Мнения: 8 374
Ако си от хората, които държат на здравословното хранене, е добре дори в храната на възрастните да се избягват пакетирани храни, полуфабрикати и такива за бързо приготовление. Всяко нещо, което съдържа съставки с Е, не е най-здравословният избор. В тези кремчета Е-тата не са от истински опасните видове, но все пак са повод човек да обмисли дали да ги включи в детското хранене.

# 2
  • Мнения: 599
Аз не бих дала. Те са само нищесте с оцветители. Изобщо кремове не съм давала, само каши и по възможност домашноприготвени - овесени ядки, киноа, просо... А ако са купени - пълнозърнеста, елдена, ориз и рожкови. Един обикновен грис ще е по-добре, поне според мен. Ако искаш, може да му сложиш истинска Бурбон - ванилия, продава се в повечето големи магазини (а съм виждала в Била на Котани). Но всяка мама решава кое е добре за нейното дете  Peace

# 3
  • Мнения: 988
Още не съм стигнала до там, но да се обадя. Аз съм от децата отгледани с домашни кремове на база грис, ориз, извара, кисело мляко, с подправки ванилия и канела и плод за цвят - в най-лошия случай какао. За пръв път опитах крем тип нишесте в детската градина (като по-голямшка, първите години не съм ходила) и още помня отвращението си.  Sick

Та така, вкуса на децата към консистенция, аромат, вкус, се създава от рано и ако не я свикнеш с такива неща, а предлагаш домашни алтернативи (за да знае че и тя яде "кремче" като другите деца) няма и да ги потърси.

# 4
  • Мнения: 3 550
Много изкуствени ми се струват. Ако искаш с нещо да разнообразиш менюто, потърси натурално нишесте (без подсладители и оцветители), прибави плод. Вече бяха споменати и другите варианти за грис (има пшеничен и оризов) + плод, сирене и др.

# 5
  • Мнения: 6 243
На тази възраст аз давах от пудингите на д-р Йоткер. Като допълнителен вариант за закуска, редом с пълнозърнестите каши, гриса и т.н.

# 6
  • Мнения: 1 383
Да използвам темата да попитам - днес гледах едни пакетчета нишесте за деца над 4 месеца. Съдържали "натурални оцветители и аромати". Дали са по-различни от обикновените боядисани нишестета? За съжаление не запомних кой е производителят.

# 7
  • Мнения: 2 784
Не съм давала Д-р Йоткер, но понякога давам кремчета за следобедна закуска. Погледнах, марката е Алто. Съдържание:нишесте, аромати и оцвететели за хранителни цели. Давам предимно ванилия, карамел и лимон, много са сполучливи.През останалото време давам мляко с грис, мляко с ориз, кисело мляко, плодове.

# 8
  • Мнения: 3 447
Аз давам понякога пудинг ванилия.

# 9
  • Мнения: 422
Мисля , че е по-добре да не даваш.Домашно приготвените са много по-вкусни. Peace

# 10
  • Мнения: 1 014
За направата на кремчета използвам натуралното нишесте (има царевично и пшеничено) без оцветители и ароматизатори на фирма Prima. Има го в Била. Добавям само плод и АД, никога захар. Давам ги за следобедна закуска, но не всеки ден.

# 11
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 352
... За пръв път опитах крем тип нишесте в детската градина (като по-голямшка, първите години не съм ходила) и още помня отвращението си.  Sick
Та така, вкуса на децата към консистенция, аромат, вкус, се създава от рано и ако не я свикнеш с такива неща, а предлагаш домашни алтернативи (за да знае че и тя яде "кремче" като другите деца) няма и да ги потърси.

Е, да де, но после и то ще се отврати от този непознат вкус...
Започнах да давам пудинг около годинката.

# 12
  • София
  • Мнения: 2 896
Ако си въвела жълтък можеш да направиш ти подобно кремче, с кафява зафар, която разбъркваш с 2-3 жълтъка, прибавяш малко натурално нишесте (1- 2 с.л.), после тази смес прибавяш към почти завряло мляко (ако и такова си въвела) бъркаш докато се сгъсти и преди да го разсипеш по купички и чашки, може да прибавиш натрошени бебешки бисквити. Така поне си сигурна, че няма да има много Е-та (освен евентуално в бисквитите)...за съжаление нямам точни мерки, защото готвя на око  Embarassed

# 13
  • Мнения: 2 211
За направата на кремчета използвам натуралното нишесте (има царевично и пшеничено) без оцветители и ароматизатори на фирма Prima. Има го в Била. Добавям само плод и АД, никога захар. Давам ги за следобедна закуска, но не всеки ден.

Това все едно аз съм го писала. За тази възраст на децата това е най- добрият вариант. Колкото по- чисти храни, толкова по- добре.

# 14
  • Мнения: 3 457
НИЕ много ги харесваме тези кремчета-каката много ги яде но тя е на 5г.-голяма е, а аз сечудя дали мога по-нататък на малкия да му правя кремче от тиква с мляко и с какво мляко евентуално да му я правя-тои е на кърма на 5 месеца е?

# 15
  • Мнения: 4 157
Май че прясно мляко не се препоръчва за деца под 1 год. За бебе на 5 месеца по-добре АМ.

Аз се чудя как децата ядат кремчета без захар? Нашето бебе е още малко и смятам да изчакам до 6 месеца със захранването. Но си мислях, че в бебешките кремчета се слага по малко захар, тъй като и кърмата е сладка?

# 16
  • Мнения: 3 457
ами честно казано аз когато му правя чайче му слагам и малко захар,аз го захраних преди 2 дена на 5 месеца с пюре а сокче му дадох на 4 месеца и половина,иначе сме на кърма.

# 17
  • Мнения: 3 886
преди 1 месец и дадох бялото на дроктора и го хареса много

# 18
  • Варна.
  • Мнения: 1 101
вече 4-5 пъти съм правила от тези със студеното мляко, не че много ги яде, но пък са спасение - стават бързо, бъркам ги с пасатора и за секунди е готово.

повече правя кремчета с извара, плодове, бисквити, кисело мл.
от кухнята (не сме постоянно записани) яде също малко от крема, но нали трябва да свиква, като тръгне на ясла, градина гладна ли ще  стои, ако не го познава като вкус?

Общи условия

Активация на акаунт