Печени чушки как?

  • 13 942
  • 22
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 9 903
Имам микровълнова печка и печка с керамичен плот. Искам да си опека чушки. Микровълновата май не става изобщо. А на другата печка може ли?

# 1
  • Мнения: 1 352
Няма ли грил тази МВ?

Иначе ако не държиш да са печени може да си ги направиш със сос бешамел. Стават много вкусни. Пълниш чушките, слагаш ги в тенджера, покриваш с вода и захлупваш с чиния. Когато оризът набъбне са готови. Разбиваш в купа 1 кофичка кисело мляко с два жълтъка и 3-4 лъж. брашно и изсипваш соса при чушките. Вариш още 10-ина мин. и са готови. Сосът, който си пускат чушките дава много приятен вкус

Последна редакция: пн, 31 юли 2006, 16:05 от Marieta

# 2
  • Мнения: 7 106
Във фурната ги слагаш направо върху решетката, но отдолу сложи една тавичка, защото от някои по-месести тече вода. Решетката я вдигаш на най-гортата позиция, по-близо до реотаните. А можеш и в тавичка да ги наредиш с разстояние между тях.

Аз така си ги пекох до миналата година, тъй като и моята печка е със стъклокерамичен плот, докато не си купих едно парти-грилче за сандвичи и сега в него ги пека.

# 3
  • Мнения: 9 903
Мариета, благодаря за рецептата, но ми трябват класически печени чушки. А на грила хич не му разбирам и никога не съм го ползвала.

Зори, май така ще направя. А на котлоните никак ли не става да пробвам?

# 4
  • Мнения: 533
Аз имам същия "проблем" с печенето на чушки. Според мен на керамичния котлон не става.
А чушките ги пека във фурната - слагам в тавата (тази към печката) хартия за печене и нареждам чушките отгоре. Ако чушките са малки даже не се налага да ги обръщам.

# 5
  • Мнения: 7 106
Зори, май така ще направя. А на котлоните никак ли не става да пробвам?

Ами честно казано не бих пробвала, щото ще ме застрелят после  Laughing. Ти ако смееш - пробвай  Laughing.

# 6
  • Мнения: 1 352
А пък аз съм разбрала, че момичето говори за пълнени чушки Embarassed

# 7
  • Вече в моята си приказка...
  • Мнения: 4 371
Зори, май така ще направя. А на котлоните никак ли не става да пробвам?

Ами честно казано не бих пробвала, щото ще ме застрелят после  Laughing. Ти ако смееш - пробвай  Laughing.

Керамичен плот?!? Аз пека чушките си на котлона, незнам какъв е. Вярно, че става доста задимено, но нали затова има абсорбатори, прозорци. Във фурна не съм пробвала...

# 8
  • Мнения: 1 328
И аз пека чушки на керамичен плот. После се избърсва много лесно, не остават никакви петна. Даже и патладжани пека там. Във фурната имат по-друг вкус според мен. Аз си ги харесвам на котлон   chef

# 9
  • Мнения: 11 006
В тавата върху хартия пека  и чушки, и патладжани. Не смея да рискувам на котлона Sad

# 10
  • София
  • Мнения: 587
Сложи Алуминиево фолио върху котлона и ги изпечи.Това го видях в някое от кулинарните предавания,но не съм го пробвала Simple Smile

# 11
  • Мнения: 2 825
Аз ги пека на керамичния плот, стават супер Simple Smile и царевица там пека. Нищо му няма на плота, като изсъхнат котлоните веднага изчиствам с шпакличката и готово Simple Smile
Вярно има бая пушилка, ама отваряш широко прозорците и умирисваш квартала на вкусно  Simple Smile

Ако все пак се притесняваш, пробвай върху алуминиево фолио както ти е казала Строубери Simple Smile

# 12
  • Мнения: 603
аз във фурната,но най-често на грил,от тези от едно време за принцесите-сещате ли се,но това само когато е за едно ядене иначе за зимата или на село на огън или в чушкопекарник

# 13
  • Мнения: 521
И като се опекат веднага ги слагам в обикновен найлонов плик. Така седят няколко минути и после се белят много лесно.

# 14
  • Мнения: 399
Момичета, давате ми страхотна идея - ще пробвам да ги изпека във фурната, но на грила с инфрачервените лъчи. После ще докладвам дали се получава добре и чак тогава ще благодаря за идеята  Laughing Само се чудя дали няма да имат вкус на варени  newsm78

# 15
  • ВАРНА
  • Мнения: 4 504
Чудни стават и на скара.....бързо е и са със същият вкус,като печени на котлон:)

# 16
  • Мнения: 7 106
Момичета, давате ми страхотна идея - ще пробвам да ги изпека във фурната, но на грила с инфрачервените лъчи. После ще докладвам дали се получава добре и чак тогава ще благодаря за идеята  Laughing Само се чудя дали няма да имат вкус на варени  newsm78

Аз затова писах по-горе, че ако се пекат във фурната ще е най-добре да е върху скарата на най-горният ред, за да си се пекат, а не задушават. когато са в тава и са много месести си пускат сока и стават варено-печени.

# 17
  • Мнения: 399
Момичета, УРА!!!!
Чушките станаха супер на грила с инфрачервените лъчи във фурната. Изпекох една тава за няма 10 мин. И никакви пушаци нямаше, само приятна миризма на печени чушки. Пробвах и беленето - люспата се отделя цяла, без да се къса. Еййййй, то и беленето ще е лесно  Laughing
За който се интересува: в тавата от фурната сложих алуминиево фолио и отгоре наредих чушките. Този път от нетърпение да пробвам не чистих дръжките. Обръщах ги на няколко пъти, за да се изпекат от всички страни. Другия път ще пробвам комбинацията грил + вентилатор, тогава може и да не се наложи да ги обръщам.
Силно ви препоръчвам този метод.
А, да не забравя да благодаря на всички ви, че докато четох темата ми дойде тази идея. Сега се удрям по главата как не съм се сетила по-рано!

# 18
  • Мнения: 399
3ори, всичко е както го казваш, но аз ги пекох на грила във фурната. Останах с впечатление, че ти пишеш за нормалната опция на фурната - така съм пробвала, но не стават добре, пък и доста по-бавно.

# 19
  • Мнения: 7 106
Детелина аз пък не бях се сетила да пека с инфрачервените лъчи, благодаря за идеята.
Наистина имах предвид обикновеното печене във фурна и понеже съм пробвала почти всички други методи споделям че този на решетката е най-удачен. Сега ще пробвам и твоя  Wink.

# 20
  • Мнения: 399
3ори, радвам се че ще ползваш идеята! Сигурна съм, че ще си по-доволна от твоя начин.
И още нещо - чушките се слагат в загрята фурна.

# 21
  • Мнения: 9 903
благодаря на всички Simple Smile опекох ги в тавичка под горния реотан, обърнах ги веднъж. Доволна съм и няма да пробвам с котлоните  Wink

# 22
  • Мнения: 56
и аз бих пробвала, но на инфрачервените казвате, че няма да омериша целия блок ли ?

Общи условия

Активация на акаунт