Рецепта за торта

  • 21 642
  • 6
  •   1
Отговори
  • Мнения: 2 000
Ето и една рецепта за торта:
5 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. стафиди
1 ч.ч. едро смлени орехи
1 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. мед
1 ч.л. сода бикарбонат
0.5 л. течна сметана

Всичко се разбива на ръка и се оставя в хладилника да престои поне 6 часа. След това от сместа се изсипва на тънък пласт върху намаслена тава и се пече при 180 градуса около 15 минути. От тази смес излизат 3-4 блата. След като изстинат блатовете се слепят с предварително разбита сметана и се украсява по желание.

# 1
и аз правя тази торта.много е вкусна. пробвайте я!

# 2
  • В офиса
  • Мнения: 3 995
Великата торта Татяна, дадена от Поли преди доста време в готварския на дир-а. Тортата става такава, че който я е опитал, винаги е питал за рецептата. Пък и е адски проста, няма къде да сбъркат и начинаещите. Препоръчвам на всеки, който още не я е пробвал, да действа. Аз смесвам орехите с лешници и става още по-хубаво. Сместа не се разбива, само се разбърква с вилица и се оставя за една нощ в хладилника. На сутринта печеш (най-удобно във форма с подвижно дъно). Течната сметана не се слага в блата, а е за слепване и за отгоре. Аз ги слепвам, обаче, с 1 голяма кофичка заквасена, разбита с по-малко от 1 ч.чаша захар. Захарта в блата също може да се намали, за тези, които не обичат много сладко.

# 3
  • Мнения: 3 927
Тази рецепта вече се завъртя във форума Simple Smile

# 4
  • Мнения: 4 371
Татяна се казва тортата, така ли?

# 5
  • Мнения: 4 371
Благодаря Simple Smile

# 6
  • в Tara
  • Мнения: 3 287
Tinkerbell,аз имам въпроси: не се ли сиропират блатовете след като излязат от фурната?или направо се маже сметаната върху тях, докато са топли..а колко заквасена сметана ти "отива"?благодаря Grinning

Общи условия

Активация на акаунт