Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

се променя - разгледайте новостите и споделете с нас впечатленията си Включете се
Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
30-38 от 38 отговора


Мнения: 404
Ето нещо любимо:

Родопски Клин
брашно - 250 г
сирене - 150 - 200 г
яйца - 3 - 4
ориз - 2 к.ч.
масло - 1/2 пакетче
оцет - 1 ч.л.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Сварете ориза в леко подсолена вода в съотношение 1:3 (ориз:вода). Отцедете го хубаво и го смесете с разбитите яйца и натрошеното сирене.

Замесете тесто за баница от 200мл вода, оцета и брашното - ако се налага, може да увеличите количеството на брашното.

Разточете на две кори. Едната разстелете на дъното на намазнена тава и върху нея изсипете плънката на равномерен пласт. Отгоре сложете другата кора и напръскайте с разтопеното масло.

Печете клина в умерена фурна на 180 градуса до леко зачервяване на тестото.

Mоже да изпечете клина в тефлонов тиган, като го обърнете с помощта на дървена лъжица, за да се запече равномерно от двете страни.
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 13 099
Снимката няма нищо общо с клина ....🙄
Цитирай


Мнения: 1 216
Родопски клин не е само с две кори
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 13 099
има и с две, аз така го знам също и го правя с две кори - долната е по-голяма и после се захлупва върху горната, за да не излиза плънката.

ама на снимката е някакъв хляб... newsm78
Цитирай


Мнения: 14 999
има и с две, аз така го знам също и го правя с две кори - долната е по-голяма и после се захлупва върху горната, за да не излиза плънката.

ама на снимката е някакъв хляб... newsm78

asyalein , просто е лоша снимката, отначало и аз така помислих. Рецептата и още снимки, на някои от другите се виждат тънки кори, плънката е това. Просто не личи.
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 13 099
aaa добре, че спомена...
наистина много несполучливо е снимано.
само една снимка се доближава...

аз правя корите по-тънки, не са толкова хлебни.
за да стане по-бързо на котлона, го правя и по-тънък. иначе в тава е по-добре по-дебел, иначе става сух.

моят изглежда подобно на този, но по-тънък

плънката не е същата, често правя с праз, ориз, яйца и сирене; зелении (спанак, коприва, каквото има) яйце и сирене, даже с кисело зеле съм правила.
общо взето подхождам прагматично като родопчаните: готвя с каквото е налично.
Цитирай


Мнения: 9 100
Запис и ще напиша рецепта по късно.
Цитирай

Русе

Мнения: 2 566
https://ipeychev9.blogspot.com/2017/11/blog-post.html


В някои части на Родопите го правят на фурна по този начин.
https://ipeychev9.blogspot.com/2017/01/blog-post_25.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/blog-post_2702.html
« Последна редакция: пн, 28 окт 2019, 15:06 от i_peych »
Цитирай


Мнения: 860
Здравейте Smile. От родопската кухня, най-често приготвям клин баница с ориз по рецептата на баба ми, с разликата че тя точеше две кори, а аз използвам ръчно точени. Вкусът е разкошен. Smile
https://inthebeniskitchen.com/2019/09/07/%d1%80%d0%be%d0%b4%d0%b … 1%80%d0%b8%d0%b7/
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
30-38 от 38 отговора