Яде се с мноооого хляб!
@Хриспа, предлагам ти тези много лесни
и супер бързи дребни арабски сладки със сухо мляко, които правих оня ден . Рецептата следва под снимката.
2 чаши брашно, 1 чаша сухо мляко, 1 чаша пудра захар, 1 с.л. кардамом, 1 + 1/3 чаша топло олио, 1 пакетче бакпулвер, за отгоре нарязан шам фъстък, но аз като ги сложих оня ден всичките на Шир Пера-та се изтарикатих и боядисах малко смлени бадеми в зелено... . Сухите съставки се смесват , налива се малко по малко към тях олиото докато се получи меко ма3ничко тесто. правят се топчета колкото орех които се редят върху тава с хартия за печене и леко се натискат с палец отгоре.пекът се бавничко, на 160 градуса около 18 мин. , тоест докато поизпръхнат. Желателно е да останат бели, но аз малко не внимавах-няма значение, и така са вкусни. След изваждането им са много меки, но се втвърдяват като се охладят. Веднага след изваждането от фурната им се слагат по малко шам фъстък във вдлъбнатинкаTа, или се набучва по един цял, понеже са още мекички. Като се охладят са готови за сервиране и са страхотни даже след седмица!