1/2 кг тиква
200 г орехи
1 ч.ч. захар
1 ч.л. канела
4 с.л. кафява захар
1 яйце
Тиквата се почиства и се нарязва на едри парчета. Поставят се в тендежра, заливат се с вода и се варят до пълно омекване на тиквата. След това половината от течността се излива и тиквата се намачква. Добавя се захарта и канелата. Бърка се на котлона, докато се получи гъста смес и течността напълно изври. Добавят и орехите. Сместа се оставя да се охлади.
Бутер тестото се разделя на две еднакви парчета. Поставя се едното парче бутер тесто в тава и върху него се разпределя равномерно охледената смес от тиква и орехи. Покрива се с второто парче бутер тесто и десертът се разрязва с остър нож на парчета. Намазва се с разбито яйце и се поръсва с кафява захар. Пече се в предварително загрята фурна докато десертът стане златист и карамелизиран. Сервира се охладен.