Торта-ветрило

  • 3 879
  • 7
  •   1
Отговори
Мами,

някоя от вас знае ли рецептата за торта-ветрило?

# 1
Преди години съм правила няколко пъти тази торта така:
Основата може да е всякаква - пандишпан, шахматна и т. н. За ветрилото правиш един по-тънък пандишпанов блат, който след изпичане режеш на порционни парчета. Зная, че тези парчета се карамелизират от лицевата страна, но аз предпичитам шоколадова глазура - види ми се по-лесно. Блатовете са готови. Кремът за пълнене и измазване на тортата пак е по желание. За оформяне на ветрилото съм използвала белтъчен крем, защото го обожавам, но може и сметана течна, която да разбиеш с малко захар до твърд крем. Шприцваш на равни разстояния розички, по-скоро убедителни рози толкова, колкото са парчетата, а тях закрепваш внимателно: върхът да е в центъра, едното бедро на триъгълника лежи на тортата подпряно в основата на роза, другото естествено е подпряно на върха на следващата роза.
Ами това е. Ако все още искаш да си поиграеш, лека работа ти желая.

# 2
  • The new Earth
  • Мнения: 1 941
Ето две рецепти за торта-ветрило Grinning

 Торта "Шоколадово ветрило"
Продукти.:315 г захар, 100 г брашно, 140 г прясно масло, 4 яйца, 100 г орехови ядки, 70 г бадемови ядки, 137 г шоколадов кувертюр и 1 г есенция.
Начин на приготвяне: Тортата се приготвя от 4 орехови платки, които се слепват с шоколадов маслен крем апарел. Отстрани тортата се панира с обелени и скълцани печени бадемови ядки, а отгоре са залива с шоколадов кувертюр. Разделя се на 16 или 20 парчета и всяко парче се гарнира от краищата към средата с крем. Отделно се приготвят триъгълни шоколадови пластинки, които се нареждат отстрани на масления крем във форма на ветрило.




 Торта "Ветрило-гриляж"
Продукти. 800 г захар, 140 г брашно, 250 г прясно масло, 15 яйца, 140 г орехови ядки, 240 г бадемови ядки, 120 г шоколадов кувертюр и 1 г есенция. Добив 1 торта от 1,5 кг. Начин на приготвяне. Тортата се приготвя от 4 бадемови кейкови платки. Отгоре се намазва с маслен крем апарел и се набелязват 20 парчета. Върху всяко парче с шприц се правят форми от края към центъра на тортата и се поставя триъгълно парче от орехов гриляж. Парчетата от гриляжа се нареждат във форма на ветрило. Ореховият гриляж се приготвя от орехи и захар при съотношение 1 кг орехови ядки и 1 кг захар. Захарта се стопява без вода и когато се разтвори напълно, се прибавят ореховите ядки. Разбърква се постепенно и се разстила върху маса с мраморен плот или върху тава. Докато е още топла, сместа се разстила на платка и се нарязва на триъгълни парчета, големи колкото парчета от торта


Маслен крем "Апарел"
Начин на приготвяне: Яйцата и захарта се затоплят на слаб огън до 60-70°С. Сместа се бърка до разтопяване на захарта и до сгъстяването й. Снема се от огъня и разбиването продължава до изстудяването на сместа. В отделен съд се разбива размекнатото масло и към него постепенно се прибавя яйчената смес. Цялата смес се разбива, докато се получи лек пухкав маслен крем с гладка повърхност.


Рецептите съм си ги записала отдавна,но все още не съм ги изпробвала.Дано ти свършат работа Close-mas:

# 3
А някой няма ли картинка да видя как изглежда това чудо ooooh!

# 4
Благодаря Ви много, момичета!

Аз правих тази торта преди много години за рождения ден на дъщеря ми. Рецептата я бях взела от "Жената днес". Много е ефектна. Съжалявам, че нямам снимка да ви я покажа. Вярно, че е голяма играчка, но си заслужава, заради щастливите очички на детенце и всички комплименти, които неизменно ще получите.

Весели празници! Бъдете здрави!

# 5
Инче, този път я снимай и постни тука, че така по-се навивам Wink  Grinning

# 6
О, с най-голямо удоволствие. Само ми стискайте палци да стане.

# 7
Цитат на: Инче
О, с най-голямо удоволствие. Само ми стискайте палци да стане.

 fingerscrossed  newsm10

Общи условия

Активация на акаунт