Лесен Браунис за MW

  • 6 899
  • 39
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
  • Пловдив
  • Мнения: 704
примлясквам си тук доволно, чудя се дали да оставя парченце на мъжа ми,че и от детето се крия  Embarassed и се сетих, че мога да го споделя с вас



За сладкиша:
1/2 ч.ч. омекнал маргарин
1 ч.ч. захар
2 яйца
2 ванилийки
 се смесват в този ред

3/4 ч.ч. брашно
1/4 ч.ч. какао
 се пресяват
+ 1 ч.л. бакпулвер
щипка сол
50г настърган шоколад
Смесват се и се прибавят при другата смес.

Тази цялата смес я изсипвам в най-голямата ми кръгла йенска (дъно ~20см). Най-добре да си изрежете кръгче хартия за печене за дъното, но ако нямате, става и с намазняване и набрашняване.
Пече се 3мин на пълна мощност. След това още 10мин на средна. Оставя се 5мин на изключена.
като поизстине се обръща и се залива с глазурата.

Глазура:
50г разтопен маргарин
1ч.ч. пудра захар
1/4 ч.ч. какао
2 ч.л. прясно мляко (може и без тях,те са за блясък)
2 ванилийки

Да знаете,че не излиза огромен сладкиш, но не се притеснявайте - яде се на малки парченца с много кафе  Simple Smile 

# 1
  • Мнения: 3 216
Ауууууууу много добре звучи и изглежда. Задьлжително ще пробвам.

# 2
  • Мнения: 649
може ли с масло вместо маргарин?

# 3
  • Пловдив
  • Мнения: 704
ами не знам   33uu би трябвало да може, но грамажът се променя

# 4
  • Мнения: 855
Това изглежда супер вкусно  Crazy Ако не родя в близките 2-3 дена ще го направя   chef
Искам да питам за брашното, това 3/4 какво ще рече? 3-4 чаши брашно или си е 3/4 от чашата брашно  newsm78 Като гледам и маргарина и какаото май ще е 3/4 от чашата, но ми се струва малко и затова да попитам. Глазурата се слага след като извадим сладкиша от МВ, нали? И още нещо: със капак или без капак да печем? И последно  Mr. Green нашата MW е комбинирана , да ползвам ли и грилът или няма нужда.

# 5
  • Пловдив
  • Мнения: 704
веднага отговарям,че като гледам-бързаш  Laughing

3/4 от чашата е
да,глазурата се слага след като си извадила сладкиша и си го обърнала в подноса.
аз пека с капак и понякога направо на капака го обръщам и там го сервирам.
не ползвай грил

давай смело - много е лесен и вкусен

# 6
  • Мнения: 855
Няма начин отивам да купя яйца и го почвам  Grinning
Ако всичко е ок ще пусна снимки  Peace

# 7
  • Мнения: 3 216
КАК с капак? Това някаква специално форма с капак ли е?
Че аз нямам такова,с какво ще стане?

# 8
  • Мнения: 5 873
Изглежда страхотно и веднага ще си запища рецептата.  bouquet
КАК с капак? Това някаква специално форма с капак ли е?
Че аз нямам такова,с какво ще стане?
Става дума за тенджерка от йенско стъкло-пече се в нея и после се обръща върху капака.

# 9
  • Мнения: 855
Аз съм готова   chef ето снимка
Наистина много бързо се приготвя, за вкусовите качества предполагам че е много сладко, но няма да го режа сега, ще изчакам сутринта за кафето. Хем и да се охлади. По отделно опитах глазурата и малко от блата и съм доволна  Grinning Утре пак ще пиша след като го хапна  Grinning

# 10
  • София
  • Мнения: 3 271
Аз нещо не разбрах за печенето - 3мин на пълна мощност, 10 мин на средна, а какво е "оставя се 5 мин на изключена"  newsm78 newsm78 newsm78

# 11
  • Мнения: 7 091
А в нормална печка как се пече? ПОнеже нямам такава форма за микровълнова, имам само кръгла с капак, но е много малка.  newsm78

# 12
  • Мнения: 5 873
Аз нещо не разбрах за печенето - ...а какво е "оставя се 5 мин на изключена"  newsm78 newsm78 newsm78[/b]
Ами просто след изпичането оставяш сладкиша за 5 мин в МВ-то и тогава вадиш(от печката).

# 13
  • Пловдив
  • Мнения: 704
Ванче,   bouquet благодаря за включването и отговорите, че аз бях малко отсъстваща от форума (присъстваща на театър  Party).
Tandoori, не знам,надявам се някой да каже
ive1ina, бързачка си ти  Simple Smile браво!
само да те попитам,че може да сме полезни и на другите: виждам, че глазурата се е разляла, а не би трябвало - горещ сладкиш ли заля или гореща глазура?

# 14
  • В лудницата на 2-рия етаж.
  • Мнения: 2 026
Веднага копирам рецептата.Ама както няма време само лигите ми текат тука пред компютъра ive1ina -много добре си се справила,само не мие  ясно в твоето положение как изтърпяваш до утре,аз и без да съм бременна,като приготвям нещо,веднага го опитвам. Mr. Green

# 15
  • София
  • Мнения: 1 802
Аууу, как ще издържа до сутринта да си го направя незнам, а това да не го опитам не би могло да ми се случи. Имам малка питанка - йенската тенджерка ми е малка дали ще е проблем за изпичането  newsm78? Не, че ще ме спре да го пробвам  Mr. Green

# 16
  • Мнения: 5 873
... Имам малка питанка - йенската тенджерка ми е малка дали ще е проблем за изпичането  newsm78? Не, че ще ме спре да го пробвам  Mr. Green
blekuta,май пак аз ще отговоря Simple Smile.
Данче-Калпазанче,пробвай с половин доза и намали времето,ако наистина ти е толкова малка формата.

# 17
  • Мнения: 244
А в нормална печка как се пече? ПОнеже нямам такава форма за микровълнова, имам само кръгла с капак, но е много малка.  newsm78

Ето ти една рецепта на Звездев - също лесна - за печене в обикновена печка.
Моята МВ е комбинирана (МВ+ грил), но когато я ползвам като МВ - няма степени, а само времетраене (+ опция за размразяване/втасване).
Та рецептата е следната:
МАЛИНОВИ БРАУНИС

Продукти:
4 белтъка
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. брашно
2/3 ч. ч. какао
1/2 ч. ч. олио
50 г смлени орехови ядки
1 ч. л. бакпулвер
1/4 ч. л. сол
1/2 капсула ванилова есенция
за малиновата глазура:
250 г малини
200-250 г извара
1 к. ч. кисело мляко
2 с. л. захар

Приготвяне:
1. Белтъците се разбиват със захарта почти на сняг. Ароматизират се с ваниловата есенция и се налива олиото, като продължава да се разбива с миксер.
2. Брашното и какаото се пресяват в голяма купа и се размесват. Добавят се бакпулверът, орехите и солта. Наливат се разбитите белтъци и се разбърква добре. Трябва да се получи лепкава смес
3. Готовата смес се излива в намазнена и покрита с хартия за печене тава. Пече се 20-25 минути в предварително загрята на 150 градуса фурна, като готовността се проверява с клечка.
4. Малините се пюрират и се прецеждат. Изварата се пасира заедно с киселото мляко, докато се получи крем. Добавя се захарта и като се разбърква, постепенно се наливат малините.
5. Глазурата се разстила равномерно върху топлия сладкиш. Оставя се да изстине напълно, нарязва се на ромбчета и се сервира.

Рускините имат много хубави рецепти за браунис.
Препоръките общо за браунис са следните:
"Настояшии брауниз должен быть влажный, если не сказать мокрый.
А перепеченыи он в самом деле напоминает кекс или обычныи шоколадныи пирог"
В превод (за всеки случай) - Истинския брауниз трябва да бъде влажен, да не кажем "мокър".
А препечен той наистина напомня кекс или обикновен шоколадов пирог"
Успех !



# 18
  • Мнения: 855
ive1ina, бързачка си ти  Simple Smile браво!
само да те попитам,че може да сме полезни и на другите: виждам, че глазурата се е разляла, а не би трябвало - горещ сладкиш ли заля или гореща глазура?

Mr. Green и сладкиша беше горещ и глазурата беше гореща. Усетих се аз, че съм сгафила нещо, защото на твоята снимка глазурата изглежда гъста, все едно е намазан шоколад отгоре. А моята наистина се разля и чак като се охлади се стегна, но вече беше попила в сладкиша. За вкусовите качества искам да кажа , че е супер сладък и вкусен. Сутринта с кафенцето го преполовихме с моят мъж  Crazy
Значи доколкото разбрах и като съвет към другите, трябва да се изчака глазурата и сладкиша да се охладят и тогава да се залее глазурата отгоре  Peace

# 19
  • Мнения: 545
Ей, пак ми отиде диетата на кино Simple Smile

# 20
  • Пловдив
  • Мнения: 686
Знаете ли други вкусни изпробвани рецепти за браунис-в нормална печка?
Лично помолих мои приятели от САЩ да ги опитат и да ми кажат резултата, и те казаха че от всички само малката ги ядяла, защото били прекалено сладки.......а на мен точно това ми трябва/да е много сладко и шоколадово/. Дори ми казаха, че купили няколко вида за да ги опитат, обаче рецепти не знаят.
Та за това питам ако има някоя от вас, която да живее в САЩ и да им е фенка нека да постне някоя рецепта. Wink

# 21
  • Мнения: 7 091
Знаете ли други вкусни изпробвани рецепти за браунис-в нормална печка?
Лично помолих мои приятели от САЩ да ги опитат и да ми кажат резултата, и те казаха че от всички само малката ги ядяла, защото били прекалено сладки.......а на мен точно това ми трябва/да е много сладко и шоколадово/. Дори ми казаха, че купили няколко вида за да ги опитат, обаче рецепти не знаят.
Та за това питам ако има някоя от вас, която да живее в САЩ и да им е фенка нека да постне някоя рецепта. Wink


Аз много ги харесвам, но за съжаление и аз не съм приготвяла. Само готови ги купуваме. А това че са много сладки- ами те рядко се хапват самостоятелно. Или като много малък сладкиш на хапки с кафе, или пък се сервира смесен със сладолед ( моя предпочитан вариант).

# 22
  • Пловдив
  • Мнения: 704
Данче-Калпазанче, преди време голямата ми йенска се счупи. През времето, когато нямах такава, постоянно ме врънкаха да го правя този Браунис, но така и не посмях да пробвам в по-малка форма. След много стъргане на главата, мрънколясване и ходене по петите, си купих голямата форма само заради сладкиша  Mr. Green
Tandoori и sylya, преди да пусна рецептата, потърсих във форума да не би вече да е пускана и ми излязоха две теми за Браунис в нормална печка с няколко рецепти.

# 23
  • Мнения: 441
Направих го, много е вкусен и слъдък, стана много бързо. blekuta , благодаря!!



# 24
  • Мнения: 5 873
Абе колко става висок сладкиша?Моят стана 2 пръста.Аз ли сбърках нещо?Излагация голяма... Sad

# 25
  • Пловдив
  • Мнения: 704
Април  Hug
Ванче, толкоз, душа. При дъно 20см толкова става. Аз предупредих да не се притеснявате. Малък, но качествен  Mr. Green
Кажи, опита ли го

# 26
  • Мнения: 441
Толкоз, два пръста, обаче си се опече много добре.

За разлика от сладкишите които пека в модерната си печка с вентилатор  и които все са спитени  Confused

# 27
  • Мнения: 3 251
Направих го- на вкус е супер, но е сух /и друг път съм правила и пак така се получава, дори и сиропиран /.В къщи са почитатели на пухкавите сладкишчета и кексове.

# 28
  • Мнения: 5 873
Вкусен е Hug(хапнах едно парченце,колкото да го опитам,аман с тез диети).Стана малко сух,затова си мисля,че мога да го пека по-малко и ще стане сочен.Благодаря за рецептата.  bouquet

# 29
  • Мнения: 397
Моя излезе от купата половината отвън  Confused Явно трябваше да сложа капак  #2gunfire Ама нищо пак стана вкусен  Mr. Green

# 30
  • Пловдив
  • Мнения: 704
 Shocked Искаш да кажеш,че толкова се наддигнал,че е излязъл от купата?? снима ли го?
провокираш ме и аз да пробвам без капак newsm78
Ванче, не знам дали става сух от печенето,мисля си, че просто рецептата е такава

аз след малко пак ще правя  Grinning

# 31
  • Мнения: 5 873
blekuta,колко вата ти е МВ-та?Моята е 900 и сигурно затова го препекох.Другият път ще пека на по-ниска степен.

# 32
  • Пловдив
  • Мнения: 704
о да,твоята е силна, може да е от това. Моята е стандартна 800.

# 33
  • Мнения: 5 873
о да,твоята е силна, може да е от това. Моята е стандартна 800.
Аха,знаех си аз... Wink

# 34
  • София
  • Мнения: 587
 newsm78 направих снощи сладкиша с голям мерак ,на външен вид изглеждаше супер, миришеше вкусно ,но беше кисел???? Възможно ли е да е от бакпулвера?Аз сложих цяло пакетче.........Много ме е яд.... ooooh! ooooh! ooooh! 

# 35
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 518
о да,твоята е силна, може да е от това. Моята е стандартна 800.
Аха,знаех си аз... Wink

Моята е 800, обаче резултата е същия. Пълен провал.
Всъщност с капак ли трябваше да се  пече?  newsm78

# 36
  • Пловдив
  • Мнения: 704
strawberry, от бакпулвера е. аз по рецепта слагам 1ч.л. и пак се усещат понякога кристалчета.
Лалка, аз пека с капак. Не знам какъв точно е провалът ти, всъщност сладкишът е по-скоро твърд и сух, не е пухкав като кекс.
Значи мощността на моята микровълнова се намалява в проценти. 100% ->80->60->40->20.
При 40% мощност се получава по-мек. При 60% отново става за ядене,но е по-твърд и сух.
Надявам се това да ви помогне по някакъв начин.

# 37
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 518
Ами при мен излезе от формата, разтече се, това което остана се спихна. Пекох първо на 800 W, след това на 300.

# 38
  • Мнения: 2 825
Знаете ли други вкусни изпробвани рецепти за браунис-в нормална печка?
Лично помолих мои приятели от САЩ да ги опитат и да ми кажат резултата, и те казаха че от всички само малката ги ядяла, защото били прекалено сладки.......а на мен точно това ми трябва/да е много сладко и шоколадово/. Дори ми казаха, че купили няколко вида за да ги опитат, обаче рецепти не знаят.
Та за това питам ако има някоя от вас, която да живее в САЩ и да им е фенка нека да постне някоя рецепта. Wink


Аз много ги харесвам, но за съжаление и аз не съм приготвяла. Само готови ги купуваме. А това че са много сладки- ами те рядко се хапват самостоятелно. Или като много малък сладкиш на хапки с кафе, или пък се сервира смесен със сладолед ( моя предпочитан вариант).

При нас в Burger King предлагата Брауни със сладолед ... просто е една мечта, наистина е много сладко, но просто се топи в устата Crazy
Търсих им рецептата, но не можах да я намеря. Правила съм вече сигурно над 20 различни рецепти и нито една не е същата  Sad
Някой, ако я има, нека да я пусне  Praynig

# 39
  • Мнения: 397
Ами при мен излезе от формата, разтече се, това което остана се спихна. Пекох първо на 800 W, след това на 300.
Същата работа и при мен. Остатъка беше лепкав, но ставаше за ядене. Въобще не си играх да го заливам. Другия път с капак  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт