какво готвите с телешко?

  • 9 032
  • 15
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 464
Казвайте момичета ,че блокирах вече...
/ама не ми се готви телешко варено/ Banghead

# 1
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Нарязваш пържолки дебели около 1 см. и редиш в йенска тенджерка ред пържолки, ръсиш сол и чер пипер, много лук, едро нарязан, чесън, дафинов лист. Поливаш с червено вино и доматен сок (или редиш резени домат). Отгоре пак редиш пържолки и същите миризми и печеш на 180 С до готовност.

# 2
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Още нещо, което наскоро готвих и ми хареса - винен кебап с телешко. Рецептата не я помня, предполагам, че я има по готварските книги, но ако я нямаш, ще ти я пусна довечера.

# 3
  • София
  • Мнения: 10 825
Цитат на: anomalia
Още нещо, което наскоро готвих и ми хареса - винен кебап с телешко. Рецептата не я помня, предполагам, че я има по готварските книги, но ако я нямаш, ще ти я пусна довечера.


Взела си ми думите от устата! Simple Smile
Аз пробвах и с малките тайни на Маги. И винения кебап се получи много добре с телешкото!

# 4
  • Варна
  • Мнения: 1 123
приготвям следното
нарязвам телешкото на хапки, поръсвам с малко черен пипер. Слагам го в намазана с олио йена, отгоре редя нарязани гъби(стерилизирани, или пресни) и най отгоре кръгчета топено пушено сирене. Слагам капака и пека около час във фурната. Става вкусно и с телешко и със свинско и с пилешко.

# 5
  • Мнения: 1 464
Мерси за рецептите,току що прочетохв  една
книга:
МЛЕЧЕН ГЮВЕЧ С ТЕЛЕШКО
продукти:
400 гр телешко месо на хапки
3 с.л. олио
20гр краве масло
1 глава лук
1  с.л. брашно
4 яйца
2 чаени чаши кисело мляко
сол
приготвяне:
Нарязва се на малки порций месото и заедно с лука се задушава с малко вода и олиото.Когато омекне се изсипва в тавичка и се залива със смесените яйца, мляко и брашно.Слага се във фурната и се пече около 30 мин като се следи да остане сочно.

# 6
  • Мнения: 1 464
Цитат на: anomalia
Още нещо, което наскоро готвих и ми хареса - винен кебап с телешко. Рецептата не я помня, предполагам, че я има по готварските книги, но ако я нямаш, ще ти я пусна довечера.

моля те пусни ми я

# 7
  • out of space
  • Мнения: 8 569
Едно от любимите ми яденета- Телешко задушено:
Шпикова се месото (правят се дупки в него) с чесън, черен пипер, дафинов лист и парченца моркови.
В херметическа тенджера месото се запържва от двете страни и се сипва вода, колкото да го покрие, затваря се с капака и се вари 20 мин.
След това се слагат десетина цели, по- малки картофа, тук можеш да добавиш соев сос или вино, затваря се тенджерата и се вари още 10 мин.
Става превъзхадно!!!

# 8
  • София
  • Мнения: 10 825
Още нещичко, което се сетих Simple Smile

Телешко с гъби:

600 гр телешко (шол)
1 глава лук
250 гр гъби
250 гр доматено пюре
1/2 чаена чаша заквасена сметана
1/4 чаена чаша червено вино
2-3 скилидки чесън
сол, черен пипер
1 лъжица сос Уорчестър (нали така се пишеше? Embarassed ) - може и да не слага

В тиган се загрява малко олио и телешкото нарязано на хапки се запържва за 7-8 минутки. Изважда се и в същия тиган се запържва лука нарязан на ситно за около 5 минути. Дабавят се счукания чесън и гъбите нарязани на филийки и се задушава още 5 минути. В тавичка, в която предварително сме отделили вече изпърженото месо се прибавят и лука и гъбите. Залива се с доматеното пюре, разтворено във вода, виното, солта, черния пипер и соса Уорчестърл Тавичката се покрива с фолио и се пече около 40 минути в загрята фурна (на 180-200 градуса). След това се маха фолиото, добавя се сметаната, разбърква се и се пече още 20 минути. Сервира се с варен ориз

# 9
  • Според сезона
  • Мнения: 297
Класиката -Строганов

Има рецептата на много места и не е трудна , а става много вкусно!

# 10
  • Мнения: 5 255
Аз приготвям телешко така:
В тенджера под налягане(херметическа тенджера) :
На дъното слагам малко зехтин;
Нарязвам телешкото месо на хапки;
Малки лукчета (стар лук);
Моркови, нарязани на лентички;
Отгоре поръсвам с подправки (ползвам основно Kotanyi);
След това слагам доматена салца;
Може малко вино;

За гарнитура има два варианта:
Картофено пюре;
Ориз Uncle Ben's.

Това е от мен  Flutter

# 11
Аз обичам приготвящият се тука Roast beef( печено телешко)

Месото предварително се осолява, черен пипер също, аз слагам и чубрица (те иначе нямат такава подправка), намазвам го с малко мед и горчица.
Цялото парче месо първо леко го запържвам от всички страни на тиган.
След това го мятам  в една тава - вътре изсипвам и половин чаша вода и половин вино, завивам го с фолио и го пека около час някъде.
Сервирам го с картофи на фурна и задушени зеленчуци като моркови и пъщърнак.

Друго любимо нещо е "Шницел по Виенски" май го водят ooooh!
 Месото се нарязва на порцийки. Хубаво се начукват на тънко. После всяка пържолка се осолява и с черен пипер също. После се потапя последователно в брашно, разбито яйце и галета.
Пържи се.
Поднася се картофено пюре, а върху пържолката се слага парченце масло, лимон и магданоз.

# 12
  • Plovdiv->Toronto
  • Мнения: 1 361
Телешкото само на барбекюто, дебели стейкове със сол и черен пипер, по 5 минути на страна, с печен лук, чушки, тиквички и аспержи, мммм....

# 13
  • Sofia
  • Мнения: 6 235
аз с телешко правя винен кебап

# 14
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Цитат на: petiu6ka
Цитат на: anomalia
Още нещо, което наскоро готвих и ми хареса - винен кебап с телешко. Рецептата не я помня, предполагам, че я има по готварските книги, но ако я нямаш, ще ти я пусна довечера.

моля те пусни ми я

Извинявай за закъснението, ама по празниците нета ми беше ужасен Cry
Винен кебап
Месото се нарязва на кубчета и се задушава с лук, целина и моркови (също на кубчета). След като омекнат се добавя 1 с.л. доматено пюрте, 1 ч.л. червен пипер и 1 с.л. брашно. Залива се с 1 ч.ч. вино и вода, бутва се 1 дафинов лист, сол и чер пипер на вкус и се вари на тих огън до готовност.

Общи условия

Активация на акаунт