готвено - на котлон??????

  • 13 688
  • 24
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • София
  • Мнения: 44 122
Здравейте момичета,

имам проблем - развали ни се фурната и поне месец-два ще трябва да си готвим на котлон докато си купим друга печка. Аз не съм кой знае каква готвачка, а сега вече съвсем изтрещах  ooooh!
Помагайте с рецепти Praynig, че на пържени неща не се живее мн, мн .....

благодарности  bouquet големи  bouquet

# 1
  • Мнения: 9 109
всичко, което е за в тава и фурна, можеш да задушиш на котлон и в тенджера, естествено, без да запичаш, но това може да дооформиш в парти-грил;  - от зеленчуци, до меса и пържоли.  Гледай и рецептите и ако ти хареса някоя, а не *зацепваш* - свиркай, ще дообясним.
И като задушаваш каквото и да е - котлона по-силен до момента на завиране/клокване, след това оставяш на минимална степен да се задушава тихичко.

# 2
  • Пловдив
  • Мнения: 2 493
На котлон може да готвиш ястия в тенджера- супи например. newsm78

# 3
  • София
  • Мнения: 44 122
e за супите ясно Wink

pep-4o - това значе ли, че мога да сготвя например мусака на котлон.....??? но вероятно без заливка....
всъщност нещата, за които се сещам са ориз с тиквички, зеле/фасул/грах с месо...и супи и др не се сещам реално за котлон...ама ако може наистина всичко вместо във фурна на котлон...може и да се оправя....

# 4
  • Мнения: 1 352
Всичко можеш да сготвиш на котлон.

# 5
  • Мнения: 2 550
Мусака на котлон е много вкусна  Crazy Flutter

# 6
  • София
  • Мнения: 44 122
Simple Smile оки, мерси момичета - значи ще си готвя на котлона както си знам Wink дано станат нещата

# 7
  • София
  • Мнения: 10 858
Пиле с картофи, с ориз, с др. зеленчуци, със сметана, задушено само с къри и щафран
Свинско със зелен фасул, с грах, с картофи, гювеч,
Супи
ориз със зеленчуци
пълнени чушки
лозови сърми
паниран кашкавал, панирани пилешки части разни, картофи, пържени ястия
общо взето всичко Peace

# 8
  • Мнения: 9 109
e за супите ясно Wink

pep-4o - това значе ли, че мога да сготвя например мусака на котлон.....??? но вероятно без заливка....
всъщност нещата, за които се сещам са ориз с тиквички, зеле/фасул/грах с месо...и супи и др не се сещам реално за котлон...ама ако може наистина всичко вместо във фурна на котлон...може и да се оправя....

мусака - готвиш до готовност, сипваш в по-плитка тенджера или по-малка тавичка и захлупваш - заливката се задушава и хваща, но няма да има коричка. Може и в микровълновата да сложиш накрая. За да хване коричка - повтарям се - в парти-грила.

Вивиан ти е изредила много яденета, които могат да се готвят и на котлон. 
Пък ако ти се прииска нещо и не си сигурна - тук е мястото да питаш как  Hug

За ориза имей предвид, че ако е наполовина набъбнал, изключиш и затвориш капака на теднжерата, продължава да се задушава 

# 9
  • Мнения: 5 713
Майка ми готвеше главно на котлон, много рядко във фурна. За основни ястия говоря. Така се нау4их и аз. Мусака на котлон правя без заливката естествено.

# 10
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 339
Напоследък в горещините правя и ориз с месо на котлон  Grinning Мусаката, приготвена по този начин, си наричам " мързеливка"  Grinning

# 11
  • Мнения: 5 713
Ама верно си е абсолютна мързеливка.  Laughing

# 12
  • София
  • Мнения: 44 122
а какво е парти-грил?


а мусака ми се хапва ще си направя да пробвам мързеливката Wink

# 13
  • Мнения: 9 109
а какво е парти-грил?

скаричката за принцеси - правоъгълна е, с малка и плитка тавичка, която се *пъха* в *къщурката* на скаричката баси обяснението дето направих, скапах джисемето на детето и не мога да ти я снимам

# 14
  • София
  • Мнения: 44 122
а какво е парти-грил?

скаричката за принцеси - правоъгълна е, с малка и плитка тавичка, която се *пъха* в *къщурката* на скаричката баси обяснението дето направих, скапах джисемето на детето и не мога да ти я снимам

сещам се Wink не знех, че така се казва.....ама тя не е ли мн малка как ще запичам в нея, там и чиния трудно се побира.....но на микровалновата имаме грил де - бавно е, но с повече тэрпение си върши работата, но пак за по-малки неща от нормална тавичка.....

# 15
  • Мнения: 9 109
а какво е парти-грил?

скаричката за принцеси - правоъгълна е, с малка и плитка тавичка, която се *пъха* в *къщурката* на скаричката баси обяснението дето направих, скапах джисемето на детето и не мога да ти я снимам

сещам се Wink не знех, че така се казва.....ама тя не е ли мн малка как ще запичам в нея, там и чиния трудно се побира.....но на микровалновата имаме грил де - бавно е, но с повече тэрпение си върши работата, но пак за по-малки неща от нормална тавичка.....

ами моята *тавичка* на скаричката събира две чинии /пробвано е в старата ми работа, където си досготвяхме*/ Ако е с нормални размери - там - бързо се запича, за около 5-7 минути, верно, че е тънко, но пак си става за 2 човека. Вадиш и слагаш следващата доза.  И пак търпение трябва,  както при микровелето - вадене, слагане-печене, отиде половин час. Тъй че, или пробвай да запичаш в МВ-то, поне през това време друго нещо се свършиш, или направи мързеливата / аз и на нормалната слагам заливка на половината тава, другите я ядат като манджа/.
Абе ти и мръвки можеш да си печеш тогава -  hahaha нямаш грижа вече

# 16
  • Варна
  • Мнения: 10 791
всичко, което е за в тава и фурна, можеш да задушиш на котлон и в тенджера, естествено, без да запичаш, но това може да дооформиш в парти-грил;  - от зеленчуци, до меса и пържоли.  Гледай и рецептите и ако ти хареса някоя, а не *зацепваш* - свиркай, ще дообясним.
И като задушаваш каквото и да е - котлона по-силен до момента на завиране/клокване, след това оставяш на минимална степен да се задушава тихичко.

Ъъъъ...много ти е голям проблема, няма що!  Laughing Аз цял живот готвя само на котлон, напоследък започнах и във фурна по нещичко да правя.

Не само супи, но и картофена манджа, ориз, абе, какво съм седнала да изреждам, става всичко на котлона.
Е, мусака, да кажем, по-трудно ще направиш, но едната част от нея приготвяш на котлона, а останалата със заливката я довършваш в микрото (сигурно имаш).

Айде, приятно готвене!   Wink
 

# 17
  • Plovdiv->Toronto
  • Мнения: 1 361
В тези жеги на кой ми се пуска фурна, даже и да има Wink.
Вчера правих паеля на котлона, в дълбок тиган или тенджера задушаваш малко салам с червена чушка, чесън и лук и чаша бяло вино, вадиш ги и на тяхно място слагаш пиле - крилца, крачета, като се задушат се вадят и се слагат 2 чаши ориз, щипка шафран, кардамом, куркума и риган, 2 дафинови листа. след малко се връщат пилето и лука и чушката + 2 чаши пил. бульон и се вари 10 мин, накрая се прибавят скариди, миди, домати, грах от консерва, след 2 мин се сваля от котлона, слага се магданоз и се оставя за 5 мин преди сервиране.  newsm03
Става доста, така че днес няма да готвя. Утре ще правя заек с бяло вино, розмарин, маслини, чесън и домати. Заека се нарязва и запържва, добавя се бульон и другите съставки и се задушава докато омекне. Става страхотно - италианска рецепта.

# 18
  • Мнения: 5 713
Киса, да ти кажа за някои сигурно си е проблем.  Simple Smile Мойто свеки примерно. Тя цял живот вси4ко буха във фурната и като разбра, 4е аз си се справям отли4но на котлона, беше много озада4ена. На мъжа ми в на4алото също му беше много 4удно как така няма да използвам фурната.

# 19
  • Вече на село
  • Мнения: 569
Всичко, ама наистина всичко, което печеш във фурната, можеш да приготвиш в ел. тенджера. В темата за агнешкото бутче вече писах похвално слово за нея, да не се повтарям.

# 20
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 339
В тези жеги на кой ми се пуска фурна, даже и да има Wink.

 smile3521

# 21
  • София
  • Мнения: 44 122
В тези жеги на кой ми се пуска фурна, даже и да има Wink.

 smile3521

хихихихихихи ми то като я пуснеш не седиш да се топлиш до нея, а и нашата и без др е на балкона Wink



Още веднъж мерси на всички ви, че се включихти, въпреки доста глуповатия ми въпрос, ама тъй са невежите Wink много сте мили newsm51

# 22
  • Мнения: 4 176
Винен кебап
Къри
картофени кюфтета, кюфтета от тиквички и с месо
картофи с месо
боб
зелен фасул
спанак с телешко ( аз в тенджера под налягане го правя)
зелеви или лозови сърми
кюфтета фрикасе или пиле фрикасе
спагети с разни сосове
риба
пържен черен дроб с лук или пилешки дробчета с лук и домат
шницели
паниран кашкавал
миш-маш
пържен патлиджан или тиквички
каварма

Има още, но е 1ч. и ми се спи. Не мога мисля вече.

# 23
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 148
1. Почти не готвя във фурната...
2. Защо не си Поправите фурната. Вероятно ви е изгорял някой от нагревателите или ключ към него и това е проблемът. Не е сложен.

# 24
  • Мнения: 1 531
ще ти напиша няколко неща, а ти покрай тях ще се сетиш за още хиляда:
пиле каша
пиле фрикасе
винен кебап
картофена яхния
всякакви видове месо с ориз или картофи
гъби с ориз
тиквички с ориз
пълнени патладжани с ориз
месо с грах
различни супи
прясно зеле

Общи условия

Активация на акаунт